datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Sushi van quinoa: lekker anders!
19 juni 2014 
2 min. leestijd

Sushi van quinoa: lekker anders!

Er zijn niet veel gerechten waarvoor je me ’s nachts wakker kunt maken. Ik ben veel te veel gehecht aan mijn nachtrust. Maar als iemand dan een bordje sushi geeft, zou ik daar toch wel zin in hebben! Sushi is een van mijn favoriete gerechten. Omdat het er mooi uit ziet, lekker is en ook nog eens gezond is. Je kunt eindeloos variëren met het maken van sushi. Lekker met verse vis, avocado, mango, wortel, een beetje sojasaus (met minder zout), wasabi en gember. En nu ook… met quinoa!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf de sushi nooit maak. Mijn man is degene die dit voor zijn rekening neemt. En ik moet zeggen dat hij dat niet onverdienstelijk doet. Op mijn verzoek hebben we laatst geprobeerd om deze gezonde variant met sushi te maken. Met succes!

Sushi met quinoa

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen op Miss Natural, is quinoa geen graansoort, maar een zaad met veel gezonde eigenschappen. Het is licht verteerbaar en daarmee dus een prima keuze om sushi mee te maken. Het is minder bewerkelijk in het voorbereiden voor het maken van de sushi. Je kunt de quinoa namelijk ook al van tevoren klaar maken. Wellicht dus ook een optie voor een doordeweekse avond. Zelf eet ik het echter liever in het weekend, omdat voor mij sushi toch een feestelijk tintje heeft.

Recept voor sushi van quinoa

Dit heb je nodig voor de sushi:

 • 50 gram quinoa
 • 2 el sushi azijn
 • 2 vellen nori
 • Tahin
 • 1/2 avocado, in reepjes
 • 1/4 komkommer, in reepjes
 • surimi, in reepjes

En zo maak je de sushi klaar:

 1. Kook de quinoa in ongeveer 100 ml water. Het is in ongeveer 12 minuten gaar.
 2. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
 3. Schep de quinoa op een bord en meng dit met de sushi azijn. Laat goed afkoelen.
 4. Neem een vel nori en leg deze op het sushimatje.
 5. Bekleed het vel voor 3/4 met de quinoa en bestrijk het met een beetje tahin.
 6. Leg het slablad erin en dan een paar reepjes avocado, komkommer, wat reepjes surimi en sesamzaadjes (eventueel andere groenten).
 7. Rol de sushi op.
 8. Herhaal met het andere noriblad.
 9. Leg de rollen tot gebruik weg in de koelkast. Vlak voor de bereiding kun je de rollen in circa 8 mooie stukken snijden.
 10. Serveer op een mooi bord, met een klein schaaltje sojasaus (met minder zout), wat wasabi en eventueel wat gember.

Variëren met quinoa sushi

Om hierin wat veranderingen aan te brengen, geef ik je nog graag wat suggesties voor een lekkere vulling: dungesneden wortelreepjes, mango, garnalen, little gemsla, tonijn, of zalm. Ook lekker is het om een sushi rol te maken met deels quinoa en deels sushirijst.

Plak-ideeën?

Het enige nadeel wat ik heb ondervonden is dat de sushi gemaakt met quinoa minder goed ‘plakt’. Dit merk je als je de sushi wilt gaan eten. Dus als je daarvoor nog een suggestie hebt, dan houd ik me aanbevolen.

Quinoa met korting via Miss Natural

Geïnspireerd geraakt en wil je ook aan de slag met quinoa? Bij NatureCrops kun je terecht voor verschillende soorten quinoa, maar ook voor voedingsrepen van quinoa en andere producten die gemaakt zijn van dit ‘pseudograan’. Miss Natural leden krijgen 5% korting in de webshop van NatureCrops. De voordeelcode voor 5% korting vind je hier.

Heb jij nog een suggestie voor sushi van quinoa?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Dagmar
Door

Dagmar

op 19 Feb 2013

Ik maak inderdaad ook altijd sushi met quinoa!!! Super lekker en ook nog gezond :-)

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 19 Feb 2013

Ziet er heerlijk uit, mede door de mooie foto's!

Rebecca
Door

Rebecca

op 19 Feb 2013

Ga het dit weekend proberen! Ziet er erg lekker uit.

nathalie
Door

nathalie

op 19 Feb 2013

Ja! ik ben ook dol op sushi alleen de normale die met witte rijst is niet echt gezond, dat vind ik altijd zo jammer. Maar het lijkt mij met quinoa ook wel lekker alleen het lijkt me totaal niet plakken..

Barbara
Door

Barbara

op 19 Feb 2013

Goed idee! Ik eet graag quinoa. Wilde meteen op de site van NatureCrops gaan bestellen, maar de kortingscode die in de link staat aangegeven wordt op hun betaalpagina niet geaccepteerd. Schiet niet echt op dus.... :-(

Karin
Door

Karin

op 21 Feb 2013

Hoi Dagmar, hoe zorg jij ervoor dat de sushi beter plakt als je quinoa gebruikt? Hoor het graag! Groeten, Karin

Esther
Door

Esther

op 09 Feb 2014

De quinoa meng ik met een puree van avocado/zonnebloempitten. Daardoor wordt het plakkerig en het is nog heerlijk ook!

brigitte
Door

brigitte

op 24 Jun 2014

Ik maak hem met ronde korrel zilvervliesrijst... lukt altijd!

Anny
Door

Anny

op 24 Jun 2014

Hallo Eva, Mijn zoon eet heel graag "droge" quinoa, maar dat werd nogal eens een rommeltje op tafel. Sinds ik er een beetje kokosolie doorheen meng als het nog warm is, blijft het aan elkaar plakken en heb ik geen rommeltje meer. Ik denk dat dit ook wel zou kunnen werken voor de sushi. En nog supergezond!! Grt. Anny

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading