Vaccineren ja of nee? Gezond opgroeien zonder vaccins

Je kind vanaf de geboorte laten vaccineren? Nu ik zelf weer zwanger ben komt ook bij mij weer de vraag over vaccineren naar boven. Bij mijn tweeling heb ik dit wat uit kunnen stellen. Dat ging niet eenvoudig kan ik je vertellen! De kinderarts liet mij duidelijk weten dat ik mijn twee jongens onvruchtbaar zou maken door ze niet te vaccineren tegen de bof. Sta dan maar eens sterk in je schoenen met een partner naast je die je vragend aankijkt en zich hardop afvraagt wat jij nu weer in je hoofd hebt gehaald.   

Ook toen de jongens nog niet geboren waren kwam ik voor een vaccinatie dilemma te staan met de Mexicaanse griep die toen in 2009 heerste. Ook ik kreeg daar toen een oproep voor en heb mijn verhaal destijds opgeschreven dat je hier kunt lezen. 

Het Mexicaanse dilemma 10-11-2009

Nee, dit gaat niet over of we nog een op vakantie zullen gaan nu ik nog normaal kan bewegen met mijn nog niet te dikke buik. Nee, dit gaat natuurlijk over die stomme griep. Sinds ik (eindelijk) zwanger ben behoor ik tot de risicogroep! Nooit ben ik ziek en als ik al ziek ben dan is het hooguit een 2-3 dagen. Op advies van de gynaecoloog heb ik een aantal weken geleden al een normale griepprik gehaald en nu kreeg ik vorige week de brief van de gemeente Hamont-Achel met daarin de risicogroepen opgesomd; zwangere vrouwen vanaf de 14e zwangerschapsweek (na de eerste 3 maanden!). Dat staat er en je kan dan vanaf woensdag 11 november 9 uur in de rij gaan staan (tussen alle andere risicogroepen, gezellig) bij de basisschool in Achel.

Nou dan denk je, ik ben nu 19 weken, dan ga je dat doen. De gewone griepprik vond ik al een lastige, maar dan nu een vaccinatie waar eigenlijk zeer weinig over bekend is en al zeker niet op zwangere vrouwen is getest (niet ethisch bevonden). Bij Paul en Wittenman is er vervolgens een viroloog die weer beweert dat je beter bij 28 weken kunt vaccineren en absoluut niet eerder. Weer een ander standpunt.

Vaccineren ja of nee?

Echt een lastige beslissing, ik denk zelfs dat ik nog nooit voor zo’n lastige keuze heb gestaan. Een huis kopen in België, een eigen bedrijf starten en een hond in huis nemen waren echt geen hoofdbrekers. Nee, nu gaat het over nog twee mensenlevens. Ik kan er ’s nachts van wakker liggen. Mijn gevoel zegt niet doen. De ernstige gevallen, als je zwangere buiten beschouwing laat, zijn vooral jonge kinderen en ouderen, maar geen gezonde fitte energieke mensen die voldoende rusten, gezond eten, dagelijks buiten in de frisse lucht komen en een goede weerstand hebben. Zwanger zijn is toch geen ziekte?

Gisteren is dan bekend geworden dat kinderen van 6 maanden tot 4 jaar ook een risicogroep vormen. Nee van 0 tot 6 maanden beslist niet, daar is te weinig over bekend. Die van mij zijn toch ook 0! Vandaag de extra uitzending van RTL nieuws bekeken en daar wordt weer 4 maanden geadviseerd. Elke keer denk ik dat ik er uit ben en dan hoor je weer iets nieuws dat je aan het denken zet. Voor als nog doe ik het niet!
Ik schreef dit verhaal op 10 november 2009.

Natuurlijk Spreekuur ‘Gezond opgroeien zonder vaccins’

Heb je wel eens na gedacht over de gevolgen van vaccineren, en of een kind bijvoorbeeld ook kan opgroeien zonder te laten vaccineren? Gezond opgroeien zonder vaccinaties kan ook! We houden bij Miss Natural een Natuurlijk spreekuur ‘Gezond opgroeien zonder vaccins’.

Samen met Door Frankema praat Eva van Zeeland op donderdag 21 januari 2016 om 20:00 uur over gezond opgroeien zonder vaccins, hoe en waarom dat ook kan. Tijdens het Natuurlijk Spreekuur heb je de gelegenheid om vragen te stellen via de chat.

Door Frankema schreef het boek ‘Vaccin vrij’

Ruim 15 jaar geleden besloot Door Frankema haar kinderen niet te laten vaccineren. In eerste instantie een puur intuïtieve beslissing die op een muur van onbegrip en oordeel stuitte. Om haar beslissing kracht bij te zetten besloot ze de feiten op een rij te krijgen en verdiepte zich in ‘alles wat los en vast zat’ over vaccins en de verschillen tussen gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen. Het bracht ondergeschoven informatie over ingrediënten, gebrekkige effectiviteit en onwetenschappelijk onderzoek aan het licht. Na twee jaar van verdieping en voorbereiding schreef Door Frankema het boek ‘Vaccin Vrij” waarin ouders, artsen en wetenschappers de ruimte krijgen om de andere kant van het vaccinatie verhaal naar buiten te brengen.

Donderdag 21 januari 2016 Natuurlijk Spreekuur

Een webinar is een live uitzending via internet waarbij je Eva en Door kunt zien en horen. Om deel te nemen aan het webinar heb je het volgende nodig;

  • Computer, laptop of tablet met internetverbinding
  • Geluid (geen microfoon nodig, je hoeft niet terug te praten)

Wanneer je je aanmeldt krijg je een bevestiging dat je mee kunt doen. Vervolgens ontvang je 1 uur voor het begin van het webinar een mailtje met een link, deze link dien je uit te voeren en je zit vanzelf ‘in de uitzending’.

Je kunt je hier gratis aanmelden voor het Natuurlijk Spreekuur >>>

Stel je vraag aan Door Frankema

Tijdens het Natuurlijk Spreekuur heb je de gelegenheid om Door vragen te stellen en zal Eva vragen voorleggen van Miss Natural leden. Alle vragen zullen, indien gewenst, anoniem beantwoord worden in het webinar om jouw privacy te waarborgen.

Stel hier je vraag aan Door Frankema >>>

Zodra je deze uitnodiging hebt ontvangen raad ik je aan om op tijd aanwezig te zijn op donderdag 21 janari om 20.00 uur, slechts 200 deelnemers hebben namelijk per Natuurlijk Spreekuur toegang!

Heb jij jouw kind(eren) laten vaccineren of twijfel je over de keuze?
Laat het ons zeker weten in een reactie op dit artikel!