datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Van welke superfoods ben jij fan?
21 november 2011 
1 min. leestijd

Van welke superfoods ben jij fan?

De 10 superfoods van David WolfeIn 2009 bracht David Wolfe, schrijver van onder andere het boek Eating for Beauty, Het boek Superfoods uit. Ik duik er de komende weken in om een beeld te krijgen van wat die superfoods nou eigenlijk zijn en wat ze voor je kunnen doen.

De ondertitel van het boek is namelijk: The Food and Medicine of the Future. Wat zou betekenen dat je door het eten van Superfoods allerlei ziektes en pijn kan voorkomen of bestrijden.

David Wolfe staat bekend als één van de experts op het gebied van Raw Food. Hij is van mening dat je het beste zoveel mogelijk producten rauw kunt eten, om de meeste voedingsstoffen uit de producten te halen. Maar naast zoveel mogelijk rauwe etenswaren te nuttigen zijn er ook nog eens 10 Superfoods die aan een gezond eetpatroon niet mogen ontbreken.

Deze superfoods zijn onder te verdelen in 3 categorieën:

 1. Levende rauwe planten
  Belangrijke dagelijkse voedingsmiddelen als fruit, groenten, noten, zaden, zeewier, kiemen, gras, verse kruiden en gefermenteerde groenten (als zuurkool). Meer hierover lees je in Eating for Beauty.
 2. Superfoods
  Voedingsmiddelen die vaak meer dan een dozijn unieke eigenschappen bevatten, in plaats van 1 of 2 in alle andere voedingsmiddelen.
 3. Superkruiden
  Kruiden die bijzondere medicinale eigenschappen hebben om bijvoorbeeld het immuunsysteem te versterken.

Superfoods zijn een voedingsmiddel én een medicijn, ze bevatten elementen van beide. Superfoods helpen je bij je weg naar het ultieme gezonde lichaam en het ideale gewicht.

De tien superfoods zijn:

 1. Goji bessen
 2. Cacao
 3. Maca
 4. Bijenproducten (honing, bijenpollen, propolis)
 5. Spirulina
 6. AFA Blauw-groene algen
 7. Fytoplankton
 8. Aloe Vera
 9. Hennep zaad
 10. Kokosnoten en kokosproducten

Steeds meer mensen leven in slechte gezondheid, hebben last van overgewicht, zijn lui. En hoe langer we zo doorleven, hoe meer we onze volledige capaciteiten vergeten en niet meer optimaal kunnen presteren.

Wil je gezond zijn, lekker in je vel zitten, geen overgewicht hebben en nooit meer last van allerlei kwalen? Zorg dan dat je de superfoods aan je dieet toevoegt, zodat je elke dag het beste uit jezelf kunt halen. Of zoals David Wolfe zou zeggen: “Are you ready to have the best day ever?”

Van welke superfoods ben jij fan?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Lydia
Door

Lydia

op 22 Nov 2011

Je vergeet avocado! mmmm

Jedi
Door

Jedi

op 24 Nov 2011

Quinoa!

Natasja S
Door

Natasja S

op 27 Nov 2011

Ik zou wel eens wat recepten of tips willen van bovenstaande superfoods.Zelf ben ik fan van quinoa en avocado's maar ook van rauwe noten/zaden. Heerlijk!

Natalie
Door

Natalie

op 06 Mar 2012

Ik ben fan van de rauwe cacao, kokosolie, kokossuiker, kokosflakes, gojbessen, hennepzaad en noten.

Trudy
Door

Trudy

op 14 Mar 2012

@natalie, ben heel benieuwd hoe je rauwe cacao eet. Bonen? Nibs? En bereid je die nog of kanbbel je die zo weg?

Itha
Door

Itha

op 30 Mar 2012

Sinds ruim een week gebruik ik de superfood Chlorella, een zoetwater microalgje wat je lichaam op een fantastische en natuurlijke manier helpt te ontgiften en weer helemaal fit en gezond te worden.Het eten van goede voeding helpt daar natuurlijk ook bij, dus ik eet daarom biologisch en maar heel af en toe een klein stukje vlees.

Sietske
Door

Sietske

op 07 Jul 2012

Ik eet vooral alle soorten sla, advocado, tomaten, noten.

Rauwe schoonheid - Biebblog Vlissingen
Door

Rauwe schoonheid - Biebblog Vlissingen

op 14 Oct 2013

[…] omslag, mocht het je interesseren. In zijn andere boek ‘Superfoods’ raadt hij aan om de meest voedzame planten op aarde te consumeren.  Dat betekent dat je in je dagelijkse menu onder andere goji bessen, maca […]

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine