datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Vandaag is het een Daytox dag!
07 november 2011 
4 min. leestijd

Vandaag is het een Daytox dag!

Om mijn lichaam te zuiveren van toxische stoffen heb ik de afgelopen weken al verschillende methodes laten zien.

Om je kennis met betrekking tot voeding te vergroten raad ik je aan boeken te lezen als Eet jezelf Mooi, Slank en Gelukkig, De Hormoonfactor en Een pleidooi voor echt eten.

Ontgiften is belangrijk om er voor te zorgen dat je lichaam ook optimaal kan profiteren van de gezonde voedingsstoffen die nu binnen komen. Als je spijsvertering niet goed functioneert zullen nooit alle vitaminen en mineralen uit je voedsel goed opgenomen kunnen worden.

Dat wil je toch niet in je lichaam!

Je zult het misschien niet geloven, maar per jaar krijg je minstens 4,5 kilo bestrijdingsmiddelen en synthetische chemicaliën binnen, die gedeeltelijk worden opgeslagen in je lichaam! Deze rommel komt niet alleen binnen via je voeding, maar ook door de cosmetica, die je dagelijks op je huid (je grootste orgaan) smeert, en de kleding die je draagt. Al deze afvalstoffen slaat het lichaam op in je spieren, gewrichten en vetweefsel. Best een slimme keuze van je lichaam, daar kunnen ze immers de minste schade veroorzaken. Je moet er niet aan denken wat voor effect het zou geven als je lichaam gifstoffen in het hart zou opslaan!

Dik door chemicaliën

Er bestaat zelfs een theorie, die voor mij vrij logisch klinkt, dat het lichaam bewust vet vasthoudt als er veel rommel het lichaam binnenkomt om dit vervolgens in het vet te kunnen opslaan. Een slimme oplossing van het lichaam, die minder leuk is voor de eigenaar er van! Dus regelmatig ontgiften en je levensstijl aanpassen is hier vereist. Je komt vaak dan ook direct van allerlei vage klachten af als vermoeidheid, (spier)krampen, buikpijn, hoofdpijn, winderigheid, eczeem en maagklachten.

In 7 dagen gezond door yoga en lekker eten

Er zijn verschillende methodes om te ontgiften; detoxen. Vandaag vertel ik je graag meer over Daytox, een methode ontwikkeld door Kyra de Vreeze. Daytox is een milde detoxvorm waarbij je wél eet, maar je beperkt tot reinigende en simpele voeding. Hierdoor is het ook goed vol te houden tijdens dagen dat je werkt of wanneer je jouw leven niet helemaal op pauze kunt zetten. Kyra de Vreeze is natuurgeneeskundig therapeut en yogadocent. Haar methode is dan ook een combinatie van yoga en lekker eten.

Daytox van Kyra de Vreeze

Pretox, Daytox en Retox

Als ik het boek Daytox ontvang is het eerste dat mij opvalt de prachtige vormgeving met zachte kleuren en mooie foto’s. Het boek heeft aan de voor- en achterkant een grote flap die handig is om tussen de pagina’s te leggen waar je bent gebleven met lezen.

Na een korte uitleg over het wat en waarom van detox legt Kyra uit dat je Daytox in eigen tempo kunt volgen en het 7 dagen programma ook kunt opbouwen.

 

De verschillende Daytox programma’s

Vooral de Pretox fase is erg belangrijk en zorg er voor dat je lichaam geleidelijk kan wennen aan de nieuwe manier van eten zonder dat je hinderlijke klachten als hoofdpijn krijgt.

  • Daytox Puur
    7 dagen afbouwen (= pretox), waarna je 7 dagen detoxt en vervolgens weer 7 dagen opbouwt (= retox). Totale periode is dan 21 dagen, precies genoeg volgens veel artsen en therapeuten om vastgeroeste patronen te veranderen en afvalstoffen kwijt te raken.
  • Daytox Diep
    Als het niet lukt om 7 opeenvolgende dagen te detoxen, kun je ook kiezen voor 1 Daytox-dag per week. Hierbij houd je in de tussenliggende dagen de pretox-eetrichtlijnen aan. Op deze manier bestaat je Daytox uit een periode van 7 weken, waarin het zwaartepunt wat wordt verlegd.
  • Daytox Extra
    Ook hier 7 dagen afbouwen (= pretox) en vervolgens 1 Daytox-dag per week, maar dan kies je voor de meer yogasessies met de meer intensieve houdingen of voor de doorgewinterde yogabeoefenaar je eigen practice aangevuld met een Yogic Diet (zonder knoflook, ui, prei of champignons die zorgen voor mentale onrust dat het mediteren lastiger maakt).

Bewust worden van je lichaam

Kyra de Vreeze over haar boek Daytox

In het boek Daytox zit een handig boodschappenlijstje met alle verantwoorde producten die je in huis kunt halen gevolgd door een duidelijke uitleg met mooie foto’s van alle yogahoudingen door Kyra zelf uitgebeeld. Elke dag wordt aandacht besteed aan een ander orgaan. Hiervan wordt duidelijk uitgelegd wat de functie en taken van dit orgaan zijn en wordt ook het verband gelegd tussen het mentale en emotionele. Denk maar aan je gal spuwen en iets op je lever hebben. Door het lezen van al deze informatie merk ik dat ik bewuster wordt van al mijn organen en daardoor nog beter voor ze wil zorgen.

Daytox staat vol met heerlijke recepten en voor elke dag is er een speciale thee en sap om te drinken, een supplement voor ondersteuning van het orgaan van de dag, suggesties voor mooie muziek om naar te luisteren, inspirerende boeken om te lezen en een film om bij te ontspannen.

Leverpakking wakkert de verbrandingsoven aan

Nieuw voor mij was de leverpakking die elke dag rond het middag uur wordt geadviseerd. Dit klinkt ingewikkelder dan het is! Een leverpakking is namelijk niets meer dan een warme kruik op de plek van de lever. Deze plaatselijke warmte geeft een kleine temperatuurstijging en wakkert de verbrandingsoven aan. De lever werkt namelijk hard tijdens een detox om het lichaam van afvalstoffen te ontdoen. De lever is het meest actief rond 13.00 uur ’s middags en je kunt dan ook het beste de leverpakking doen gedurende 30 tot 60 minuten.

Wil jij ook ontgiften in je eigen huis?

Yogi Tea Detox thee met citroenLijkt deze milde vorm van ontgiften jouw wel wat, dan heb ik goed nieuws! Miss Natural mag namelijk 5 Daytox boeken cadeau geven!

En dat is nog niet alles… tevens ontvang je van Yogi Tea een doosje Detox thee en de nieuwste Detox thee met citroen!

Deze actie is afgelopen!

Wat moet je hiervoor doen?

Laat mij weten hoe je omgaat met toxische mensen die je tegenkomt in je leven. Je kent ze vast wel; de negatievelingen, de halers, de leegzuigers, de energievreters in je omgeving. Laat je reactie achter op deze pagina.

Let op! Alleen leden kunnen kans maken, dus eerst even aanmelden!

Hoe ontgift jij je van mensen?

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Lyske van der Ham
Door

Lyske van der Ham

op 07 Nov 2011

Ik ben erg enthousiast geworden na het lezen van deze post! De aanpak van 3x7 dagen en toch mogen eten om te detoxen klinkt mij als muziek in de oren. Graag maak ik dan ook kans op dit mooie boek! Pas sinds een korte tijd ben ik mij bewust hoe gevoelig ik ben voor de energie van anderen om mij heen en hoe snel ik merk wanneer dit negatieve energie is. Mij is de tip gegeven om door middel van visualisatie een alsware doorzichtige deken over mij heen te visualiseren zodat ik mijn eigen energie kan beschermen. Het blijft oefenen maar tot nu toe werkt dit al wel voor mij.

Christel Hoeflaken
Door

Christel Hoeflaken

op 07 Nov 2011

Het helpt mij, net zoals Lyske schrijft, ook om een soort cocon om mij heen te visualiseren. Daarnaast een tip die ik jaren geleden al hoorde en die heel makkelijk toe te passen is: sla je armen over elkaar en hou ze voor je borst/buik als je met iemand praat waarvan je merkt dat diegene je veel energie kost. Zo hou je a.h.w. zijn/haar negatieve energie tegen en wordt je niet "meegetrokken". Probeer het maar eens! Daytox lijkt me een erg interessant boek wat hoog op mijn verlanglijstje staat!

Sybrig van Manen
Door

Sybrig van Manen

op 08 Nov 2011

Wat een prachtig gevonden woord, toxische mensen, en ik kan helemaal beamen, ze zijn toxisch! Als je niet uitkijkt zuigen ze alle energie en positiviteit uit je lijf. Ik doe vaak nog wel een poging om dat negatieve om te draaien en ze de zonnige kant van alles te laten zien. Als dat niet lukt dan doe ik net als de vorige schrijfsters en sluit me voor alle narigheid af. Sterker nog, ik loop het liefst heel snel heel ver bij zo iemand vandaan.

Helga Norrby
Door

Helga Norrby

op 12 Nov 2011

Ik ben ook van nayure gevoelig voor de energie die andere mensen uitstralen. En hoewel ik wel probeer me af te sluiten voor hun energie, als deze negatief is, geeft het mij een onbevredigd gevoel dat ik deze mensen niet kan helpen in te zien hoe mooi het leven kan zijn. En het leven is dan wellicht te ingewikkeld om iedereens problemen op te lossen en iedereens persoonlijkheid te ontrafelen. Het leven is nooit te ingewikkeld voor een beetje lichte vrolijkheid. Daarom verras ik mensen zo vaak als mogelijk door het dragen van een paar super-felle, gek gekleurde schoenen. Het realiseert wellicht geen oplossing voor alles, maar het tovert vaak wel een glimlach op de gezichten.....

Natalie
Door

Natalie

op 22 Nov 2011

Ik ben niet alleen gevoelig voor negatieve energie van de mensen waar ik mee in contact kom, maar ook van mensen waar ik eigenlijk niks mee te maken heb. Ik heb ooit een "trucje" geleerd om alle energie die ik achtergelaten heb bij mensen weer op te halen in gedachten en in het contact met mensen een soort rozenhaag om me heen te denken zodat er afstand blijft en deze mensen geen positieve energie van mij wegnemen. Daardoor wordt ik dus wat afstandelijker, maar probeer wel vriendelijk, beleefd en duidelijk te zijn. Wat betreft de combinatie van detox en yoga, dit zou ik heel graag willen proberen. Ben al ruime tijd op een heel nieuwe manier met voeding bezig, o.a. door de hormoonfactor en recentelijk 100% gifvrij en zou dit heel graag nog verder uitbreiden en toepassen in combinatie met yoga en zodoende nog meer innerlijke ruimte te krijgen, waarmee ik ook meer ruimte creëer om negatieve energie van andere mensen minder van invloed te laten zijn.

Natasja
Door

Natasja

op 23 Nov 2011

Toxische mensen... Ik moet dan altijd aan dat nummer van Brigitte Kaandorp denken, ik heb een heel zwaar leven. Dat tovert dan al een glimlach op mijn gezicht. Soms vraag ik aan zo een energieslurper of dat nou helpt, om alles zo donker in te zien en te klagen/zeuren. Tuurlijk mag je best een dagje lekker klagen omdat het niet mee zit. Maar daar wordt het niet minder erg van. Maar de echte diehards die vermijd ik liever.

Wendy de Jong
Door

Wendy de Jong

op 23 Nov 2011

Ik ga dit soort mensen liever uit de weg. Maar als ik energie genoeg heb, zal ik mijn uiterste best doen om alles wat ze zeggen positief om te buigen. "Ik ben mijn werk zo vreselijk beu" krijgt als antwoord: "Wat fijn voor je dat je erachter bent gekomen dat dit niet het werk is waar je gelukkig van wordt". "Wat leven we toch in een walgelijke wereld vol geweld en verderf" wordt: "toch goed om te zien dat jouw leven dan heel rooskleurig is tegen al die schrijnende gevallen afgespiegeld". Maar niet altijd ben ik hiertoe in staat.. ik voel dan de energie zo uit mijn lijf wegsijpelen. Toch kies ik tegenwoordig vaker om mijn filters schoon te houden en mijn snor te drukken als ik me in zo'n situatie bevind. Ik heb wel wat beters te doen met mijn energie en leven!! =)

Marian Palsgraaf
Door

Marian Palsgraaf

op 24 Nov 2011

Mijn moeder was erg negatieve vrouw en ik heb daar veel van meegekregen. Omdat mijn moeder vaak negatief was, sloeg haar negatieve energie over waardoor ik met een slecht gevoel zat. Wat ik doe als ik een negatief verhaal hoor van een persoon dan wacht ik tot deze klaar is met zijn/haar verhaal (als het niet te lang duurt) en dan zeg ik: "vertel me nu eens een positief verhaal". Sommige mensen hebben echt geen idee dat ze negatief zijn (geworden). Misschien zijn deze mensen wel omringd met negatieve mensen, en is het gewoon een manier van leven geworden. Warme groet, Marian

Hennie Veen
Door

Hennie Veen

op 06 Dec 2011

Als ik weet dat ik toxische mensen ga ontmoeten draag ik mijn ketting met een blauw tijger oog of een ketting met een Afrikaans amulet. Ze helpen me om bij mezelf te blijven, de negatieve energie niet binnen te laten komen, maar wel te luisteren naar de dingen die kloppen..

Pipsoleil
Door

Pipsoleil

op 06 Dec 2011

Mijn motto is; " doe eens lief" vooral als ik een negatief persoon tegenkom, doe ik lief. Even aanraken of even een lief complimentje doet wonderen. Zelf heb je dan ook geen vervelend gevoel achteraf. Mensen slaan vaak als een blad aan de boom om, direct resultaat!

Sharon
Door

Sharon

op 14 Dec 2011

Ik heb ook iemand in mijn omgeving die alleen maar negatief is. En alles ligt aan een ander. Vaak is het heel vermoeiend. Ik haal echter uit al het negatieve ook het positieve, ook een van de redens dat die persoon nog in mijn leven is. Als het me teveel wordt neem ik gewoon even afstand. Laat ik mijn negativiteit erover bezinken en pas als het wegge-ebt is haal ik het weer iets meer aan. Zo compenseert het een het ander en geeft het die persoon ook de kans om meer positieve dingen te delen omdat ik al een tijd niet was langsgeweest. Misschien niet de meest ideale oplossing maar wel het beste.

A.
Door

A.

op 13 Feb 2013

Bijzondere prijsvraag! Weer eens wat anders. Hoe ik me ontgift van mensen met een bepaalde negatieve lading. Allereerst probeer ik de persoon in kwestie te beschouwen als iemand die het niet makkelijk heeft en ik probeer zo iemand de situatie van de andere kant te bekijken. Maar als ik naderhand voel dat het gewoon echt teveel is, dus de heftigere gevallen, dan brand ik witte salie in een abalone schelp en wapper ik mezelf even helemaal schoon met de rook die ontstaat! Daarbij visualiseer ik dat alles wat niet bij mij hoort wegwaait richting een open raam. Nu is dit het halve werk, want je wilt ook iets fijns toevoegen eraan. Dat doe je door een zoeter kruid te branden, nl. een sweetgrass bijvoorbeeld. Verder hoop ik voor die persoon dat hij/zij snel ontlast zal worden van de zwaarte die zij met zich meedraagt, want uiteindelijk zijn we allemaal goed zoals we zijn. Is dit branden te ingewikkeld (hoewel het enorm verkwikt door alleen al die geuren!), dan kun je visualiseren dat je onder een giga grote douchekop staat en dat alles van je afglijdt aan zwaarte en negativiteit...lekker helemaal naar beneden laten druppelen ergens de aarde in, hopelijk daar waar niets en niemand er last van heeft..:)

vd Berg
Door

vd Berg

op 12 Mar 2013

Ongelofelijk als je er bij stil staat dat we zoveel bestrijdingsmiddelen en synthetische chemicaliën binnenkrijgen. Ons lichaam heeft een hoop te verduren! Ik ben erg enthousiast als ik dit artikel lees over de gedachte die achter deze detox zit. De thee lijkt me heerlijk en dat in combinatie met rustgevende muziek op de achtergrond. Dit is het zeker waard om het eens te proberen. Elke dag een klein rustmomentje, met iets waar je blij van wordt (warme kop thee of een goed boek) is heel belangrijk om tot rust te komen.

Linda
Door

Linda

op 16 Mar 2013

Het besef dat frustratie en boosheid eigenlijk uitingen zijn van het niet accepteren van de situatie zoals hij is, heeft mij hierbij veel geholpen. Ik merk dat Mindfulness mij hierbij heel goed heeft geholpen; bewust kijken naar de situatie zonder over deze te oordelen, wat gebeurd er? Hoe reageer ik hier op? Door inzicht hierin te krijgen en de situatie te accepteren zoals deze is, kan je jezelf in staat stellen om in zekere zin 'onverstoorbaar' te zijn voor dergelijke omgevingsfactoren. Je kunt hierdoor jezelf hierdoor weren om je eigen gedachten en gevoelens niet te laten beïnvloeden door het gedrag van een ander. Een beetje vage omschrijving misschien, maar zelf heeft mij dit een heleboel geholpen. Mooi om te horen hoe anderen hiermee omgaan, ik ben blij dat velen hier hun weg in lijken te vinden!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading