10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Verantwoord snoepen. Wel Candy of toch NoCandy?
20 december 2015 
2 min. leestijd

Verantwoord snoepen. Wel Candy of toch NoCandy?

Snoepen met geraffineerde suikers doen wij al lang niet meer. Toch? Inmiddels ben ik alweer een paar jaar bij Miss Natural betrokken. Over het algemeen eet ik gezond. Maar eerlijk is eerlijk, ik geniet soms ook van de ongezonde dingen. Monchoutaart en koffie in de stad, een chipie eten tijdens een spannende film of proosten met een goed glas wijn. Geraffineerde suiker, gluten, zuivel en heel wat foute e-nummers. Ik vind het af en toe dus heel lekker.

Miss Natural 80/20 regel

Ik houd me aan de 80/20 regel, waarbij ik 80 procent van de tijd zo natuurlijk mogelijk eet. De andere 20 procent mag ik zondigen. Uiteraard eet ik dan niet alleen maar ongezond. Waar het mij om gaat is dat deze regel mij ruimte geeft. Het zorgt ervoor dat ik niet te streng wordt voor mezelf of de ander als het gaat om een natuurlijke lifestyle. Je leeft immers maar een keer, dus geniet!

Verantwoord snoepen

Maar wat doe je nou eigenlijk als je dat stuk chocolade wil laten liggen, maar toch zin hebt om te snoepen? NoCandy bewijst dat natuurlijk snoepen een eitje is! NoCandy is gemaakt van puur fruit, dat pas geplukt wordt als het helemaal rijp is. Normaal gesproken wordt fruit geplukt als het nog niet rijp is, zodat er nog genoeg tijd is om bij de consument te komen. Doordat NoCandy het rijpe fruit droogt, kun je het tot twaalf maanden bewaren. Het gedroogde fruit behoudt zijn gezonde eigenschappen en bevat alleen de natuurlijke suikers. Ik mocht alle smaken testen, heel vervelend!

Gedroogd fruit

NoCandy bevat alleen de gezonde voedingsstoffen die in het fruit aanwezig zijn. Door het drogingsproces wordt de concentratie ervan zelfs hoger en bevat het verschillende antioxidanten, vitamine c, ijzer en zink. Als yogadocent vind ik het een ideale snack voor na de yogales. Doordat de gedroogde vruchten een hoge concentratie hebben, wordt de energie snel afgegeven aan het lichaam. Ideaal wanneer je veel beweegt dus.

De smaken mango, meloen, ananas, appel en kokos zijn heerlijk als snack, of bijvoorbeeld door je ontbijt, salades, zelfgemaakte taarten, toetjes of zelf een chocolade fondue!

Ontbijt met NoCandy

Ik combineer de gedroogde vruchten graag in het eten. Vanochtend heb ontbeten met:

  • Griekse yogurt
  • Chiazaad
  • Gedroogde kokos van NoCandy
  • Appel
  • Rozijnen

Ben je benieuwd en wil je ook proeven? Je kunt hier een proefpakket met alle smaken aanvragen. Je betaald voor de verzendkosten slechts €2,50. Heb je een lekker recept met NoCandy? Mail het door naar NoCandy en ontvang een fijne verassing!

Hoe snoep jij verantwoord? Laat het mij weten in een reactie!

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Sabine ter Schiphorst
Door

Sabine ter Schiphorst

op 21 Dec 2015

Ik ken het nog niet, klinkt lekker.Helaas werkt de url niet. Ik ben zelf ook dol op gedroogd fruit maar ook noten of een gezonde reep. Een stukje chocolade boven de 70% qua cacao. Na mijn werk wil ik ook nog wel een rijstwafel pakken of een stukje fruit.

NoCandy
Door

NoCandy

op 22 Dec 2015

Hoi Sabina, Als je dol bent op gedroogd fruit is NoCandy goed om te proberen. Naast een nieuw hersluitbaar zakje komt er ook een nieuwe website. Vandaar dat de Url het nu niet doet. Rond kerst hopen we deze weer in de lucht te hebben.Fijne kerst, NoCandy

Sabine ter Schiphorst
Door

Sabine ter Schiphorst

op 24 Dec 2015

ben heel benieuwd

martin
Door

martin

op 10 Jan 2016

Leuk concept zo op het eerste gezicht No Candy , wat mij echter stoort is de relatie met verantwoord. Hoezo verantwoord wat denk u dat een suikerbiet niet rijp geoogst wordt. Snoep bevat suiker uit suikerbieten , uw snoep is suiker uit fruit beide producten bevatten rond de 60% suiker en hebben dezelfde reactie op het lichaam , fruit bestaat voor +/- 85 % uit water een suikerbiet ook wat overblijft in beide gevallen is suiker . beide geen probleem als het maar met mate gegeten wordt . Maar plaats uw suiker niet boven die van een suikerbiet dat is misleiding . De geschiedenis herhaalt zich toen ik jong was hing er bij de tandarts snoep verstandig eet een appel ! we weten allemaal hoe dat is afgelopen .

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.