datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Additief E171 krijgt verbod in hele EU, witte kleurstof potentieel kankerverwekkend!
02 november 2021 
1 min. leestijd

Additief E171 krijgt verbod in hele EU, witte kleurstof potentieel kankerverwekkend!

De Europese Commissie en de lidstaten zijn het er eindelijk over eens: er komt een verbod op het additief 'titaniumdioxide' of E171 in alle voedingsmiddelen in de Europese Unie. De jarenlange campagne van voedselwaakhond foodwatch om het omstreden additief uit voeding te halen heeft vruchten afgeworpen. Het heeft wat mij betreft al veels te lang geduurd.

Producenten gebruiken E171 om levensmiddelen een witte kleur of glans te geven - vooral bakkerijproducten en producten die door kinderen worden geconsumeerd (zoals snoep, kauwgom en  chocolade). E171 bestaat deels uit zeer kleine 'nanodeeltjes', die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op darmkanker en leverschade.  Het additief E171 dient er enkel en alleen om een product een ander kleurtje te geven. Dit weegt absoluut niet op tegen de risico's".


Onwillige voedingsindustrie: ze zijn er niet voor onze gezondheid!


Het bedrijf Foodwatch voert al jarenlang campagne tegen het onnodige en potentieel gevaarlijke additief E171. Zij hebben samen met acht andere Europese maatschappelijke organisaties de Europese Commissie per brief opgeroepen om E171 te verbieden. Eerder liet Foodwatch laboratoriumanalyses uitvoeren naar verschillende bakingrediënten van Dr. Oetker. Dit nadat het bedrijf tijdens e-mailcorrespondentie beweerde dat er geen nanodeeltjes van E171 in hun producten zitten. In alle geteste producten werden echter aanzienlijke hoeveelheden nanodeeltjes gevonden.

Ook riep de voedselwaakhond in 2019 verschillende producenten, waaronder Remia en Mars, op om te stoppen met het gebruik van E171 in hun producten. Niet alle producenten reageerden positief op de campagne: Albert Heijn, Jumbo, Jamin, La Place, Etos, Friesland Campina en Unilever gaven aan niet te stoppen met het gebruik van E171.


Wij hebben de macht om het voedsellandschap te veranderen!

De Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) trok in mei dit jaar aan de bel en bevestigde dat witte kleurstof E171 niet veilig is. Het RIVM waarschuwde al in 2018 voor de mogelijke risico's van de stof. In Frankrijk is sinds begin 2020 een wettelijk verbod van kracht.  We eten tegenwoordig bijna meer additieven dan gewoon voedsel, bizar dat deze kleurstof al jarenlang op het bordje van de consument beland.  Er zijn nog 338 andere additieven in levensmiddelen toegestaan. Dit is heel veel, omdat de risico's op cocktaileffecten onmogelijk te beoordelen zijn. Wij als consument kunnen hier wat aan doen, wij hebben de macht met onze koopkracht. Koop deze producten niet meer, maak zoveel mogelijk zelf. Ga terug naar de natuur, ga naar de markt en koop zoveel mogelijk puur en onbewerkt. Bewerk je eigen voedsel. Doe inspiratie op met onze recepten.

Let jij op e-nummers op de verpakkingen?Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl.Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken.www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading