datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Verse sappen maken met de Versapers Slow Juicer
18 oktober 2011 
3 min. leestijd

Verse sappen maken met de Versapers Slow Juicer

Maak verse groente- en fruitsappen met de VersapersJe proeft direct het verschil! Wat zijn vers geperste sappen toch heerlijk en zo eenvoudig om te maken. Het enige waar ik altijd tegen op zie is het schoonmaken van zo’n apparaat.

Vorige maand stelde ik aan Amber Albarda de vraag van Miss Natural Jill; Amber heeft het in haar boek veel over groenten shakes/sappen! Ik vraag me af welke machine/juicer het beste hiervoor gebruikt kan worden en of dat zij nog tips heeft bij de aanschaf van een juicer! Het antwoord van Amber op deze vraag was de Slow Juicer van Versapers. Volgens haar biedt een Slow Juicer vele voordelen ten opzichte van een gewone sapcentrifuge. Dat moest ik zelf uitproberen!

De Versapers Slow Juicer voor jou getest

Versapers Emotion Wit 2GAangezien ik nog niet in bezit ben van een kwaliteitspers voor het maken van groente- en fruitsappen kies ik er voor om de Versapers te gaan testen. En vandaag werd er een grote doos geleverd met mijn Slow Juicer!

Ik heb gekozen voor het model Emotion Wit 2G (2e generatie). Deze heeft strakke vormen en een stevig handvat met een fris-groen detail. Past mooi bij de rest van mijn keuken! Als ik de doos open zie ik dat alle onderdelen netjes apart verpakt zijn en dat het apparaat zelf gelukkig niet zo heel groot is als de doos waar hij in zat. Aangezien ik van plan ben om hem dagelijks te gaan gebruiken moet hij niet te veel plek innemen op het aanrecht.

Nadat ik de gebruiksaanwijzing vluchtig doorneem, zet ik de Versapers in elkaar. Dit gaat bijna in 1 keer goed, omdat ik natuurlijk niet alle plaatjes goed bekeken heb! Ondertussen komt Mister Natural ook even kijken naar onze nieuwste aanwinst. Een apparaat trekt nu eenmaal de aandacht van mannen.

Sap van appels uit Frankrijk

Ik heb nog 5 appels liggen die mijn moeder een paar weken geleden uit Frankrijk heeft meegenomen en ik besluit dat die er in gaan. Ik snijd de appels in vieren en haal het klokhuis er uit. De pitten van appels en watermeloen vormen geen probleem en kunnen er eigenlijk ook in, maar pitten van kersen, abrikozen, perziken, olijven en dergelijke moet je eerst verwijderen.

Verse appelsap maken met de Versapers Slow Juicer

Ik ‘gooi’ de stukjes appel bovenin en deze vallen gelijk, zonder duwen, in de pers. Voor een Slow Juicer vind ik hem vrij snel! Met slow wordt dan ook het rustig persen bedoeld. Door de vrucht rustig te kneuzende, malen en persen worden er meer vitamines, mineralen, enzymen en smaak in het sap behouden. Het apparaat maakt ook geen oorverdovend lawaai waarbij je kat de keuken uit rent en je kinderen gaan gillen. Ook wel prettig.

Sap en pulp worden keurig gescheiden

Wat direct opvalt is dat deze pers twee uitgangen heeft, één voor het sap en één voor de pulp. Er zitten ook twee opvangbakken bij, die je er wel allebei onder moet zetten als je van start gaat, ik ben soms te ongeduldig! De pulp die er uitkomt is echt heel droog en smakeloos. Alle voedingsstoffen zitten nu in het sap. De Versapers maakt sap van een hoge opbrengst van alle soorten fruit en groenten. Je kunt via de website een aantal recepten ontvangen met namen als;

  • Oranje boven (sinaasappel, ananas en gember)
  • Bleekselderij verzacht (bleekselderij, banaan, appels en citroen)
  • Krachtdrank (winterwortels, rode biet en peterselie)
  • Peterselie Peer (Peterselie, appels, peren en gember)
  • Sap-pot Boerenkool (boerenkool, aardappel en appels)

V8-copycat

Als je van tomatensap houdt is het volgende recept het einde… beter kan volgens de omschrijving gewoon niet! Vol, zacht en kruidig van smaak.

Recept voor V8 groentensap copycatIngrediënten voor V8 groentesap

6 Tomaten
8 bospenen
1 stuk bleekselderij
1 rode biet
1 handvol verse spinazie
1 halve witte ui
3 takjes peterselie
2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Snijd de wortel in schijfjes, evenals de biet in kleine stukjes. Voer het geheel rustig in de pers, zodat de extractie optimaal is en de zeef niet te veel belast wordt. Begin met de tomaat, dan de biet en eindig met wat wortel.

Bekijk een filmpje over de Versapers

O, ja en het schoonmaken viel trouwens ook reuze mee! Je spoelt er als laatste wat water doorheen en met de bijgeleverde mega tandenborstel is hij in 2 minuten schoon. Slowjuicing: dat is sap persen met behoud van smaak en vitaminen!

Een investering die je gezondheid meer dan waard is
en zich dubbel en dwars zal terugbetalen!

PS in de Miss Natural Shop staan een aantal Versapers Slow Juicers

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Emmy
Door

Emmy

op 18 Oct 2011

Wat ik nu eigenlijk mis is wat hij ongeveer moet kosten. Het is leuk korting te mogen ontvangen, maar dan weet ik wel graag over welk bedrag. groetjes Emmy

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 18 Oct 2011

Ik heb hem nu een half jaar en gebruik hem dagelijks! Het is een investering, dat is waar, maar het is heerlijk. Mijn "ochtendmix": 1 biet, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij en een citroen met schil en al. Op het moment heb ik veel appels, dus daar gaan er ook 2 van bij. Een andere favoriet: geschilde sinaasappel, winterwortel en teentje knoflook. Ook heerlijk: meloen of ananas + paar blaadjes pepermunt. Héél veel informatie over juicen/fruit/groente vind je op http://www.juicing-for-health.com/ Je gaat hier veel plezier van hebben!

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 18 Oct 2011

Liesbeth, leuk dat je zo enthousiast bent! Ik ga jouw recepten zeker proberen.Emmy de Versapers kost €299 met korting nu dus €279.

Rosa
Door

Rosa

op 18 Oct 2011

Een recept met rauwe aardappel? Lijkt me niet slim, rauwe aardappel kan gifstoffen bevatten omdat het een nachtschade plant is...

Liesbeth van Ast
Door

Liesbeth van Ast

op 18 Oct 2011

Een recept met rauwe aardappel?Heel gezond. Ze moeten niet uitgelopen zijn of groen, dan is het wel ongezond.

Dennis
Door

Dennis

op 24 Oct 2011

Ik zou een versapers niet aanraden het duurt veels te lang om een 1 liter juice te maken. Gewoon een solis juicer nemen.....veel sneller en net zo goed.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 24 Oct 2011

Hoi Dennis, ik vind hem juist wel snel. Welk Solis apparaat bedoel je? Die ik op internet zie staan zijn 349 euro, een stuk duurder dus.

Johnf692
Door

Johnf692

op 02 May 2014

There is visibly a bundle to realize about this. I assume you made certain nice points in features also. efdkdebceade

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading