Verse sappen maken met de Versapers Slow Juicer
Vorige maand stelde ik aan Amber Albarda de vraag van Miss Natural Jill; Amber heeft het in haar boek veel over groenten shakes/sappen! Ik vraag me af welke machine/juicer het beste hiervoor gebruikt kan worden en of dat zij nog tips heeft bij de aanschaf van een juicer! Het antwoord van Amber op deze vraag was de Slow Juicer van Versapers. Volgens haar biedt een Slow Juicer vele voordelen ten opzichte van een gewone sapcentrifuge. Dat moest ik zelf uitproberen!
De Versapers Slow Juicer voor jou getest
Ik heb gekozen voor het model Emotion Wit 2G (2e generatie). Deze heeft strakke vormen en een stevig handvat met een fris-groen detail. Past mooi bij de rest van mijn keuken! Als ik de doos open zie ik dat alle onderdelen netjes apart verpakt zijn en dat het apparaat zelf gelukkig niet zo heel groot is als de doos waar hij in zat. Aangezien ik van plan ben om hem dagelijks te gaan gebruiken moet hij niet te veel plek innemen op het aanrecht.
Nadat ik de gebruiksaanwijzing vluchtig doorneem, zet ik de Versapers in elkaar. Dit gaat bijna in 1 keer goed, omdat ik natuurlijk niet alle plaatjes goed bekeken heb! Ondertussen komt Mister Natural ook even kijken naar onze nieuwste aanwinst. Een apparaat trekt nu eenmaal de aandacht van mannen.
Sap van appels uit Frankrijk
Ik heb nog 5 appels liggen die mijn moeder een paar weken geleden uit Frankrijk heeft meegenomen en ik besluit dat die er in gaan. Ik snijd de appels in vieren en haal het klokhuis er uit. De pitten van appels en watermeloen vormen geen probleem en kunnen er eigenlijk ook in, maar pitten van kersen, abrikozen, perziken, olijven en dergelijke moet je eerst verwijderen.
Ik ‘gooi’ de stukjes appel bovenin en deze vallen gelijk, zonder duwen, in de pers. Voor een Slow Juicer vind ik hem vrij snel! Met slow wordt dan ook het rustig persen bedoeld. Door de vrucht rustig te kneuzende, malen en persen worden er meer vitamines, mineralen, enzymen en smaak in het sap behouden. Het apparaat maakt ook geen oorverdovend lawaai waarbij je kat de keuken uit rent en je kinderen gaan gillen. Ook wel prettig.
Sap en pulp worden keurig gescheiden
Wat direct opvalt is dat deze pers twee uitgangen heeft, één voor het sap en één voor de pulp. Er zitten ook twee opvangbakken bij, die je er wel allebei onder moet zetten als je van start gaat, ik ben soms te ongeduldig! De pulp die er uitkomt is echt heel droog en smakeloos. Alle voedingsstoffen zitten nu in het sap. De Versapers maakt sap van een hoge opbrengst van alle soorten fruit en groenten. Je kunt via de website een aantal recepten ontvangen met namen als;
- Oranje boven (sinaasappel, ananas en gember)
- Bleekselderij verzacht (bleekselderij, banaan, appels en citroen)
- Krachtdrank (winterwortels, rode biet en peterselie)
- Peterselie Peer (Peterselie, appels, peren en gember)
- Sap-pot Boerenkool (boerenkool, aardappel en appels)
V8-copycat
Als je van tomatensap houdt is het volgende recept het einde… beter kan volgens de omschrijving gewoon niet! Vol, zacht en kruidig van smaak.
6 Tomaten
8 bospenen
1 stuk bleekselderij
1 rode biet
1 handvol verse spinazie
1 halve witte ui
3 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Snijd de wortel in schijfjes, evenals de biet in kleine stukjes. Voer het geheel rustig in de pers, zodat de extractie optimaal is en de zeef niet te veel belast wordt. Begin met de tomaat, dan de biet en eindig met wat wortel.
Bekijk een filmpje over de Versapers
O, ja en het schoonmaken viel trouwens ook reuze mee! Je spoelt er als laatste wat water doorheen en met de bijgeleverde mega tandenborstel is hij in 2 minuten schoon. Slowjuicing: dat is sap persen met behoud van smaak en vitaminen!
Een investering die je gezondheid meer dan waard is
en zich dubbel en dwars zal terugbetalen!
PS in de Miss Natural Shop staan een aantal Versapers Slow Juicers