datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Voor jou getest: Natuurlijke Zonnebrandcrème mét Huidverzorging
23 april 2024 
3 min. leestijd

Voor jou getest: Natuurlijke Zonnebrandcrème mét Huidverzorging

Speciaal voor jou test ik de nieuwe natuurlijke zonnebrandcrème van het merk INIKA. Als Miss Natural kies ik uiteraard voor een zonbescherming zonder schadelijke stoffen voor mijn lichaam. De extra getinte huidverzorging die er aan is toegevoegd is voor mij helemaal top!

Kleine aarde

INIKA betekent 'kleine aarde' in het Sanskriet - hoewel onze planeet klein is in het universum, is ze rijk aan kostbare hulpbronnen. De levende bibliotheek is daarom een andere zeer passende naam voor de aarde. De naam van INIKA is de basis en inspiratie achter alles wat ze doen, inclusief hun voedende en krachtige ingrediënten uit de puurste bronnen die de aarde te bieden heeft.

Natuurlijke zonbescherming met een tintje

Omdat ik nu nog geen 'sunkissed' look heb ben ik heel benieuwd naar de tinted variant met SPF50+ en deze heb ik dan ook voor jou getest in een video op mijn Instagram kanaal die je hier kunt bekijken. Je kunt heel goed zien dat de zonnebrandcrème mij direct een mooie kleur geeft. Hij kleurt naar jouw huid, dus geschikt voor iedereen!

SPF50 mét huidverzorging

Naast bescherming tegen zonverbranding van de huid met een natuurlijke factor 50 is het product ook direct verzorging voor je huid. Twee in 1! Met de getinte versie heb je zelfs geen foundation of BB cream nodig.

Perfect voor een snelle natuurlijke look in de zomer.

Waarom kiezen voor natuurlijke zonnefilters?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou kiezen voor natuurlijke zonnefilters in plaats van chemische zonnefilters:

  1. Minder kans op huidirritatie: Natuurlijke zonnefilters gebruiken mineralen zoals zinkoxide en titaniumdioxide, die over het algemeen milder zijn voor de huid dan de chemische filters die in veel commerciële zonnebrandmiddelen worden gebruikt. Mensen met een gevoelige huid of huidproblemen kunnen deze natuurlijke ingrediënten verkiezen omdat ze minder kans hebben om irritatie te veroorzaken.

  2. Onmiddellijke bescherming: Natuurlijke zonnefilters bieden vaak directe bescherming tegen de zon, terwijl sommige chemische filters tijd nodig hebben om in de huid te worden opgenomen voordat ze effectief worden. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die snel bescherming nodig hebben bij blootstelling aan de zon.

  3. Breder spectrum van bescherming: Mineralen zoals zinkoxide en titaniumdioxide bieden breed-spectrum bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen, terwijl sommige chemische filters alleen bescherming bieden tegen een specifiek type straling. Dit kan resulteren in een effectievere bescherming tegen schade door de zon.

  4. Milieuvriendelijker: Natuurlijke zonnefilters worden vaak beschouwd als milieuvriendelijker dan chemische filters omdat ze niet worden geassocieerd met schadelijke chemicaliën die kunnen lekken in het water en het mariene ecosysteem kunnen aantasten.

  5. Minder kans op hormoonontregeling: Er is bezorgdheid geuit over de mogelijke hormoonontregelende effecten van sommige chemische zonnefilters, zoals oxybenzone en octinoxate. Natuurlijke zonnefilters bevatten deze chemicaliën niet, waardoor ze een aantrekkelijke keuze kunnen zijn voor mensen die zich zorgen maken over hun hormonale gezondheid.

Voorkomt huidveroudering

zonnecremeOok goed om te weten is dat  INIKA Natural Sunscreen een 100% natuurlijke & vegan zonnebrand met SPF50+ die een breedspectrum UVA/UVB-bescherming biedt om schade door de zon en vroegtijdige huidveroudering te helpen voorkomen. Deze geavanceerde minerale formule is licht getint om de huidtint te egaliseren en direct een gezonde gloed te krijgen.

Na het aanbrengen zie ik direct een mooi getint resultaat en mijn huid voelt zacht en glad. Ik lees dat het product de elasticiteit van de huid verhoogt en het ook pigmentatie en rimpels verminderd. De hoofdingrediënten van deze natuurlijke zonnebrandcrème zijn Roze Algen en Jojoba Olie. Een ander ingrediënt is Minerale Zinkoxide, die mede de huid helpt te beschermen tegen schadelijke UVA-stralen die de huid vroegtijdig verouderd en UVB-stralen die kunnen zorgen voor huidkanker.

Innovatief omdat het een 100% natuurlijk product betreft, kan deze crème alleen of onder make-up worden gedragen, waardoor een glanzende finish op de huid achterblijft. Bovendien biedt de natuurlijke zonnebrandcrème van INIKA een SPF-bescherming van 50+ en is deze bestand tegen water gedurende 2 uur.

De Natuurlijke Zonnebrandcrème van INIKA is gecertificeerd veganistisch, cruelty free, plastic neutraal en verkrijgbaar in twee varianten: Natural Sunscreen SPF50+ en Tinted Natural Sunscreen SPF50+

Gebruik jij al natuurlijke zonnebrand? 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading