datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Vruchtbaarheidsyoga brengt je hormonen weer terug in balans!
05 november 2019 
4 min. leestijd

Vruchtbaarheidsyoga brengt je hormonen weer terug in balans!

Jij en je partner praten over de toekomst, de toekomst die gezin heet. Het zien van de droom, waarin jullie liefde en geluk mogen delen in een zwangerschap. Het gevoel van zwanger zijn beleven, waar al veel vriendinnen over spreken. Je weet dat het misschien wel even kan duren. Het eerste half jaar tot een jaar wacht je dus ook geduldig… maar er volgt geen zwangerschap. ‘Misschien moet ik eens een ovulatietest proberen en gaan temperaturen’, is je gedachte. Je gaat naar de drogist in de buurt en koopt een doosje met testen. Je bent blij dat je geen bekenden tegenkomt. Die maand test je, er is netjes een eisprong. Dus “oefenen” maar! Maar weer volgt er geen zwangerschap. Langzaam voel je dat je het vertrouwen in je lichaam verliest.

Spanningen rondom je mooiste droom

Je wordt wat onzeker, prikkelbaar en de spanningen rondom je mooiste droom bouwen zich op. Na ongeveer anderhalf jaar word je doorverwezen naar het ziekenhuis, daar volgen gesprekken en onderzoeken. Het voelt goed dat je nu geholpen wordt. Je denkt: ‘Nu gaat mijn droom uitkomen!’ De vruchtbaarheidsbehandelingen starten, maar ook tijdens deze behandelingen krijg je teleurstelling na teleurstelling te verwerken… Je bent nog steeds niet zwanger. Er wordt geestelijk en lichamelijk veel van jou gevraagd. Je denkt: ‘Hoe kan het nou? Wat doe ik nog verkeerd?’ En vooral de vraag: ‘Wat kan ik nog anders doen?’

ingridIk zie jou pijn

Ook ik ken het onzekere gevoel, de onmacht, het verdriet, jezelf weer bij elkaar rapen, moed inspreken en soms ook het onbegrip van mensen om je heen. Yoga heeft mij geholpen, tijdens alle behandelingen (IUI, IVF en ICSI), om weer bij mezelf te komen. Door de rust in ademhaling, de ontspanning en het proberen gevoelens te verwoorden en te delen, hielp yoga mij om in stressvolle situaties lichamelijk en geestelijk meer innerlijke rust te ervaren. Dat is voor mij de reden geweest om voor vrouwen die nu in dezelfde situatie zitten vruchtbaarheidsyogalessen te gaan ontwikkelen en geven. Ik zie jou.

Wat leer je tijdens vruchtbaarheidsyoga?

Lichamelijk
Yoga ondersteunt je doorbloeding en hormoonbalans. De oefeningen zijn zo afgestemd dat je weer in contact komt met je lichaam en dat je je lichaam weer “echt” gaat voelen.

Mentaal
Door de mindful begeleiding, help ik je in te zien wat gedachten en gevoelens met je kunnen doen. Je krijgt weer meer vertrouwen in de weg die jij bewandelt, wat de uitkomst ook mag zijn.

Aan de vruchtbaarheidsyogalessen kun je groepsgewijs deelnemen in mijn yogastudio. Ook bestaat de mogelijkheid om individueel lessen te volgen, dit kan zowel in mijn studio als via Skype.

Ervaringen van cliënten

‘Ik volg nu een paar weken de vruchtbaarheidsyogalessen bij Ingrid, de lessen geven mij rust en dit helpt mij bij het volgen van het traject. Ik ben heel erg blij dat deze lessen er zijn, hierdoor kom ik weer bij mezelf. En wanneer je het wilt, kun je je ervaring delen.”

Noa

Dankzij de yoga heb ik geleerd om mijn innerlijke rust te vinden, een verbinding te maken tussen mijn lichaam en geest. Met behulp van de ademhalingstechnieken en yogaoefeningen kan ik mijn onrust en pijn onder controle houden.

Daar komt bij, dat het delen van je verhaal met lotgenoten voelt als een verrijking en opluchting. Ingrid voelt ons feilloos aan, mede door haar eigen ervaringen. Met haar warme persoonlijkheid weet zij ons te verbinden en door deze moeilijke periode heen te slepen.

Kortom: “Door de kracht en rust die vruchtbaarheidsyoga mij geeft, weet ik dat als ik val, ik altijd weer krachtiger zal opstaan!”.

Martine

Halve kaars
(Viparita Karani in Sanskriet)

Deze yogahouding, waarbij je op je rug ligt en je benen tegen de muur houdt, is eenvoudig aan te nemen en kent veel voordelen:Ingrid Yoga1

 • Bij een rustige buikademhaling komt je lichaam in een ‘vertraging’. Dat kun je merken aan een verlaagde hartslag, die ontspanning opwekt.
 • Hierdoor vermindert stress, angst en slapeloosheid.
 • De bloedsomloop in het bekkengebied wordt bevorderd.
 • De rug wordt minder belast, spanning in de onderrug en lage rugpijn verdwijnt geleidelijk.
 • In deze houding zijn de bekkenbodemspieren vrij van spanning. Voel je dit onvoldoende leg dan een plat kussentje onder je bekken.
 • Hoofdpijn neemt af.
 • Na het aannemen van deze yogahouding kun je een boost van energie ervaren.

Het aannemen van de yogahouding:

 • Je zit op de grond met je rug tegen de muur.
 • Kom op je linkerzij.
 • Draai je bovenlichaam van de muur af,
 • zodat je billen tegen de muur komen.
 • Strek vervolgens je benen tegen de muur.

Miss Natural Talk Show

Op dinsdag 5 november 2019 ging Eva van Zeeland in gesprek met Ingrid Walstra. Hierbij sproken zij over het beroep van Ingrid namelijk yogadocente, daarnaast is ze ook ervaringsdeskundige op het gebied van vruchtbaarheidsproblemen. Ze geeft vruchtbaarheidsyogalessen aan vrouwen, individueel en in groepen. Tijdens deze lessen leert ze vrouwen opnieuw hun lichaam aan te voelen, spanningen los te laten en steeds meer innerlijke rust te ervaren. Je kunt de uitzending hier terug zien!

Magazine Week van de Vruchtbaarheid

Dit artikel is ook te vinden in de Special van Miss Natural, een magazine speciaal gemaakt voor de Week van de Vruchtbaarheid! Dit gratis magazine staat vol met interessante artikelen, ervaringsverhalen, leuke weetjes en bruikbare adviezen om zelf de vruchtbaarheid te verbeteren. Onderwerpen die aanbod komen;Week-van-de-vruchtbaarheid-magazine

 • Visualiseren
 • Fertiliteitsmassage
 • Hypnotherapie
 • Mediteren
 • Voordelen van Yoga
 • Vruchtbaarheidsyoga
 • Weetjes
 • Biologische cosmetica
 • Feestrecepten
 • Babyproof cosmetica
 • Acupunctuur
 • Ervaringsverhalen

Het magazine is hier gratis te downloaden >>

Doe jij aan vruchtbaarheidsyoga? Deel jouw ervaring en inspireer anderen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine