datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Wanneer ga jij Innerwaven?
08 maart 2012 
3 min. leestijd

Wanneer ga jij Innerwaven?

Deze vraag is mij al een aantal maanden geleden gesteld door Patrick Willems van Innerwave. Om precies te zijn heb ik hem op donderdag 20 oktober voor het eerst ontmoet. Ruim 4 maanden later ben ik nu eindelijk aan het Innerwaven zoals hij dit zo mooi als werkwoord heeft vervoegd.

Klinkt leuk hoor ik je denken, maar wat is Innerwaven? Is dat een soort oefening waarbij je helemaal in jezelf keert? Of een nieuwe vorm van brainstormen waarbij je surft op je eigen gedachtegolven? Nee, Innerwaven is het volgen van een grondig ontgiftingskuur, ook wel detox kuur genoemd. En dat ga ik doen, nou ja, ben ik nu al aan het doen.

Detox kuur met voorbereidingsfase

Ik ben namelijk afgelopen zaterdag gestart met het 5-dagen-voorbereidingsprogramma waarbij je voeding al gaat versoberen. Hierbij laat je zuivelproducten zoals kaas, melk en yoghurt weg. Deze producten vertragen namelijk de verwijdering van gifstoffen en van de oude slijmlaag (mucuslaag). Daarnaast eet je ook geen gefrituurd en gebakken voedsel, vermijd je frisdranken (dronk ik al niet) snoep en suikers toegevoegd aan voeding. Nou dat laatste heb ik al volop gedaan door de cursus “40 dagen zonder Suiker” en is dus geen probleem. Al deze producten verminderen namelijk je immuunsysteem. Tot slot eet je ook geen vlees omdat dit de meeste energie kost om te verteren en vertraagd de reiniging. Drinken doe je veel, geen cafeïne en theïne houdende dranken, maar water en kruidenthee of vers geperste sappen. Deze voorbereidingsfase helpt je lichaam vast langzaam te wennen aan meerdere dagen zonder voedsel.

Ontslakken, ontzuring en regeneratie

Waarom zou je een detox kuur doen? Nu, om de volgende redenen! Door onze eet- en leefgewoonten is ons spijsverteringsstelsel onvoldoende in staat om alle gifstoffen, resten en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Ons lichaam wordt vergiftigd door chemische stoffen die in onze voeding zitten, in ons water, in cosmetica, in kleding en nog veel dingen om ons heen. Deze ophoping van giftige stoffen en achtergebleven voedselresten in ons lichaam en dan voornamelijk in de darmen, is er de oorzaak van dat zich in de westerse wereld een vetepidemie aan het voltrekken is. Niet alleen overgewicht en obesitas is een gevolg, maar er kunnen daardoor op de lange duur ook chronische kwalen ontstaan.

Ondersteuning met supplementen als chlorella

In de voorbereidingsfase begin je, naast het versoberen van je voeding, met de inname van belangrijke supplementen die de kuur op een positieve manier zullen beïnvloeden.

  • Innerlife*: Dit supplement zorg voor een goede darmdoorvoer en weekt oude ontlasting los. Werkt als het ware als een bezem. Tevens geeft dit poeder (oplossen in water) je een voller gevoel waardoor het hongergevoel reuze meevalt.
  • Chlorella: Dit super supplement bevat een specifieke hoeveelheid en verscheidenheid aan basische mineralen en sporenelementen. Chlorella biedt veel bouwstenen aan voor een gezonde opbouw van vitale cellen. Je kunt dit zien als extra voedselaanvulling. Chlorella heeft een hoog gehalte aan: chlorofyl, B12, eiwitten, ijzer, calcium, vitamine A, foliumzuur, niacine en zink.
  • Green Kamut: Dit supplement werkt o.a. bloedzuiverend, ontgift de lever en reinigt de dunne en dikke darm.

*Ingrediënten: psyllium, alfalfablad, gerstgras, kamutgras, fenegriek, laurierblad, hysop, cascara sagrada, brandnetelblad, chlorella, gember, heermoes, rozenbottels en hibiscusbloemen.

Morgen start ik met de detoxfase

De voorbereidingsfase is nu dus voorbij en als je dit leest ben ik gestart met dag 1 van de 7 daagse detoxfase. En dat lijkt mij best pittig! Nog nooit zo lang niet gegeten. Nou, ja niet eten. Je kunt zelf bepalen hoe intensief je de kuur maakt. Hier even de opties op een rijtje;

  1. Beste manier: sapvasten
  2. Betere manier: aangepast licht verteerbaar dieet, alleen vers fruit en gestoomde of rauwe groenten i.c.m. sapvoeding
  3. Goede manier: normaal eten, maar zonder dierlijke eiwitten zoals vlees, kip en vis)

Fruit voor detox kuurIk ga in ieder geval voor de ‘beste manier’ om mee van start te gaan en als ik dat niet trek, dan wil ik groenten en fruit eten of verse soep. Dat moet wel te doen zijn. Groenten en fruit heb ik heel veel ingeslagen, dus dat komt goed. Verder komen er in mijn detoxfase ook nog darmspoelingen bij… en ja, dat is ook spannend! Ik heb al vaker (jaarlijks) darmspoelingen gedaan, maar dan eenmalig en dan extern. Niet thuis, in mijn eigen badkamer.

De grote schoonmaak in het voorjaar

Toch ga ik het doen, want de belofte zijn goed! Na (en velen ook al tijdens) een detox kuur schijn je je heel energiek te voelen en nadien stralen je ogen, glanst je haar en zit je pas echt lekker (ook letterlijk) in je vel! Ook het idee van een grote lichamelijke schoonmaak in het voorjaar is fijn. Dus ik houd je op de hoogte, dit doe ik via Miss Natural op Facebook en  Twitter @MissNatural.

Indien je ook ‘zin’ hebt in een grondige reiniging dan heeft Innerwave verschillende kuren die je thuis kunt doen, ook zonder darmspoeling.

Kijk voor meer informatie en tarieven op de website van Innerwave.

Wanneer ga jij Innerwaven?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Nathalie
Door

Nathalie

op 08 Mar 2012

Hoi, heb het ook fb ook al vermeld, maar een goede sapjeskuur is die van jason vale: 7lbs in 7 days. Is een uitgebalanceerd programma van sapjes dat er voor zorgt dat je lichaam alle ntrienten krijgt wat het nodig heeft. En de sapjes zijn nog lekker ook :) Zie hiervoor www.juicemaster.com Succes nog! Het is even doorbijten.

Marjolijn
Door

Marjolijn

op 08 Mar 2012

Succes! Lijkt me pittig maar ik ga er eens over nadenken. Nooit verkeerd zo'n grote voorjaarsschoonmaak :)

Sandra
Door

Sandra

op 08 Mar 2012

Hey Eva, ik ben nu net begonnen met 40 dagen zonder suiker. Is het niet beter om dit te gaan doen na deze cursus? Groetjes Sandra

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 08 Mar 2012

Ja, doe eerst de cursus en dan kan je daarna dit eventueel doen. Stap voor stap!

Angelique Baars
Door

Angelique Baars

op 08 Mar 2012

Poeh, heb het hele stuk net even zitten lezen, lijkt me erg goed om te doen, alleen die darmreiniging schrikt me wat af.... ;-) (ik weet dat die niet hoeft, maar heb wel zoiets van "als ik het doe, doe ik het goed" ) Ik ben erg benieuwd of het goed is vol te houden. We hebben al eens een sapkuur gedaan om te detoxen, en dat kostte heel veel moeite (waren erg slapjes), en het was goed dat we het in een weekend hadden gepland waarin we niks hoefden. Ik reis met openbaar vervoer en ben steeds zo'n 1,5 uur onderweg, is het dan ook goed te doen, of moet ik wat toiletten onderweg opzoeken ;-)

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 08 Mar 2012

De eerste 5 dagen zijn prima te doen, dat is de afbouwfase, vandaag is mijn eerste echte sapdag en dat is best wennen! Bij deze kuur zitten wel hele goede supplementen waardoor je alle voedingsstoffen binnenkrijgt en minder hongergevoel hebt. Je hoeft niet telkens op zoek naar een toilet hoor! De spoeling kun je in de ochtend doen, maar als je gaat werken kan je dit beter 's avonds doen. Nog beter is even een paar dagen vrij nemen!

Maroesja
Door

Maroesja

op 08 Mar 2012

Klinkt goed! Wat ook fijn is en zeer effectief is het detoxen volgens het boek "in 28 dagen van gifbelt naar tempel". Je voelt je echt heerlijk na deze periode en het is neit moeilijk en je hebt ook geen honger.

Ann Shari
Door

Ann Shari

op 08 Mar 2012

Ik eet al geen melkproducten. Ik eet meer fruit dus ben ik al min of meer gereinigd.

Anke Boon
Door

Anke Boon

op 13 Mar 2012

Als ik dat zo lees heb ik die stappen zelf ook gezet, alleen dan over een langere periode :-) Fijn om bevestigd te krijgen dat ik op het "goeie" pad zit! Een tip van mij: Als je je lijf aan het schoonmaken bent, neem gelijk ook je huis onder handen! Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd :-) Hèt moment om je voorraadkast eens uit te mesten, spullen weg te geven waar je niet meer mee resonneert en lekker efficiënt de boel te herinrichten!

Marcella
Door

Marcella

op 25 Mar 2012

Ik detox met de natuurlijke DetoX tinctuur van Pascaud die de darmen, het bloed, de nieren en de lever reinigen. Daarbij neem ik Synflor Forte in van Pascaud en dat is een pré- en pro bioticum (de bekende goede bacteriën) in één in een handige kauwtablet dat maagsap resistent is en dus ook daadwerkelijke in de darmen aankomt en daar zijn werk kan doen. Dit tot in tegenstelling van vele andere producten die in de koeling van de spermarkt staan. In de 10 dagen durende DetoX fase beperk ik mijn suiker, caffeïne, theïne, nicotine (ik rook nooit), alcohol (drinkte ik al niet), vlees inname. En drink ik minimaal 2 liter water en/of kruidenthee.

Dorine
Door

Dorine

op 15 May 2012

Eva, hoe is de Innerwave ontgiftingskuur je bevallen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 21 May 2012

De kuur is goed bevallen, geen honger. Wel mis je na een paar dagen het kauwen op voedsel. Dan nam ik een mandarijn of ander stuk fruit. Wil dit zeker nog een keer doen in het najaar!

Angelique
Door

Angelique

op 28 Jun 2012

Ik ben ook aan het Innerwaven! :-) Vandaag dag 2 van de voorbereidingsfase, dus ben pas net begonnen ;-) Ben benieuwd naar het eindresultaat

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 28 Jun 2012

Hoi Angelique, wat goed van je! Heel veel succes, rustig aan en hou mij op de hoogte!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading