datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Wat doet suikervrij eten voor je gezondheid? De 7 voordelen!
16 september 2013 
3 min. leestijd

Wat doet suikervrij eten voor je gezondheid? De 7 voordelen!

Als je besluit suikervrij te gaan eten, dan zul je je huidige voedingspatroon grondig onder de loep nemen en ook behoorlijke aanpassingen moeten doen. Dan kun je denken aan aanpassingen zoals: naar andere winkels om boodschappen te doen, langer de tijd nemen om boodschappen te doen omdat je alle etiketten gaat lezen, kasten uitruimen waar je de suikerhoudende producten uit gaat weghalen, etc.

Suikervrij eten is in het begin lastig, maar geloof me, het is het allemaal waard! Daarom is het fijn om te weten welke (vele) gezondheidsvoordelen er zijn bij suikervrij eten. In dit artikel geef ik je 7 voordelen van een suikervrij eetpatroon.

1. Meer energie!

Een van de belangrijkste voordelen is dat je minder snel vermoeid bent als je geen of weinig suiker eet. Je krijgt meer energie! Het is bekend dat je door het eten van geraffineerde suikers behoorlijke dips kunt krijgen in je bloedsuikerspiegel. Door de geraffineerde suikers te weren uit je voeding voorkom je dat deze schommelingen van je bloedsuikerspiegel zo heftig zijn. Doordat je bloedsuikerspiegel meer in evenwicht blijft, blijft je energieniveau veel meer op peil.

2. Weg met eetbuien

Als je last hebt van eetbuien, kun je door suikervrij te gaan eten hiervan afkomen. Door het eten van geraffineerde suikers gaat je lichaam namelijk vragen om meer: je wilt steeds meer gaan eten. Het blijft meestal niet bij één dropje of koekje. Suikervrij eten verlost je van eetbuien. Dit komt doordat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft, waardoor je minder snel geneigd bent naar (nog meer) suikerrijke producten te grijpen.

3. Gewicht verliezen

Je verliest kilo’s in gewicht. Al is dit misschien niet je eerste doel als je aan een suikervrije eetpatroon begint, maar het is voor velen wel een mooie bijkomstigheid. Het afvallen gaat overigens meestal niet heel snel, maar langzaam is eigenlijk ook de beste manier om kilo’s kwijt te raken.

4. Voor huid en haar

Je huid wordt mooier. Doordat je de suikers schrapt uit je voeding, wordt je huid rustiger. Ook je haar kan baat hebben bij een gezonder dieet, waardoor het meer gaat glanzen.

5. Pure voeding

Omdat veel suikervrije producten vooral in de natuurvoedingswinkels of speciale supermarkten te vinden zijn, ga je automatisch veel meer pure producten eten. Pure, natuurlijke producten zijn gezonder voor je omdat er geen of minder kunstmatige toevoegingen in deze producten zitten. Nog gezondere voeding dus, met als resultaat een nog gezonder lichaam!

6. Goed voor het hele gezin

Kinderen reageren ook heel goed op suikervrij eten. Ze ‘stuiteren’ veel minder (of niet meer) als ze minder suiker eten en ze worden minder snel ziek. En zeker als je ze van jongs af aan aanleert om suikervrij te eten, dan weten ze niet beter.

7. Het leven wordt leuker!

Je voelt je fitter en vrolijker als je suikervrij eet. Dat is natuurlijk een hele fijne bijkomstigheid van suikervrij eten. Het heeft onder meer verband met het feit dat je meer energie krijgt en vaak ook beter slaapt. Je kunt dan meer dingen ondernemen, bijvoorbeeld lekker sporten of er op uit met je gezin of vriendinnen.

Doe gratis mee aan de Week zonder Suiker

Suiker is een ‘hot item’. Steeds vaker hoor je van mensen die geen suiker meer eten. De een omdat zij gewicht wil verliezen, de ander om meer energie te krijgen en weer een ander om bepaalde klachten, zoals maag- of hoofdpijn, tegen te gaan.

Maar hoe doe je dat, afkicken van suiker? En welke producten bevatten suiker en welke niet? Wat kan suikerarm eten voor je gezondheid doen? Het antwoord op deze en andere vragen over suiker wordt gegeven tijdens de Week Zonder Suiker. Schrijf je nu ook gratis in en ontvang elke dag nieuwe informatie, tips, artikelen en suikervrije recepten!

Wat is jouw reden om suikervrij te gaan eten?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Saskia - Blij Suikervrij
Door

Saskia - Blij Suikervrij

op 25 Nov 2013

Ik ben vooral suikervrij gaan eten omdat ik lange dagen maak in mijn werk. Ik had gedurende werkdagen zoveel last van suikerdips en -cravings. Nu ben ik bijna een half jaar suikervrij en voel ik me zoveel fitter! En ik geniet nog dagelijks van suikervrij koken en nieuwe recepten uitproberen... :)

Frauk
Door

Frauk

op 06 May 2015

Ik heb een paar vragen: Je schrijft dat je met suikervrij eten af bent van eetbuien. Ik eet nu 4 maanden suikervrij, maar heb zo nu en dan toch eetbuien... Wat kan ik hier tegen doen of doe ik iets verkeerd? En wat doe je als je uit eten gaat? Dan is de controle op je voeding weg. Ik ben benieuwd of je tips hebt!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading