10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Wat smeer jij op je brood?
24 mei 2013 
1 min. leestijd

Wat smeer jij op je brood?

Het verschil tussen boter en margarineKen jij het verschil tussen boter en margarine? Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat beiden dezelfde hoeveelheid aan calorieën hebben. Omdat ik nooit boter op mijn brood smeerde heb ik mij hier in het verleden nooit echt in verdiept. Pas na de geboorte van mijn tweeling ben ik daar meer over gaan lezen omdat ze bij het consultatiebureau adviseerde om vetstoffen aan de voeding toe te dienen.

De een zijn dood, smeert de ander op z’n brood

Zo las ik dat margarine oorspronkelijk is gemaakt om kalkoenen vet te mesten. Toen bleek dat de kalkoenen eraan overleden wilden de investeerders die de research hadden betaald hun investering terug en staken de koppen bij elkaar om te bespreken hoe ze alsnog hun geld konden terugkrijgen.

Het originele product was wit van kleur en had geen enkele voedingswaarde. Dus voegden ze wat gele kleurstof toe en verkochten het aan de consument om te gebruiken in de plaats van boter! Dat is toch niet te geloven? Gewoon wat kleur- en smaakstoffen toevoegen en klaar is het nieuwe product voor de verkoop.

Gek op roomboter

Geef mij maar roomboter en dan het liefst biologische roomboter. De gangbare roomboter kan namelijk ook allerlei niet gezonde stoffen bevatten. Nooit at ik boter op mijn brood, ik vond het gewoon niet lekker. Nu ben ik gek op roomboter! Zal dan toch wel aan de smaak gelegen hebben, die verraad veel!

Lees hier meer over de schadelijke nadelen van margarine

Smakelijk eten!

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Karin van Holland
Door

Karin van Holland

op 25 May 2013

Roomboter zowiezo lekkerder! En tenminste natuurlijk. Het enige nadeel dat het zo slecht smeerbaar is... (zeker met deze temperaturen in dit koude voorjaar). Olijfolie is trouwens ook lekker op brood..zeker als het brood vers en warm is. Varieer ook met vetten.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.