datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Wat zijn doorslaapproblemen en wat kun je eraan doen?
16 februari 2023 
1 min. leestijd

Wat zijn doorslaapproblemen en wat kun je eraan doen?

Tegenwoordig komen doorslaapproblemen bij veel mensen voor. We leven in een 24 uurs maatschappij en dat heeft soms consequenties voor onze nachtrust. Als je last hebt van doorslaapproblemen, word je meerdere keren ’s nachts een tijd wakker. Het hoeft niet te betekenen dat je ook slecht inslaapt. Je kunt namelijk prima kunnen inslapen, maar vervolgens steeds wakker worden ’s nachts. Hieronder bespreken we de oorzaken van doorslaapproblemen en wat je hieraan kunt doen.

Wat zijn de oorzaken van doorslaapproblemen

Er zijn veel verschillende oorzaken van doorslaapproblemen en vaak ontstaat dit onopgemerkt. Het kan onder andere ontstaan door stress, vaak moeten plassen, jonge kinderen, wisselend ritme door werk, piekeren of je zorgen maken, te warm of te koud, omgevingsgeluiden, dromen of je hebt een partner die snurkt. Dit zijn op zich ‘onschuldige’ dingen, maar als het consequent aanhoudt, kun je dus doorslaapproblemen ontwikkelen. De gevolgen zijn echter wel vervelend, dit zijn de symptomen: je bent lusteloos en je hebt nergens zin in, je bent prikkelbaar en moe, je hebt negatieve gedachten en een verminderde concentratie.

Waarom slaap je slecht?

Juist als je last hebt van doorslaapproblemen, ga je meer je best doen om te slapen. Je raakt gefrustreerd als je wakker ligt en daardoor duurt het nog langer voordat je in slaap valt. Een tip is om je niet gek te laten maken, maar om op je ademhaling te letten. Adem in en uit en denk nergens anders aan. De grootste reden waarom mensen slecht slapen is stress. Stress veroorzaakt veel slaapproblemen door het hormoon cortisol. Een persoon zonder stress wordt alert wakker dankzij het hormoon cortisol. De hoeveelheid van dit stofje neemt gedurende de dag steeds meer af, totdat het ’s avonds zo erg gedaald is dat je lekker kunt slapen. Een persoon die veel stress ervaart gedurende de dag, maakt de hele dag door cortisol aan. Dit is de reden waarom zij ’s avonds niet kunnen slapen, omdat de hoeveelheid van dit hormoon te hoog is.

Wat kun je doen aan doorslaapproblemen?

Allereerst hebben we wat praktische tips om een betere nachtrust te creëren. Het is belangrijk dat je niet te actief bent in de avond. Ga dus niet laat in de avond nog sporten, dit zorgt ervoor dat je je hyper voelt en daardoor kom je moeilijker in slaap. Bouw daarnaast de dag rustig af en kijk een uur of 2 voordat je naar bed gaat geen televisie meer en zit niet op je telefoon. Lees in plaats daarvan bijvoorbeeld een boek. Word je ’s nachts wakker, ga dan niet gefrustreerd piekeren, je kunt er dan beter even uitgaan om iets te doen. Je kunt ook hulpmiddelen gebruiken, er bestaan namelijk natuurlijke slaapmiddelen. Deze bevatten allemaal natuurlijke ingrediënten die je kunnen helpen bij het beter in slaap vallen.

Wat doe jij om te kunnen doorslapen?


Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading