datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Tot rust komen als je niet kan slapen
05 maart 2024 
1 min. leestijd

Tot rust komen als je niet kan slapen

Slapen: je moet het nou eenmaal doen, maar op de één of andere manier zorgt het bij een heleboel mensen op dagelijkse basis voor kopzorgen. Je wilt zo lang mogelijk bij de slaapmedicatie wegblijven, want voor je het weet, kun je niet meer zonder. Naast een fijn matras, een lekker kussen en een 4 seizoenen dekbed,  zijn er een hoop manieren om jezelf tot rust te brengen. We helpen je in dit artikel op weg.

Meditatie

Veel mensen worden huiverig van het woord meditatie, maar het kan ontzettend helpen als je moeilijk tot rust komt. Er zijn maar weinig mensen die gewoon op hun dekbed, met bijvoorbeeld een dekbedovertrek lits jumeaux, kunnen gaan zitten en een half uur niets denken. Dat wordt ook niet van je verwacht. Ga eens op zoek naar een geleide meditatie op Youtube, waar een stem jou door je ademhaling leidt. Wedden dat je er na een paar dagen oefenen al een stuk rustiger van wordt.

Bodyscan

Ook een bodyscan is een uitstekende manier om tot rust te komen. Ga in bed liggen en leg vanaf je tenen tot aan je kruin steeds de focus op een ander lichaamsdeel. Het kan helpen om dit lichaamsdeel ook even kort aan te spannen. Je lichaam wordt hier ontzettend zwaar van.

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd. Het is een vorm van yoga die niet draait om ingewikkelde poses. Je voert hem gewoon uit, liggend in bed. Yoga Nidra draait om controle over je ademstroom en bewustwording van je eigen lichaam. Het gaat iets sneller dan een meditatie of een bodyscan, waardoor mensen met een druk hoofd de aandacht er beter bij kunnen houden. Er zijn een heleboel apps en kanalen op Youtube die jou kunnen begeleiden in jouw reis met Yoga Nidra.

Jezelf masseren

Als je weleens een massage haalt, weet je waarschijnlijk dat je je daarna meestal heerlijk in je lichaam voelt en ook fantastisch slaapt. Tenzij je samenwoont met een masseur, heb je helaas niet de luxe om elke dag een massage te halen. Wel zijn er bepaalde lichaamsdelen die je zelf een beetje kan masseren. Denk aan je nek, je gezicht en de bovenkant van je hoofd. Maar ook het masseren van je achillespees (ja echt!) en het masseren van je eigen bovenbenen en je billen kan ontzettend rustgevend werken. Een goede om te doen als je niet slaapt door stijve spieren.


Lees ook: Wat zijn doorslaapproblemen en wat kun je eraan doen?


Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading