datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Water uit plastic flessen of zelf water filteren?
13 januari 2022 
3 min. leestijd

Water uit plastic flessen of zelf water filteren?

Iedereen weet dat: water drinken belangrijk is. Je lichaam bestaat immers voor meer dan 75% uit water. Je lichaam gebruikt deze grote hoeveelheid vocht om je organen en cellen te hydrateren, anders droog je letterlijk uit.

Ook worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd via dit vocht, zowel via urine als via transpiratie. Het is dus van levensbelang om jezelf goed te hydrateren. Je kunt dit doen door water te drinken uit plastic flessen of je kunt zelf water filteren.

Zijn plastic flessen echt schadelijk?

Om er maar meteen mee te beginnen: alle PET-flessen met het recycle teken met het nummer 1. PET zijn vrij van BPA, net als alle PET flessen waarop staat dat het BPA-vrij is (check de onderkant of het etiket). De code PC betekent overigens policarbonaat; in dat geval weet je 1 ding zeker: deze fles bevat BPA. Zonder verhitting geen probleem? BPA komt alleen maar vrij bij verhitting! Staat je plastic fles niet bloot aan hoge temperaturen (zonlicht, magnetron e.a.), ook dan hoef je je geen zorgen te maken over BPA of andere weekmakers.

Tip: Kijk eens op de bakjes die je krijgt bij de Chinees!

Andere schadelijke stoffen in plastic?

Hoe groot er ook BPA-vrij op een plastic fles staat, dat betekent niet dat je plastic fles vrij is van gifstoffen. Immers, zoals hierboven opgemerkt, is een plastic verpakking zonder toevoeging van weekmakers zo hard dat deze te snel breekt. Er zijn nog diverse andere weekmakers, waarvan enkele bekende zijn BPB, BPE, BPF en BPS. Deze worden regelmatig gebruikt wanneer er geen BPA wordt toegevoegd. Deze weekmakers vallen ook onder de xeno-oestrogenen en hebben daarom dezelfde (schadelijke) eigenschappen als BPA. Een laatste bekende weekmaker die ik hier wil noemen zijn de Ftalaten. Deze worden ook gebruikt als weekmaker, en ook naar deze weekmaker wordt al meer dan 10 jaar onderzoek gedaan vanwege mogelijke ernstige bijwerkingen.

Je kunt daarom BPA en andere schadelijke weekmakers beter zoveel mogelijk vermijden door geen plastic flessen te gebruiken. Als je toch plastic flessen gebruikt, check dan goed de verpakking op signalen over BPA. En zorg er tenslotte voor dat je plastic fles niet te heet wordt, dus laat hem niet in de auto liggen in het dashboardkastje, of op het strand in de zon.

Zelf water filteren thuis

Nog beter en goedkoper is om geen water te kopen, maar gewoon je eigen kraanwater te filteren! Zelf heb ik nu al bijna een jaar de AquaVit waterfilter, die meer kan dan alleen het water filteren! De AquaVit is een alleskunner die kraanwater filtert, mineraliseert en vitaliseert en bovendien het water basisch (alkalisch) maakt. Hij is beschikbaar voor kleine en grote huishoudens (5 en 12 liter), kan overal geplaatst worden zonder stroom of een wateraansluiting. Bovendien heeft hij een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding en is uiteraard vrij van schadelijke stoffen zoals bpa en ftalaten.

De 10 voordelen van de AquaVit waterfilter

  1. Filtert, mineraliseert en vitaliseert
  2. Maakt basisch (alkalisch) water van gemiddeld pH 9
  3. Maakt van kraan-, regen(ton)-, rivier- of slootwater helder en gezond drinkwater
  4. Geen gesjouw meer met waterflessen
  5. Kan overal geplaatst worden (er is geen stroom of wateraansluiting nodig)
  6. Goede prijs/kwaliteit verhouding
  7. Gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen zoals bpa en ftalaten
  8. Gemakkelijk te onderhouden
  9. Geen bacteriewerking door het zilver in de mineraalstenen, dus altijd vers water
  10. Handig mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie!


AQV systems voor gefilterd water in een handomdraai

Mineraal bronwater zoals wij dat kennen in Nederland ontstaat doordat regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, en neemt het belangrijke mineralen en sporenelementen op. Simpel gezegd wordt in dit watersysteem de natuur nagebootst.

Dit systeem kan wel 5 liter water opnemen en is dus geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens. Heb je een groot gezin of wil je 12 liter water tot je beschikking omdat je het bijvoorbeeld ook gebruikt om in te koken? Dan is de AquaVit 12 een passender model.

Is de AquaVit een duur apparaat? Gefilterd en gemineraliseerd water kost inclusief de aanschaf van het apparaat gemiddeld € 0,05 per liter. Flessenwater kost al snel € 0,50 per liter. Dat is wel heel snel terugverdiend!

Filter jij je kraanwater? Waarom wel of niet?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Dianne
Door

Dianne

op 30 Oct 2015

ik drink altijd water dus was nieuwsgierig naar de aquavit en heb hem besteld wel de 12 liter en daar ben ik heel blij om want moet hem al best vaak bijvullen. En het smaakt heerlijk super blij mee. En omdat het op hrt aanrecht staat pak je nog vaker een glas water je kunt er niet omheen . En mijn dochter van 3 kan nu zelf ook steeds haar beker vullen met de handige tap eraan . Ideaal voor het hele gezin. En super bedankt voor de korting miss natural.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading