datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Word de verbeterde versie van jezelf!
18 november 2012 
4 min. leestijd

Word de verbeterde versie van jezelf!

Elk jaar voor mijn verjaardag kijk ik terug op het afgelopen jaar. Een nieuw levensjaar, daar ben ik aan toe! Ik heb er totaal geen probleem mee om weer een jaar ouder te worden. Om mij heen hoor ik dit vaak anders en vanaf een bepaalde leeftijd vinden veel vrouwen het zelfs niet meer leuk om hun leeftijd te noemen.

Ouder worden is denk ik ook alleen leuk als je er op vooruit gaat. En dan hoor ik je denken, dan heb je het zeker niet over het uiterlijk? Nou, daar denk ik ook anders over.

Mooi oud worden

Ik zie veel vrouwen om mij heen die tussen hun 30 en 50 jaar juist pas in balans komen. Op deze leeftijd weet je vaak (beter) wat je wilt en vooral wat je niet wilt, ben je er ondertussen wel achter dat al die stomme diëten niet werken en dat je beter natuurlijk kunt gaan eten, welke energie gevende mensenje in je omgeving wilt hebben en welke energie zuigende mensen vooral niet én hoe je er op je best uit kunt zien. Kijk naar vrouwen als Gwyneth Paltrow, Susan Sarandon, Jennifer Aniston en Sandra Bullock. Allemaal 40 plus en nu op hun mooist. Ik ben trouwens 37 jaar geworden vandaag, dus je begrijpt: ik kijk er naar uit om 40 te worden!

Lekker in je vel

Door natuurlijk en biologisch te gaan eten ben ik zelf nu ook 8 kilo lichter en slanker dan ik in de afgelopen 10 jaar was.  Zeg maar terug naar mijn natuurlijk slankheidsvermogen. Niet dat ik dik was, maar ik zit nu lichamelijk beter in mijn vel dan ooit te voren. Dat ik deze zomer een hele leuke man heb leren kennen en van verliefdheid ook bijna geen hap meer door mijn keel kreeg heeft daar denk ik ook wel een beetje mee te maken. Maak jezelf niet wijs dat die extra kilo’s er nu eenmaal bij horen als je ouder wordt. Dat is gewoon niet waar! Je lichaam is alleen al die jaren blootgesteld aan toxische stoffen en heeft er steeds meer moeite mee om deze uit jouw lichaam te verwijderen.

marathon lopenEen heftig jaar

Mijn afgelopen jaar was er zeg maar een waarvan je niet zou willen dat deze veel vaker terug zou komen. Onderdelen daarvan natuurlijk wel, maar alles bij elkaar was het wel erg veel! Zo kwam mijn relatie na ruim 12 jaar voor Pasen aan een einde, stond ik een paar weken later te stralen op de allereerste Miss Natural Awards, zette ik mijn huis te koop, worstelde ik in mijn eentje met mijn tweeling, verkocht ik mijn eerste bedrijf, liep ik mijn eerste marathon en werd ik ook nog eens hopeloos verliefd op een geweldige man met grote rugzak met daarin een ex, veel kinderen, nog veel meer sociale verplichtingen, een drukke baan en wonend op 126 km afstand, want ontmoet op internet.

Nobody said it was easy!
Coldplay 2 x live gezien dit jaar

Een jaar van afscheid nemen

Het was een emotioneel jaar waarin ik (deels) afscheid heb genomen van een aantal mensen die al heel lang in mijn leven waren, maar die nu geen invloed meer op mij uitoefenen, omdat ik daar zelf voor gekozen heb. Ik doe geen concessies meer en keer terug in mijn eigen kracht en dat voelt heel goed!

mijn zomerslaap

Mijn zomerslaap

Erg productief vond ik mijzelf deze zomer ook niet aangezien ik mijn tweeling van 2,5 jaar fulltime thuis had, de harde schijf crashte van mijn nog geen 2 jaar oude iMac en ik niet kon focussen door alle bovengenoemde gebeurtenissen. Ik heb mij daar op een gegeven moment maar bij neergelegd. Dit was net in die periode van de zomer toen de zon veel scheen en ik heb dan ook dagelijks in mijn bikini in de tuin gezeten en mijzelf gestort op de immens populaire trilogie Vijftig Tinten grijs. En op de valreep ben ik ook nog alleen op vakantie gegaan en gaan golfsurfen in Portugal. Een zomerslaap zeg maar!

Genieten van extra rustmomenten

Je kunt je denk ik wel voorstellen dat ik er erg naar uitkeek dat mijn kinderen naar school mochten na de herfstvakantie.  Weer een moment van loslaten en ik zou er enorm veel werktijd voor terugkrijgen. Helaas kwamen de jongens na hun eerste week niet alleen thuis met nieuwe indrukken, maar ook met alle nieuwe bacteriën en virussen die ze daarvoor nog nooit ontmoet hadden. Ze zijn nu al 9 dagen flink ziek en liggen terwijl ik dit typ naast mij in bed Knabbel en Babbel te kijken met een schaaltje wortelchips van Goodies en een kiwi.

Soms lopen zaken anders dan je ze voor ogen hebt en dat kan je dan enorm frustreren. Helaas heeft dat totaal geen zin en kun je je maar beter overgeven aan de situatie en ‘genieten’ van dit extra rustmoment dat het leven je geeft. Leven in het NU, zoals dat zo mooi heet.

Afsluiten en vooruitkijken

Daarnaast kijk ik met veel plezier naar alles dat nog komen gaat. Zo wil ik graag in januari naar Zuid-Afrika gaan, waar mijn vader, zijn vrouw en mijn broertje wonen. Ik heb hen al ruim 5 jaar niet meer heb gezien.

Ook heb ik veel zin in de redactiemeeting met het geweldige schrijversteam van Miss Natural op zondag 9 december, waar wij uiteraard een geweldig evenement voor jullie gaan bespreken… de Miss Natural Awards 2013! Bovendien wordt er achter de schermen druk gewerkt aan Miss Natural 2.0, een vernieuwde website met leuke nieuwe functionaliteiten. En nog veel meer, maar dat zie je later!

De verbeterde versie van jezelf

Wat ik doe met de website kun je natuurlijk ook doen voor jezelf. Want welke verbeteringen zou jij aan willen brengen bij jezelf? Welke eigenschappen zou je liever kwijt willen of juist willen bezitten. Zie jezelf als een software programma dat je kunt herschrijven of waar je nieuwe mogelijkheden aan kunt toevoegen. Welke zouden dit dan zijn? In de verbeterde versie van mijzelf zou ik graag beschikken over een flinke dosis geduld en vertrouwen. Vandaag op mijn verjaardag nodig ik je uit, als cadeautje voor jezelf, om hierover na te denken. Alles kan, als je het maar ECHT wilt!

Welke ‘functionaliteiten’ zou jij graag aan de verbeterde versie van jezelf toevoegen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Susan svkodc
Door

Susan svkodc

op 18 Nov 2012

Gefeliciteerd! Mooie blog! Ik kijk al uit naar de volgende Miss Natural Awards!!!!

Oscar
Door

Oscar

op 18 Nov 2012

Fijn om je verhaal te lezen. Geeft weer een ander inzicht. Ik zit al in versie 50. En geniet nog volop. Gefeliciteerd en een mooie dag.

Monique
Door

Monique

op 18 Nov 2012

Wat een mooi blog Eva! Je mag trots zijn op jezelf en op alles wat je bereikt hebt op zakelijk gebied. Ik weet dat je heel goed bezig bent en ook op het privévlak wordt 2013 vast en zeker een geweldig jaar. Ik drink niet veel alcohol, ben door jou ook gezonder gaan leven, maar vanavond drinkt ik er eentje op jouw verjaardag. Proost! Groet, Monique

Julia
Door

Julia

op 18 Nov 2012

Hoi Eva, Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag! Veel liefde geluk en inspiratie voor het nieuwe levensjaar. Groet Julia

Marjolijn Duermeijer
Door

Marjolijn Duermeijer

op 18 Nov 2012

Hoi Eva, Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag! Ik kom vandaag voor het eerst op je webstie en blog. Wat een inspirerende, maar ook herkenbare blog! Fijne dag vandaag! Hartelijke groetjes, Marjolijn

Anoesj
Door

Anoesj

op 18 Nov 2012

Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag! You go girl! Begin de dag met een dansje! p.s. Heb ook alle 3 van vijftig uit! In een week, tijdens mijn bezoek naar Oslo!

Madeleen
Door

Madeleen

op 18 Nov 2012

Gefeliciteerd met je verjaardag! En dank voor deze inspirerende blog.

Saskia
Door

Saskia

op 18 Nov 2012

Vean harte gefeliciteerd eva met je verjaardag!Ik wens je veel geluk en nieuwe inspiratie voor 2013 toe!Je verhaal werkt voor anderen ,zeker voor mij ook erg inspirerend.(ik ben nu 53 en dan zijn nieuwe keuzes maken soms best lastig)Maak er een gezellige dag van met allen die je lief zijn!

Anny
Door

Anny

op 18 Nov 2012

Ja, soms zit het mee en soms zit het tegen. Als eerste van harte met je verjaardag en inderdaad de mooiste jaren moeten nog komen. Ik ben 48 jaar, heb het mooiste kado gekregen door op mijn 41 ste nog moeder te worden van onze superzoon. Wij genieten elk moment van hem. En geluk zit in de kleinste dingen. Ik heb al van alles achter de rug wat vervelende dingen betreft en weet gelukkig de kleine dingen nog en weer te waarderen. Samen met mijn kanjer op de bank een boekje lezen zijn voor mij de speciale momenten. Ik hoop nog veel van die fijne momenten te mogen beleven met mijn man en zoon. het leven wordt er alleen maar mooier op!!!

Conny
Door

Conny

op 18 Nov 2012

Hallo Eva, Vanuit een heerlijk warm St.Maarten feliciteer ik je met je verjaardag. Ben trots op je wat je allemaal doet. Lees alles met veel plezier. Ben ook zelf al op de goede weg. Groetjes van Conny

Monique
Door

Monique

op 18 Nov 2012

Wat een inspirerend en eerlijk verhaal. Fijn dat het je nu zo goed gaat. Ik ging in de zomer ook kei goed. Voelde me heerlijk zonder suiker, maar ben toch weer teruggegleden naar oude gewoontes. Hopelijk pak ik de draad snel weer op, maar dit verhaal geeft wel weer een goede boost. Groetjes Monique

Monique
Door

Monique

op 18 Nov 2012

En natuurlijk gefeliciteerd met je verjaardag!!

Rolf
Door

Rolf

op 18 Nov 2012

Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik leef al vrij gezond, eet zowat alles biologisch, suikervrij, veganistisch. Proost!

Natascia Ghiani
Door

Natascia Ghiani

op 18 Nov 2012

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik begin binnenkort met programma 43. Deze week ben ik 2 keer geconfronteerd met de eindigheid van het leven en dan mag je juist blij zijn dat je ouder word. Het is me maar weer eens duidelijk geworden dat je moet genieten van het leven en dat je het moet maken zoals jij het graag zou willen.

marja
Door

marja

op 19 Nov 2012

van harte gefeliciteerd! en wat een mooi verhaal en heel erg bedankt voor je inspirerende website. ik lees alles met veel interesse!

Floortje
Door

Floortje

op 19 Nov 2012

Beste Eva, Jammer dat alles niet over rozengeur en maneschijn gaat. Gelukkig sta je er positief tegenover dat ik erg in je waardeer. Ik wens je daarom alle goeds en kracht toe om in het nieuwe levensjaar verder te gaan met wat je wilt gaan doen. Ik lees alles van je met veel interesse. Ga zo door. Enne alles komt goed.

Cindy
Door

Cindy

op 19 Nov 2012

Beste Eva, Juist de tegenslagen sterken je... maar dat kun je vaak niet zien als je er middenin zit. Wat knap dat je positief kunt blijven! Je doet het ontzettend goed, Miss Natural! Je inspireert me! Ga zo door.... en op naar de 40 (dan begint het leven pas echt kan ik uit eigen ervaring vertellen... ;-)

Rosalie
Door

Rosalie

op 19 Nov 2012

Wat verlaat maar ik lees nu pas deze blog. Het ontroert mij. Prachtig hoe je alles hebt verwoord en je jezelf zo sterk en anderzijds kwetsbaar opstelt. Een voorbeeld. Ook ik ben heel trots en wens jou al het goeds toe aankomend jaar! Geniet heerlijk van die mensen om jou heen die je positieve energie geven. Groetjes Rosalie

Ans
Door

Ans

op 27 Nov 2012

Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Dank voor je verhaal. Heel inspirerend.

Eva de Beijer
Door

Eva de Beijer

op 27 Nov 2012

Dank je wel Ans!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading