datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Word ook Miss Natural in 7 stappen!
01 juni 2015 
4 min. leestijd

Word ook Miss Natural in 7 stappen!

Mijn logees scharrelden lekker door m’n huis. Ze hadden net gebadderd en ik stond nietsvermoedend in de keuken een Miss Natural-proof ontbijtje voor ze te maken toen er opeens een schreeuw door het huis galmde: “Wat heerrrrlijk, zo’n Miss Natural huishouden!” Het deed mijn mondhoeken krullen, maar slingerde ook mijn hersenpan aan: wat zou ze daar precies mee bedoelen, met een ‘Miss Natural Huishouden’?

Ik draag geen geitenwollensokken, loop niet met een weelderige haardos rond onder mijn oksels, doe mijn behoefte niet in zaagsel om het vervolgens te recyclen in mijn eigen tuin. Hoewel e.e.a. mogelijk verleidelijk klinkt, niets van dat alles, maar wat dan wel? In deze blog onthul ik mijn winning strategies en de geheime X-factor tool.

Miss Natural Awards winaar 2014

In 2014 heb ik de titel Miss Natural in de wacht heb gesleept. En daar ben ik erg trots op. Tot de volgende Miss Natural Awards ga ik dus als ‘de’ Miss Natural door het leven. En gezien Eva’s besluit, wordt dat dus met een jaartje verlengd, helemaal niet erg! Wat er toen allemaal op mijn pad is gekomen? Ik heb een opleiding naar keus gewonnen bij Sonnevelt Opleidingen (ik koos uiteraard voor Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman), ben een paar keer op de radio en tv geweest, heb de March against Monsanto gepresenteerd, heb mijn klantenkring behoorlijk uitgebreid, mijn werkmaatje ontmoet en – het mooist van alles – ik mag iedere dag weer meer mensen inspireren natuurlijker en gezonder te leven, want mijn bereik is veel groter geworden!

Waarom gewonnen?

Maar… waarom won juist ik deze titel? Ok, daar gaan we. Om te beginnen leef ik op alle fronten zo natuurlijk mogelijk. Dat betekent dat ik overwegend bio eet, vrijwel alles zelf maak, liefst uit eigen tuin eet, afval minimaliseer (ja/nee sticker van Loesje en inkopen op boerenmarkt) en scheid, dingen recycle, foodwaiste minimaliseer, het milieu spaar door verlichting, verwarming, elektriciteit en water bewust te gebruiken, de trap en fiets te kiezen waar mogelijk of met de benenwagen ga.

Alleen maar Natural Producten

Ook zijn vrijwel alle producten die ik in huis haal verantwoord, zowel van herkomst als van materiaal. Dus de schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, luiers, kleding enz. Ik ben erg veel te vinden in de natuur en ben daar dan ook zeer zuinig op. Ik doe momenteel mee aan een te gekke actie van Greenpeace: de Plastic Tasjes Challenge. Je wordt uitgedaagd een maand lang zonder plastic tasjes door te brengen. Met mijn eeuwenoude onverwoestbare EastPak-1-euri-Blokker-tasjes doe ik dat met twee vingers in mijn neus! Doe je ook mee? En maak er dan gelijk – net als ik – een lifetime event van!

Een Natuurlijk Ego

Dan nu the juicy stuff… Waar het écht om gaat. En dit is ook gelijk de werkelijke reden dat ik heb gewonnen. *tromgeroffel* The magic key is…. Een Natuurlijk Ego. Zo puur als ik met mijn tastbare omgeving omga, zo doe ik dat ook met het ontastbare. Het is mijn intentie zo zuiver mogelijk te zijn in alles wat ik doe, denk, voel, uitstraal en uitzend. Denk aan het werk dat ik doe, mijn acties en interacties, mijn energetische huishouding en mijn idealen. Vlak na de Miss Natural Awards kwam iemand van achter uit de zaal werkelijk naar voren gerend om me dat zowat ‘door de strot te douwen’. Ze zei zeer stellig en op indringende toon: “Weet je… waarom jíj gewonnen hebt? Nou?!? Omdat jij niet handelt vanuit je ego, jij bent écht“.

In 7 stappen naar een Miss/Mister Natural:

Kijkje in de ………..

  1. Keuken van Miss Natural

Voed jezelf met natuurlijke voeding en eet zo veel mogelijk naar de verhoudingen van de natuur, overwegend lokaal, biologisch en zelfgemaakt.

  1. Badkamer van Miss Natural

Gebruik waar mogelijk verzorgingsproducten die volledig natuurlijk zijn. En voor kinderen biologisch afbreekbare luiers. Kies voor een stuk zeep (Sabon!!) i.p.v. een plastic wegwerpfles.

  1. Garderobe van Miss Natural

Omhul je met natuurlijke materialen door te kiezen voor kleding die gemaakt is van natuurlijk materiaal, liefst ook organic.

  1. Tuin/omgeving van Miss Natural

Leef in balans met natuur en milieu door voor milieu-neutrale keuzes te maken, zoals de fiets, trap of benenwagen, dingen in de prullenbak gooien, recyclen, scheiden, permacultuur voor je tuin enz.

  1. Vriendenkring/mensenwereld van Miss Natural

Onderhoud een natuurlijke balans met je medemens en ga voor producten en diensten die de ander in zijn/haar waarde laten (mensenrechten/fair trade/direct trade).

  1. Innerlijke wereld van Miss Natural

Hou je gedachten zuiver door meditatie, veel – héél veel! – innerlijk werk en eerlijke zelfreflectie.

  1. Miss(ie) Natural

Nodig jezelf uit tot een natuurlijke en zuivere uitstraling en zorg ervoor dat je werkelijk dienend kunt zijn voor anderen. Ik zal eerlijk zijn, als je deze focusgebieden hebt ‘aangepakt’, dan heb je waarschijnlijk je complete leven omgegooid. Da’s best veel… Dan kan je nu zomaar het gevoel bekruipen dat dat onhaalbaar is. ‘De Grote Berg’. Wees gerust, je hoeft echt niet alles tegelijk aan te pakken. Ieder enkel mini-stapje is met z’n allen een giga-stap.

Het belangrijkste

Het belangrijkste is: straal zelf en neem mensen op een natuurlijke, spontane en vrijblijvende wijze mee in je Natural-reis. Om dit te kunnen, om werkelijk dienend te kunnen zijn voor anderen, dien je eerst jezelf werkelijk te kunnen dienen. Vul jezelf dusdanig met liefde dat je overloopt, zodat je kunt geven. Geef vanuit volheid, overvloed. Niet vanuit een leeg vat, vanuit een behoefte. Ik wil hier trouwens niet mee zeggen dat ik ‘er’ al ben. Nee, ik wil aangeven dat het stukje dat ik op dit pad heb bewandeld blijkbaar voldoende is om anderen zó te inspireren dat ze mij deze mooie titel gunden.

Het gaat om de innerlijke schoonheid

Oh ja, iedereen kan Miss Natural worden, het gaat om innerlijke schoonheid, waarheid en goedheid. Man, vrouw, jong, oud, maatje 36 of 46, iedereen mag meedoen. Neem jij de volgende keer de titel Miss Natural en die felbegeerde waardecheque van Sonnevelt Opleidingen in ontvangst?

Gezonde natuurlijke groet,

Anna Zeven

Handtekening-Miss-Natural

Over Anna Zeven

Anna begeleidt in haar praktijk mensen naar een gezonder leven. Ze is Ambassadeur Gezonde Leefstijl en Miss Natural 2014. Haar boek ‘Het Nieuwe Eten’, dat de massale verslaving aan prefab food aankaart en honderden verantwoorde recepten bevat ligt in september in de winkels.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Christel
Door

Christel

op 03 Jun 2015

Misschien even een woordje uit de titel schrappen?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading