datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Workshop Borstgezondheid en Medische Thermografie + Win het handboek!
22 september 2016 
4 min. leestijd

Workshop Borstgezondheid en Medische Thermografie + Win het handboek!

Groen is het nieuwe roze! Daarmee doel ik op oktober borstkankermaand die door De Groene Zuster met workshops ‘Borstgezondheid en Thermografie” vrouwen bewust wil maken van wat ze allemaal zelf preventief kunnen doen.

Oktober staat jaarlijks in het thema van borstkanker. En ook ik wil hier graag mijn aandacht aan geven. Jaarlijks worden er vele pijnlijke borstonderzoeken gedaan bij vrouwen. Dit zorgt ervoor dat veel vrouwen het volgende borstonderzoek het liefste overslaan en dat is natuurlijk geen goede ontwikkeling.

Eerder publiceerden wij een artikel over Thermografie. Een pijnloze en gezonde manier om je borsten te laten nakijken op borstkanker. De Groene Zuster gaat dit jaar nog meer aandacht geven aan het onderwerp door middel van een workshop. En het goede nieuws is dat deze ook voor jou toegankelijk is!

Borsten via thermografie laten screenen

Zelf heb ik in september 2014 voor het eerst mijn borsten via thermografie laten screenen. Dit deed ik om verschillende redenen. De eerste reden was omdat ik benaderd werd door Francine van Broekhoven van De Groene Zuster die mij vertelde over borstonderzoek met infrarood thermografie. Een borstscreenmethode waar ik niet bekend mee was en graag meer van wilde weten. Tijdens het telefoongesprek kwam ik al snel tot de conclusie dat wachten tot de leeftijd van 50 jaar niet echt verstandig is om voor het eerst je borsten te laten onderzoeken.

Er zijn zoveel vrouwen die veel jonger zijn en al de diagnose borstkanker krijgen dat ik mijn kop niet in het zand kon steken door mijn borsten niet te laten onderzoeken. En de laatste reden dat ik aandacht besteed aan dit onderwerp is om ook jou op deze methode te wijzen zodat je zelf een keuze kunt maken en weet dat borstonderzoek ook anders kan, zonder pijn!

medische-thermografie
Borstonderzoek spannend

Uiteraard vond ik het best wel spannend om mijn borsten te laten screenen, niet om de screening zelf, want die was volkomen pijnloos en totaal niet ongemakkelijk. Maar uiteraard is het krijgen van de uitslag al iets waarover je zorgen kunt maken. Mijn oma had op hoge leeftijd borstkanker met uitzaaiing naar de longen. Francine had mij goed voorbereidt en geeft hierbij duidelijke uitleg. De uitslag van mijn screening was toen onrustig, maar niet zorgelijk. Een paar maanden later, januari 2015, bleek ik al 17 weken zwanger te zijn. Daarom was het beeld wat afwijkend. Een hele opluchting! Ik sta zeker achter deze methode van borstonderzoek.

Workshop borstgezondheid en medische thermografie

Samen met De Groene Zuster geeft Miss Natural een workshop waarin je direct leert wat je zelf allemaal kan doen om je borsten soepel, mooi, pijnvrij en vooral gezond te houden.

borstgezondheidIn deze workshop leer je:

 • Anatomie van de borsten
 • Hoe je een goed borstonderzoek doet, kijken is vaak net zo belangrijk als voelen
 • Hoe borsten kunnen sporten en detoxen
 • Alles over de bh
 • Een borstweefselbehandeling wordt toegelicht door een specialist
 • Wat je kan doen tegen een oestrogeen dominantie
 • Droog borstelen en de beweging van lymfe
 • Meridianen met belangrijke punten op de borsten
 • Wat thermografie als onderzoek voor je kan doen

Waar je mee naar huis gaat:

 • Super bruikbare kennis voor een gezonde boezem!
 • Het ‘Handboek Borstgezondheid’ van Francine van Broekhoven t.w.v. €19,90
 • Een kortingsbon voor thermografie t.w.v. €25,-
 • Leven zonder angst voor borstkanker en weten hoe je je borsten gezond houdt

Voor wie is deze workshop?

 • Voor alle vrouwen vanaf 23 jaar
 • Therapeuten zijn van harte welkom
 • Als je 50+ bent en je al mammogrammen hebt gehad
 • Ook geschikt voor mannen

Waarom deze workshop?

De vrouw die onder de douche een knobbel ontdekt in haar borst is in eerste instantie zeer geschokt. Ze zal hopen dat ze snel bij haar huisarts terecht kan en dat hij haar gerust zal stellen. Die hoop zal vaak terecht zijn maar voor anderen blijkt dat het begin te zijn van een trein waar men zo snel mogelijk weer uit zal willen stappen. In dit hele proces zal niemand van de medici vragen naar hoe de borst de klacht ontwikkeld heeft, hoe het komt dat er een knobbel is gevoeld en wat de ware aard is.

In deze workshop zal de Groene Zuster ingaan op de vraag wat een vrouw kan doen om haar borsten gezond te houden, of zo gezond mogelijk. Ze willen niemand een schuld in de schoenen schuiven als er toch borstklachten ontstaan.De vraag komt voort uit een grote onwetendheid bij vrouwen over dat ze überhaupt iets kunnen doen.

thermografie-borstonderzoek

De Groene Zuster beoogt met deze workshop het antwoord te geven op wat vrouwen zelf kunnen doen aan hun borstgezondheid, dat er minder borstklachten in het algemeen zullen voorkomen en dat vrouwen de signalen die ze krijgen van hun borsten goed kunnen duiden. Dat ze weten dat het gezond houden van de borsten vooral ligt in preventieve maatregelen en dat als er klachten zijn ontstaan ze die vaak met vele tips weer kunnen oplossen.

Wat zij ook beogen is dat deze informatie bij miljoenen vrouwen terecht gaat komen met het uiteindelijke doel het aantal gevallen van borstkanker te verminderen.

Data en tijd workshop

Woensdag 11 oktober 2017 van 14:00 tot 16:30 uur in Houten
Vrijdag 13 oktober 2017 van 14:00 tot 16:30 uur in Breda

Plaats: Houten en Breda

Kosten: €47,50 p.p.

Dat is inclusief koffie, thee en water.  Bovendien ontvang je een pakket met het “Handboek Borstgezondheid” een kortingsbon voor thermografie en een borstel.

Je kan jezelf aanmelden via het volgende telefoonnummer: 06-33525243 of een mail sturen naar:  workshop@degroenezuster.nl

Win Actie! 5 x Kans op het Handboek Borstgezondheid

Win-Actie-Handboek-BorstgezondheidGoed nieuws! Onder alle leden mag Miss Natural 5 x het Handboek Borstgezondheid verloten en JIJ kan hier kans op maken! Laat in een reactie op dit artikel weten waarom jij dit boek graag zou willen ontvangen en wie weet heb jij dit boek binnenkort in jouw boekenkast staan!

De 5 winnaars van het handboek ‘Borstgezondheid’ zijn;

1. Patricia Frenken
2. Lianne van den Dungen
3. Anny
4. Jacqueline Rutten
5. Anne van Rijswijk

Gefeliciteerd! Jullie krijgen het boek thuisgestuurd!

Wat doe jij om jouw borsten gezond te houden?

Handtekening-Miss-Natural

Extra 5 Tips voor gezonde borsten

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Betty
Door

Betty

op 25 Sep 2016

gezond eten en wekelijks zelfonderzoek. Benieuwd naar het handboek.

Francine van Broekhoven
Door

Francine van Broekhoven

op 27 Sep 2016

Hi Betty, denk bij zelfonderzoek vooral ook aan het kijken. Kijken is vaak minstens zo belangrijk als voelen. Ik vertel er alles over in de workshops en in het boek.

Ivana
Door

Ivana

op 26 Sep 2016

Ik doe eigenlijk niks aan mijn borsten omdat ik ook niet zou weten waar te moeten beginnen. Ik heb wel heel vaak last van pijnlijke borsten dus ik hoop dat dit boek mij een duwtje in de goede richting zal geven.

Patricia Frenken
Door

Patricia Frenken

op 26 Sep 2016

ik heb er nooit bij stil gestaan wat je allemaal moet weten over je borsten en bh's. Het handboek lijkt me handig om er meer informatie over te krijgen.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 02 Dec 2016

Gefeliciteerd Patricia :) je hebt het handboek 'Borstgezondheid' van Francine van Broekhoven gewonnen!

Hanneke
Door

Hanneke

op 26 Sep 2016

Jammer dat de workshop voor mij te ver weg is, zou er anders zeker heen gegaan zijn. Zelf controleer ik (voelen) regelmatig. Ben ook benieuwd naar het handboek!

Francine van Broekhoven
Door

Francine van Broekhoven

op 03 Oct 2016

Beste Hanneke, we willen deze workshop nog eens gaan aanbieden, mocht je op de hoogte willen blijven stuur dan even een email naar info@degroenezuster.nl met je vraag. We horen graag van je!

Ghislaine
Door

Ghislaine

op 26 Sep 2016

Zie te veel om me heen gebeuren dat veel vrouwen hier weinig mee bezig zijn, terwijl het zo belangrijk is! Ik zou erg graag dit boek willen lezen voor meer inzicht en om anderen ook te kunnen overtuigen dit te lezen.

Lianne
Door

Lianne

op 26 Sep 2016

Ik ben zelf verpleegkundige en 50 +, en heb een moeder gehad die borstkanker heeft ontwikkeld, dus wil graag alles weten voor mezelf en om het door te kunnen geven hoe ik goed voor mijn borsten kan zorgen en borstkanker hopelijk kan weten te voorkomen; want voorkomen is nog altijd veel beter dan genezen! Dus ik ben benieuwd!!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 02 Dec 2016

Gefeliciteerd Lianne :) je hebt het handboek 'Borstgezondheid' van Francine van Broekhoven gewonnen!

Els Jonkheer
Door

Els Jonkheer

op 26 Sep 2016

Fijn dat er zo'n mooie workshop is rond het thema gezond houden van onze borsten. In mijn integratieve massage praktijk zou ik er graag meer aandacht aan willen geven. Het boek lijkt mij een mooie ondersteuning daarin. Hoop dat er snel door heel het land zulke workshops worden gegeven. Vriendelijke groet en succes met jullie mooie missie. Els Jonkheer

Francine van Broekhoven
Door

Francine van Broekhoven

op 27 Sep 2016

Beste Els, Graag zien we meer vrouwen die borstweefselbehandelingen kunnen gaan geven. Misschien is het iets voor jou? Het geeft enorme verbeteringen aan borsten en de thermogrammen worden ook beter. Kijk eens op de site van Hanneke Sprenger. http://www.lifestreamvlowregister.nl/

Emma
Door

Emma

op 26 Sep 2016

Omdat er (nog) zoveel meer is buiten het reguliere gebeuren....Kennis om te delen!!

Sophia
Door

Sophia

op 26 Sep 2016

Een halfjaar geleden heb ik (35 jaar) een onderzoek gehad in het ziekenhuis met röntgenfotos, echopuncties en mri scan. Pijnlijk en ingrijpend. Maar heel dankbaar dat het gelukkig goed bleek te zijn, en dat deze zorg beschikbaar is. Over een poosje wil ik het opnieuw laten onderzoeken maar zie hier erg tegenop. Daarom ben ik erg benieuwd wat dit boek me te bieden heeft.

maartje
Door

maartje

op 26 Sep 2016

Heel graag maak ik kans Ik kamp met diverse gezondheidsissues maar mijn borsten spelen ook regelmatig een rol daarin, dan moet ik weer op controle en dat geeft veel spanningen. Het zou mooi zijn als ik meer leer over mijn borstgezondheid door dit boek!

Anny
Door

Anny

op 26 Sep 2016

Ben de vijftig gepasseerd en vorig jaar mijn eerst mammografie gehad.......pijnlijk en nog een extra keer geplet omdat er niet alles op stond. Gelukkig was alles goed, maar ik zou graag willen weten wat ik er preventief aan kan doen en ook om aan een vriendin te geven die op het moment borstkanker heeft wat ze verder zou kunnen doen. zij maakt een heel vervelende tijd door op het moment en wil haar een hart onder de riem steken. Wij zouden er dus heel blij mee zijn.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 02 Dec 2016

Gefeliciteerd Anny :) je hebt het handboek 'Borstgezondheid' van Francine van Broekhoven gewonnen!

Joke
Door

Joke

op 27 Sep 2016

Ga je deze mooie workshop vaker geven, ook elders in het land?

Francine van Broekhoven
Door

Francine van Broekhoven

op 03 Oct 2016

Hi Joke, ja we denken erover om deze workshop nog eens te geven, stuur ons even een mailtje dat je op de hoogte gehouden wilt worden, of kijk op onze fb of website van De Groene Zuster. We horen je graag!

Francine van Broekhoven
Door

Francine van Broekhoven

op 25 Nov 2016

Op zaterdag 17 december 2016 is deze workshop in Baambrugge. Dat ligt tussen Amsterdam en Utrecht. Je kunt je nog opgeven via workshop@degroenezuster.nl

Josella
Door

Josella

op 27 Sep 2016

Lijkt mij een zeer interessant boek. Zo te lezen staan er dingen in het boek waar ik helemaal geen weet van heb..... Wat ik bijvoorbeeld wel doe is dat ik geen deobusjes meer koop maar zelf deodorant maak. Als ik nog meer dingen kan doen om borstkanker wellicht te voorkomen dan zou ik dat graag willen weten!

Aukje Sieben
Door

Aukje Sieben

op 29 Sep 2016

Ik heb me zojuist aangemeld voor de workshop. Zelf heb ik 6 jaar geleden de diagnose borstkanker gehad en ik zou graag nóg meer willen weten over thermografie en het gezond houden van je borsten. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar zeker ook voor de vrouwen met hormonale klachten die ik 2017 in mijn praktijk ga begeleiden. Ik ben echt een boekenfreak, lees alles wat los en vast zit, een boek winnen is dan ook dubbel feest. Ik kijk uit naar de workshop!

Francine van Broekhoven
Door

Francine van Broekhoven

op 03 Oct 2016

Leuk je te gaan zien Aukje! groetjes Francine

Tine Klunne
Door

Tine Klunne

op 03 Oct 2016

Graag wil ik in aanmerking komen voor het boek. Ik zie er steeds weer tegenop om de mammografie te ondergaan Al meerdere keren geweest Zou graag meer willen lezen over prefentie en thermografie en dit boek te delen met mijn vriendinnen.

Silvia
Door

Silvia

op 03 Oct 2016

Ik ben heel erg benieuwd naar t boek. Interessant en erg nieuwsgierig.

cientje
Door

cientje

op 05 Oct 2016

heel interesant maar ik kanhelaas niet aanwezig zijn

Francine van Broekhoven
Door

Francine van Broekhoven

op 25 Nov 2016

Op zaterdag 17 december 2016 is deze workshop in Baambrugge. Dat ligt tussen Amsterdam en Utrecht. Je kunt je nog opgeven via workshop@degroenezuster.nl

Esther
Door

Esther

op 11 Oct 2016

Mijn schoonmoeder heeft al voor de derde keer borstkanker en ik wil graag weten hoe ik optimaal voor mijn borsten kan zorgen

El
Door

El

op 20 Oct 2016

Interessant ! Ik zal jullie mailen voor data in de toekomst, de 29e komt niet goed uit.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 02 Dec 2016

De 5 winnaars van het handboek 'Borstgezondheid' van Francine van Broekhoven zijn;1. Patricia Frenken 2. Lianne van den Dungen 3. Anny 4. Jacqueline Rutten 5. Anne van RijswijkGefeliciteerd! Jullie krijgen het boek thuisgestuurd :)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading