datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Zijn er 12 maanden in een jaar of eigenlijk 13?
03 maart 2024 
2 min. leestijd

Zijn er 12 maanden in een jaar of eigenlijk 13?

Omdat alles anders blijkt te zijn, omdat we in een wereld van illusie leven, kom ik ook op het punt van de Astrologie en de Maan. Want we hebben immers onze maanstonden (lees menstruatie) elke vier weken. Mits je hele systeem niet verstoord is geraakt door vervuiling bewust of onbewust.

Schorpioen of toch Weegschaal?

Dus traditioneel gezien, van oorsprong, zouden we dus ook 13 maanden (manen) in een jaar hebben. En als je dan kijkt naar de Sterrenbeelden ben ik geboren op 18 november dus een Schorpioen of toch niet?

Wat is het 13e sterrenbeeld?

Want als ik kijk op een website voor kinderen kwam de NASA (Ja, ik weet dit is niet de beste bron!) met een pagina die gaat over sterrenbeelden en de kalender. Daarin staat dat de zon gedurende zijn reis niet twaalf, maar dertien sterrenbeelden passeert. En dat klopt voor honderd procent, want behalve de welbekende twaalf sterrenbeelden van de dierenriem of zodiac komt de zon ook nog door het sterrenbeeld Slangendrager (Ophiuchus), waar deze is tussen 30 november en 17 december.

slangendrager

Babylonische dierenriem

Na deze aanpassing ziet de oude Babylonische dierenriem er als volgt uit.

    1.    Steenbok: 20 januari–16 februari

    2.    Waterman: 6 februari–11 maart

    3.    Vissen: 11 maart–18 april

    4.    Ram: 18 april–13 mei

    5.    Stier: 13 mei–21 juni

    6.    Tweelingen: 12 juni–20 juli

    7.    Kreeft: 20 juli–10 augustus

    8.    Leeuw: 10 augustus–16 september

    9.    Maagd: 16 september–30 oktober

    10.    Weegschaal: 30 oktober–23 november (ik ben dus nu een Weegschaal!)

    11.    Schorpioen: 23-29 november

    12.    Ophiuchus: 29 november–17 december

    13.    Boogschutter: 17 december–20 januari

Asklepios,de Griekse god van de geneeskunst

Volgens de mythologie was Ophiuchus een synoniem zijn van Asclepius, de Griekse halfgod van geneeskunde. Aha! Dat is inderdaad dus iets dat ze ons willen onthouden; genezing!

Asklepios kreeg vijf dochters, waaronder Hygieia (de godin van de gezondheid) en Panacea (de godin van de geneesmiddelen) en twee zonen, de geneesheren Podalirius en Machaon. Ook de bekende arts Hippokrates zou een afstammeling van Asklepios zijn.  

Asklepios wordt meestal afgebeeld met een staf waar omheen een slang kronkelt; de asclepiusstaf of esculaap. Dit is al eeuwenlang het symbool voor artsen. Ook de apothekers gebruiken dit symbool, maar dan met bovenaan de asclepiusstaf een schaal, waaruit de slang wordt gevoed. Deze schaal is het symbool van Hygieia, dochter van Asklepios en godin van de gezondheid.

Wat is volgens jou de waarheid over de maanden?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine