headershadow

Latest Blogposts

Happinez Puur Koken

Happinez Puur Koken kookboekHet magazine Happinez is bij de meesten van jullie wel bekend. In Happinez staan regelmatig erg lekkere én (heel belangrijk!) pure recepten. De lekkerste en lichtste recepten uit zeven jaar Happinez staan nu in het Happinez Puur Koken kookboek.

Smakelijke recepten met veel groenten

Alle recepten zijn stuk voor stuk gezond en smakelijk. Met name groenten spelen de hoofdrol. Veel van de recepten zijn vegetarisch en daarnaast kom je ook een paar visrecepten tegen. De recepten zijn o.a. voor lekkere salades, groente, kiemen, peulvruchten, granen, met zuivel en voor nagerechten. Denk bijv. aan taartjes met haricots verts met geitenkaas, maiskoekjes met quinoa en lente-ui met sojadip en een stoofpotje van kikkererwten met wortel, pompoen en broccoli.

Handige extra informatie

Recepten zijn niet het enige wat je in dit boek vindt. Er staan korte, informatieve hoofdstukjes in over diverse onderwerpen: o.a. vetten, kruiden, kiemsoorten, rawfood, goede vis etc. Daarnaast vind je een seizoenskalender voor groente en fruit. Heel handig als je écht alleen maar seizoensgroente wil eten of gewoon wil weten in welke maanden de schorseneren het lekkerst smaken!

Originele combinaties

Dit boek is erg inspirerend en een heerlijk boek voor jezelf, of om cadeau te doen aan een ander. Het is prachtig vormgegeven en voorzien van mooie foto's. Daarnaast staan er toepasselijke spreuken in. Heb je minder feeling met puur en raw, maar zoek je wel originele combinaties met groente, granen en andere ingrediënten dan vind je in Happinez Puur Koken zeker inspiratie. De meeste ingrediënten koop je bij de natuurvoedingswinkel, de toko, Turk of Marokkaan. Het is wel noodzakelijk dat je een sapcentrifuge en keukenmachine hebt.

Tenslotte één van de spreuken uit dit prachtige kookboek: Hij die medicijnen neemt, maar niet let op wat hij eet, verdoet de tijd van zijn dokter (Chinees gezegde).

Ook ‘Happinez Puur Koken’ lezen?

Je kunt Happinez Puur Koken hier bestellen.

Heb je dit boek gelezen?

Laat dan even een reactie achter wat je er van vond.
Dat is weer handig voor anderen om te lezen!

Mijn interesse in voeding en alles wat daarmee samenhangt begon halverwege de jaren '90. Na een studie voedingsleer heb ik in 2000 een studie voor gewichtsconsulente met succes afgerond. Ik ben momenteel niet echt actief als gewichtsconsulente en focus me vooral op mijn leuke job als office manager bij een bedrijf wat tandarts-/orthodontie- en mondhygiëne praktijken inricht. Ik vind het belangrijk om gezond te eten maar er zijn periodes dat dit even wat minder lukt (ben een echte emotie-eter)! Ik lees en schrijf graag. Ben niet supersportief maar hou wel van wandelen in een stevig tempo en gewoon lekker een stukje fietsen. Daarnaast heb ik sinds halverwege de jaren '90 een collectie van ruim 500 boeken verzameld over onderwerpen als voeding, dieet en gezondheid. Genoeg inspiratie dus om de Miss Natural website regelmatig van informatieve artikelen over bovenstaande onderwerpen te voorzien!
Meer over

Vond je dit artikel inspirerend?
Lees dan verder in Miss Natural magazine, hét magazine over natuurlijk leven en biologisch eten! Ontvang het nieuwe Miss Natural magazine t.w.v. €4,95 nu gratis toegestuurd.
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Gratis Week zonder Suiker!
Ontdek alle voordelen van eten zonder suiker. Je ontvangt een week lang elke dag kennis, tips, artikelen én lekkere suikervrije recepten!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “Happinez Puur Koken

Plaats een reactie

*