datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Alle voordelen van Groene Thee
05 september 2011 
2 min. leestijd

Alle voordelen van Groene Thee

Alle voordelen van groene theeEr was eens…. er zijn veel legendes over hoe groene thee ontdekt werd.

In China kleurde het kokende water van keizer Shen Nung (2.737-2.697 vC) toevallig groen door een dichtbij staande, wilde struik. De keizer proefde van de lekker ruikende drank welke hem prima smaakte en hem nieuwe kracht gaf.

Heeft Shen Nung de thee echt ontdekt? Het staat wel vast dat de thee van oorsprong uit China komt waar de theeplant in kloostertuinen stond. Vervolgens werd de thee gedronken in Tibet, Japan en India voordat Rusland en Europa de thee ontdekten.

Wat zit er in groene thee?

Groene thee staat al lang bekend als geneesmiddel wat door onderzoeken bevestigd is. Het drinken van twee of drie kopjes per dag is al voldoende. Groene thee bevat cafeïne maar in tegenstelling tot in zwarte thee of koffie is deze cafeïne verbonden met zogenaamde looistoffen waardoor het langzamer door je lichaam verdeeld wordt. Zo blijft de opwekkende werking langer behouden en bovendien verhoogt cafeïne de stofwisseling en doorbloeding van de hersenen (verbetering van concentratie en leervermogen).

Ook is groene thee goed voor de spijsvertering. Vitamines en mineralen zijn ook terug te vinden in je kopje groene thee: vitamine C, vitamine B-soorten, betacaroteen (provitamine A), fluor, mangaan, zink, koper magnesium en veel andere belangrijke stoffen. Eén liter groene thee per dag zorgt bijvoorbeeld voor de helft van je mangaan behoefte per dag (mangaan is belangrijk voor je bindweefsel, zorgt voor een beter afweersysteem en het ontgiften van het lichaam).

Fluor is weer belangrijk voor sterke en gezonde botten en tanden. Verder zit er een plantaardige stof in groene thee, genaamd EGCG. Deze stof heeft veel goede eigenschappen. Er wordt o.a. gezegd dat het de groei van kankercellen van bepaalde kankersoorten kan afremmen. Daarnaast heeft EGCG invloed op de bloedstolling en kan het zo hart- en vaatziekten voorkomen.

Ook bevat groene thee flavonoiden. Dit zijn biologisch actieve stoffen met veel positieve eigenschappen. Groene thee is één van de belangrijkste flavonoiden bronnen die er bestaan! Daarnaast wordt gezegd dat groene thee helpt als je af wilt vallen. Er zijn tegenwoordig ook al diverse afslankpreparaten te koop waaraan groene thee is toegevoegd.

Ook goed voor huid en haren

De looistoffen in de thee zorgen voor een steviger huid en reguleren de beschermende zuurmantel. Als je last hebt van een roodgekleurde of geprikkelde huid dan kan dit verminderd worden door het drinken van groene thee. Ook je haar wordt blij als jij groene thee drinkt: het gaat er meer van glanzen. Je kunt het zelfs door je shampoo mengen.

Maak hiervoor een groene thee extract van 200 ml water met 5 theelepels groene theeblaadjes (theelepels met “een kop erop”). Kook het water, laat het een paar minuten afkoelen, giet het op de theeblaadjes en laat de thee afgedekt 15 minuten trekken. Zeef de thee daarna en laat het extract goed afkoelen. Doe daarna de helft van je shampoo in een andere fles. Giet vervolgens in beide flessen 100 ml van het groene thee extract. Daarna de shampoo gewoon gebruiken zoals je gewend bent.

Geniet dus regelmatig van alle voordelen van groene thee en kies bij voorkeur voor (fijngehakte) theeblaadjes die je zelf in een zeefje moet scheppen. De smaak is veel intenser dan die van thee in theezakjes.

Drink jij groene thee?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
theo luten
Door

theo luten

op 26 Jan 2014

hallo miss natural ik drink al jaren groene thee van het merk pick wick geeft deze soort hetzelfde resultaat, gr theo

Wil je, je groene smoothie nog groener? - Fit en Gezond
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading