datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Alles wat je moet weten over een SOA-test
11 mei 2023 
2 min. leestijd

Alles wat je moet weten over een SOA-test

Beland je regelmatig met iemand anders tussen de lakens en doe je het niet altijd veilig? Dan is de kans op een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) een stuk groter dan wanneer je een vaste bedpartner hebt of voorbehoedsmiddelen gebruikt. Daarom is het verstandig om je regelmatig te testen op een SOA. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, kunnen wij ons voorstellen dat je benieuwd bent hoe dit in zijn werk gaat. Daarom vertellen wij je hier alles wat je moet weten over een SOA-test.

Belang van een SOA-test

Omdat je een SOA over kunt dragen aan iemand anders, is het belangrijk om te weten of je zelf besmet bent. Dit kun je alleen achterhalen door een test te doen. Vertoon je symptomen die bij een SOA horen? Of heb je onveilige seks gehad met iemand en voel jij je hier niet fijn bij? Dan is het een goed idee om een SOA-test te doen in één van onze klinieken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een SOA-test in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam.

Je doet niet alleen een SOA-test om te voorkomen dat je anderen besmet, maar ook om jezelf te beschermen. Het is namelijk belangrijk dat een SOA tijdig aan het licht komt, zodat je hem kunt behandelen. Wanneer een SOA niet behandeld wordt, kan dit ernstige complicaties tot gevolg hebben. Laat je dus, ook bij twijfel, tijdig testen op een SOA.

Symptomen van SOA

Check snel of je mogelijk besmet bent met een SOA. Hieronder vind je de belangrijkste symptomen van een mogelijke SOA op een rij. 

  • Afscheiding
  • Jeuk
  • Pijn
  • Bloedverlies
  • Blaasjes
  • Zweertjes
  • Wratjes
  • Bultjes

Verschillende soorten SOA-testen

Wie denkt dat er slechts één soort SOA-test is, heeft het mis. Voor nagenoeg iedere SOA is er namelijk een andere test. Heb je al een vermoeden welke SOA je hebt? Dan kan dit je helpen om te bepalen welke test je moet doen. Tijdens een consult met een arts, kan de arts je ook goed helpen bij het bepalen van de juiste SOA-test. Voor sommige testen (chlamydia, gonorroe, HIV en trichomonas) bestaat zelfs de optie om de uitslag al na 90 minuten te weten. Zulke SOA-sneltesten zijn uniek in Nederland en kun je alleen bij OneDayClinic doen.  Om je een idee te geven van de verschillende soorten testen die er zijn, hebben we hieronder de bekendste op een rijtje gezet.

Je kunt je laten testen op:

- Chlamydia
- Gonorroe
- HIV
- Syfilis
- Hepatitis B
- Hepatitis C
- Mycoplasma genitalium
- Trichomonas vaginalis
- Herpes
- HPV
- Genitale wratten

Waar kun je een SOA-test doen?

Wil jij je laten testen op een seksueel overdraagbare aandoening? Dan vraag jij je misschien af waar je dit kunt doen. Je kunt allereerst bij je huisarts langsgaan voor een SOA-test. Daarnaast kun je in Nederland terecht bij een van de gespecialiseerde klinieken van OneDayClinic, bijvoorbeeld de SOA-kliniek in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam. Voor de SOA-sneltesten kun je terecht in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Misschien niet het meest gemakkelijke onderwerp om over te praten, 
maar heb jij jezelf weleens laten testen? 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading