datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Citroenwater, een goed begin van de dag
31 augustus 2014 
2 min. leestijd

Citroenwater, een goed begin van de dag

Een glas water met citroen is een heerlijk verfrissende manier om de dag mee te beginnen. Het geeft je een opgewekt en schoon gevoel en je wordt er lekker wakker van.

Op deze manier de dag beginnen is één van de gebruiken die ik heb meegenomen nadat ik een detox heb gedaan en waar ik nog dagelijks de voordelen van voel en zie. Misschien is citroenwater ook voor jou een goed begin van de dag!

Ochtendritueel

Je dag starten met citroenwater is een van de simpelste en tegelijkertijd meest effectieve ochtendrituelen die er bestaan. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is, nadat je uit bed bent gekomen, een citroen uitpersen en deze in een glas doen, samen met warm tot heet (liefst gefilterd) water.

Dit drink je op en daarna begin je aan de rest van je dag: douchen, aankleden, huid en haar verzorgen, ontbijten… Het is slim om als laatste te ontbijten zodat het citroenwater wat is gezakt en je buik niet zo vol zit.

Reiniging

Zowel in de kruidengeneeskunde als in de keukenmagie staat de citroen bekend om haar reinigende eigenschappen. En dat is niet voor niets. Zowel het glas water als het citroensap erin bevorderen je lymfestelsel en helpen je lichaam om te hydrateren. En dat is heel belangrijk.

Als je lichaam niet genoeg vocht reguleert, gaat het namelijk minder goed functioneren. Dit kan onder meer tot gevolg hebben: hoofdpijn, vermoeidheid, stressgevoel, constipatie, slapeloosheid… En nog veel meer! Een glas warm water met citroen in de ochtend begint vrijwel meteen zijn werk te doen en dat voel je.

Lekker gezond

Zoals alle citrusvruchten bevatten citroenen een behoorlijke hoeveelheid aan vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd. En we weten allemaal dat deze vitamine wonderen doet voor je immuunsysteem. Vitamine C zorgt voor een verbeterde weerstand en helpt verkoudheid en griep op een afstand te houden. Ook is het goed voor je botten en tanden, die er sterker van worden.

Naast vitamine C bevat een citroen ook citroenzuur, dat de zure smaak van de vrucht veroorzaakt. Dit zuur helpt je lichaam om mineralen in voeding beter op te nemen.

Stralende huid

Het hydrateren van je lichaam zorgt er ook nog eens voor dat je huid meer gaat stralen en er gezonder uitziet. Nog zo’n mooi voordeel van dit ochtendritueel! De vitamine C werkt hier ook aan mee. Hierdoor worden rimpels en andere oneffenheden in de huid namelijk een stuk minder.

Genoeg reden dus om je dag te beginnen met een glas warm water en citroensap: het is gezond, fris en je gaat er van stralen. Probeer het maar eens. Voor je het weet, ruil je er je koffie voor in!

Wat is jouw ochtendritueel?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Liesbeth van Ast
Door

Liesbeth van Ast

op 26 Jun 2012

Groente + fruit persen met altijd een dikke schijf citroen!

Bea
Door

Bea

op 02 Apr 2015

Als ik maar slanker word.

Sietske
Door

Sietske

op 03 Jul 2012

Ik ben hier ook pas mee begonnen. Ik pers een paar druppeltjes in een glas. Ik ga dan ook stoppen met de vele vitamine c potjes in mijn kast. Dit volstaat prima. Heb nu ff geen citroen meer in huis en ga straks weer halen. Topblog heb je trouwens!

Dorien
Door

Dorien

op 04 Jul 2012

Is er ook een speciale reden waarom het met warm/heet water is? Was net nog niet wakker genoeg om me te herinneren hoe het precies zat en heb een 1/2 citroen (wat is de juiste hoeveelheid/verhouding) in een beker koud water gedaan....

Bea
Door

Bea

op 02 Apr 2015

Is dat ook goed? Koud water?

Karin van Holland
Door

Karin van Holland

op 10 Jul 2012

Ik pers bijna elke ochtend sinaasappels (soms grapefruit), zó zuur citroen...Ook hiermee voel ik me fris wakker worden.

nathalie
Door

nathalie

op 31 Oct 2012

Bedoel je dan 1 glas of meerdere? Pers je de citroen echt uit dmv een pers of kan je ook gewoon met de hand het sap eruit knijpen? Verder slik ik tarwegras en dat neem ik altijd sochtends meteen. Kan je het citroensap dan erbij nemen of moet dat dan even wachten of maakt niet uit?

Layla P.
Door

Layla P.

op 09 Nov 2012

Hai nathalie, 1 glas in de ochtend is genoeg hoor. Kan je niet zo goed tegen de zure smaak dan kun je het ook over twee glazen verdelen. Ik pers de citroenen zelf, omdat er dan meer sap uitkomt. Maar uitknijpen kan ook natuurlijk, als je sterk genoeg bent ;)Van tarwegras heb ik geen verstand, maar ik denk niet dat het kwaad kan

Joke Honig
Door

Joke Honig

op 09 Nov 2012

Ben er ook mee begonnen alleeen zou ik er nog wat honing door doen.Of is dan het effect weg. m.v.g. Joke honig

Layla P.
Door

Layla P.

op 09 Nov 2012

Hai Joke, in principe is het beter zonder honing, maar als je echt niet van die zure smaak houdt kun je er altijd een beetje doorheen doen. Gebruik dan wel zo puur en biologisch mogelijke honing.

john
Door

john

op 27 Feb 2013

Ben er ook mee begonnen enkele dagen geleden aangezien sommige collega's dit ook doen. Hopelijk werkt het :)

anita
Door

anita

op 20 May 2013

Heerlijk begin van de dag! Ik drink het voor de zekerheid altijd met een rietje omdat het dan niet teveel langs mijn tanden gaat. Heb het idee dat de zuren in citrus niet zo goed zijn voor mijn glazuur....

Erik
Door

Erik

op 13 Jul 2013

Sinds een tweetal weken drink ik elke ochtend een groot glas warm water met het sap van een citroen. Heerlijk. Als ontbijt magere yoghurt met wat fruit en drie parovita met light kaas ... Ik voel me er geweldig bij en de kilo is er al af ok

Eva van Zeeland
marijke
Door

marijke

op 28 Dec 2014

waarom de magere yoghurt vervangen voor volle yoghurt? ik wil juist ook afvallen en mij wordt aangeraden voor magere yoghurt te gaan...

Bea
Door

Bea

op 02 Apr 2015

Ja vind ik ook.

Marleen
Door

Marleen

op 30 Oct 2014

Is dit niet erg slecht voor je gebit?

Eva
Door

Eva

op 11 Jan 2015

Ik weet niet waar je het vandaan haalt dat citroen je tanden sterker zou maken, het heeft juist een sterk erosieve werking op het glazuur!

Bea
Door

Bea

op 02 Aug 2015

Ik ga het in ieder geval ook proberen bedankt.

Louisa
Door

Louisa

op 31 Aug 2015

Wat ik uit het artikel haal is dat ze het heeft over vitamine c wat er in de citroen zelf zit. En dat dat je tanden botten sterker maken. Dus ze heeft t niet over het citroen dat direct in aanraking komt met je tanden want dat tast inderdaad her glazuur aan. Daarom Drink ik het ook met een rietje. Overigens alle frisdranken mer suikers zijn slecht voor je tanden en geen toegevoegde waarde, terwijl citroen wel degelijk Eem toegevoegde waarde heeft en waar vitamine c in zit en goed voor je immuunsysteem is.

Elisabeth
Door

Elisabeth

op 01 Aug 2015

Is citroenwater ook verstandig om (elke ochtend) te drinken als je zwanger bent? (Omdat het ook reinigend werkt en dat schijnbaar niet altijd goed is voor de baby)... Ik ben benieuwd!

Allimone
Door

Allimone

op 01 Oct 2015

Voor meer gezondheidstips over het gebruik van de Citroen, check www.allimone.nl Ook tref je hier aan recepten en andere leuke weetjes !

Prinses
Door

Prinses

op 10 Jan 2016

Heeft iemand hier ervaring mee? en kun je al merken dat het wat doet? lees dat veel mensen er energie van krijgen maar hoe zit het met de vermindering van rimpels?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading