datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De 5 nieuwste Kook- en Lifestyleboeken uit de Boekenweek 2024
17 maart 2024 
3 min. leestijd

De 5 nieuwste Kook- en Lifestyleboeken uit de Boekenweek 2024

Sinds 1932 viert Nederland jaarlijks het Boekenweekfeest, een viering van het geschreven woord in samenwerking met boekhandels, uitgeverijen, auteurs, bibliotheken en media. De oorsprong van de Boekenweek ligt in de wens om lezers te stimuleren om nieuwe boeken te ontdekken. Het is een groots en prachtig evenement waar de liefde voor literatuur centraal staat. Bij Miss Natural staat uiteraard de liefde voor kook- en lifestyleboeken centraal. Daarom koos ik de vijf nieuwste en beste boeken voor je uit waarbij je bovendien het gratis boekenweek geschenk ontvangt.

Wanneer is de Boekenweek?

De ChabottenDe Boekenweek in 2024 vindt plaats van zaterdag 16 maart tot en met zondag 24 maart 2024. De familie Chabot schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking. De thema-uitgave is dit jaar een poëziebundel van Bart Chabot. In Ooievaarsblues verzamelt hij zijn mooiste poëzie over het familieleven. Met twee nieuwe gedichten: 'Metaalmoeheid' en 'Black Cadillac'.

Wat is het thema?

Het thema van de Boekenweek 2024 is 'Bij ons in de familie'. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook verliezen. Denk aan je familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

Bij de volgende boeken ontvang je gratis het boekenweek geschenk!

ayurveda boek1. Alles over Ayurveda

Marleen Dijkhoff en Cielke Sijben hadden een druk leven met een carrière, gezin, vrienden en feestjes, maar verlangden naar meer balans, zowel lichamelijk als mentaal. Ayurveda kwam op hun pad en dit veranderde hun leven compleet. Slaapproblemen verdwenen, ze kregen een gezond gewicht (dag opgeblazen buik!), meer energie, minder stress en een probleemloze menstruatiecyclus. Ook begrijpen ze zichzelf, maar ook de mensen om hen heen beter. Het boek Alles over Ayurveda, inclusief 29 recepten, is het complete werk dat ze zelf graag hadden willen lezen toen zij begonnen met Ayurveda. Ontdek gezond en gelukkig leven (met een korreltje himalayazout)!

2. Broodloos ontbijten en lunchen

Eten zonder brood, is dat mogelijk? Ja, zeker! Het boek 'Broodloos ontbijten en lunchen' leert je hoe je jouw ontbijt en lunch volledig broodloos kan maken. Je krijgt meer dan 100 recepten en variaties, zodat je een ruim aanbod hebt om uit te kiezen. Naast heel veel recepten, krijg je ook tips en achtergrondinformatie om je dieet zo gezond mogelijk te maken.

juglen zwaan


Dit boek helpt je:

  • Om broodloos te ontbijten en lunchen;
  • Variatie in je voedingspatroon aan te brengen;
  • Meer plantaardige voeding aan je dieet toe te voegen;
  • Inzicht te krijgen in de nutritionele achtergrond van brood;
  • Gezonde en smakelijke alternatieven te vinden voor brood.


3. Simpel & Puur

kookboekSimpel & Puur van Sanne van Lierop staat vol met meer dan 70 even simpele, kleurrijke als lekkere recepten die bewijzen dat een gezond gluten-, lactose- en geraffineerd suikervrij eetpatroon niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Van smokey bloemkooltaco’s met mangoavocadosalsa tot fluffy citroenpancakes met zelfgemaakte wildebessencompote, van groene shakshuka met pesto tot zoete aardappelbrownies. Niet alleen voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie, maar voor elke levensgenieter die dankzij dit voedingspatroon lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten.

4. Every Day Vegan

lenna omraniRazendsnel, niet duur en superlekker plantaardig eten. In Every Day Vegan in 30 minuten, de allernieuwste hit van Lenna Omrani, zie je dat plantaardig koken niet alleen supermakkelijk en voor elke portemonnee is, maar ook nog eens razendsnel op tafel staat! Snelle salades, makkelijke burgers en broodjes, stevige stoofgerechten of iets lekkers uit de oven. Dit zijn je nieuwe favorieten voor door de week of in het weekend. Of je nu vegan, vega en flexi bent: ontdek het in deze nieuwe culi-hit van de meeste populaire vegan influencer van het moment.

5. Gezonde routines

Arie BoomsmaIn zijn boek Gezonde routines deelt Arie Boomsma de vijftig allerbeste tips voor een fit en vitaal leven. Geen strakke regimes en strenge diëten, maar kleine, haalbare stappen. Voor nieuwe gewoontes moet je ruimte maken. En daar komt de routine om de hoek kijken. Ons hulpmiddel tegen al die factoren die er normaal gesproken voor zorgen dat we niet doorzetten.

Heb jij nog boekentips? Deel ze dan in een reactie op dit bericht en inspireer anderen!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading