datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Detox leesvoer: Detox dieet boeken
19 mei 2013 
3 min. leestijd

Detox leesvoer: Detox dieet boeken

De afgelopen dagen heb je kunnen lezen over diverse onderwerpen die te maken hebben met detoxen. Misschien heb je genoeg aan deze kennis of heb je nu besloten zelf een Detox periode in te lassen. Er is ook een flink aantal boeken over dit onderwerp verschenen in de afgelopen jaren.

Onderstaande lijst geeft je een overzicht van de bekendste boeken over Detox die in het Nederlands zijn vertaald en uitgegeven. Sommige titels zijn al eens voorbijgekomen in een recensie op deze site.

Het Detox-Dieet – Paula Baillie-Hamilton

Dit boek verscheen in 2002 en was een bestseller. Ik kan me de grote stapels bij mijn boekhandel nog goed herinneren. Nu is het alleen nog tweedehands (soms tegen pittige prijzen) te koop.

Ons lichaam wordt vergiftigd door chemische stoffen die in onze voeding, ons water, ons huis, etc. zitten. Deze stoffen richten schade aan en zorgen ervoor dat we moeilijker kunnen afvallen. Dit boek vertelt hoe je de zogenaamde ‘chemische calorieën’ kunt laten verdwijnen en hoe je je natuurlijke gewicht terugkrijgt.

Het 28 Dagen Detox-Plan – Carol Vorderman

10 jaar geleden (2003) kwam ‘Het 28 Dagen Detox-Plan’ uit, geschreven door Carol Vorderman die onder meer 26 jaar lang op de BBC het programma Countdown presenteerde. Helaas is het niet meer nieuw verkrijgbaar.

Detox is volgens Carol een manier van leven. Eet veel groente, granen en kruiden en je lichaam komt weer in balans, is haar advies. Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, stress en huidproblemen worden dan minder. Ook zal je kilo’s gaan verliezen. In het boek staan complete menusuggesties voor een kuur van een maand.

Het Supersnelle Detox Dieet – Ann Louise Gittleman

Dit boek werd uitgegeven in 2005 en is ook alleen nog tweedehands (en prijzig) te koop. De auteur van ‘Het Supersnelle Detox Dieet’ heeft ruim 20 boeken geschreven, waaronder ook het in Amerika bekende ‘The Fat Flush Plan‘. Ann Louise Gittleman geeft aan dat je door regelmatig te detoxen overtollige kilo’s kwijtraakt, je meer energie en een mooiere huid krijgt, je darmwerking beter wordt en je afvalstoffen beter worden afgevoerd. Haar methode bestaat uit een voorbereidingsperiode, een vastenperiode (1 dag), gevolgd door de afbouwfase.  Het is een gemakkelijke en veilige methode.

Detox – Roy Martina

Dit boek van Roy Martina verscheen in 2007 en ook hij legt de nadruk op ontgiften vanwege de schadelijke stoffen die vanuit het milieu en vanuit onze omgeving ons lichaam binnendringen. Ontgiften is volgens Roy Martina een absolute must in de huidige tijd en het boek ‘Detox’ laat je zien hoe je op een gezonde en verantwoorde manier af kunt komen van alle slechte stoffen die zich in je lichaam ophopen. Je gaat je fitter voelen, krijgt een stralende huid, een betere algehele lichamelijke conditie en meer vitaliteit. Bij het boek zit bovendien een meditatie CD ‘Zuivering’ die kan helpen bij het detoxen.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel – Jacqueline van Lieshout

De boeken ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel‘ en het bijbehorende ‘Tempelkookboek‘ zijn nog recent en volop verkrijgbaar. De schrijfster presenteert in haar eerste boek een 28-dagenplan voor succesvol ontgiften (lees hier de ervaring van redactrice Layla). Veel mensen zijn zich namelijk totaal niet bewust van alle ‘rommel’ die ze dagelijks eten. Je gaat je eigen voedingspatroon onder de loep nemen, je leert beter te kiezen en gaat vervolgens veel meer genieten. Het bijbehorende Tempelkookboek is eigenlijk onmisbaar. Er staan heerlijke recepten in, voor tijdens een detox maar ook erna!

Daytox – Kyra de Vreeze

Een boek met een prachtige lay-out, dat nog volop verkrijgbaar is. Op de kaft staat als subtitel ‘In 7 dagen gezond door yoga en lekker eten’. Het is mogelijk om alle 7 dagen achter elkaar te doen, maar je kunt ook iedere week 1 dag inplannen. Kyra legt duidelijk uit wat detoxen inhoudt (het is volgens Kyra dé manier om opgehoopte stress kwijt te raken) en ook alle yogaoefeningen zijn voorzien van duidelijke foto’s en uitleg. Daarnaast is ‘Daytox‘ ook gevuld met heerlijke recepten!

Het Vastendieet – Michael Mosley & Mimi Spencer

Het Vastendieet‘ is nog niet zo lang geleden verschenen. Het boek is geschreven naar aanleiding van het programma ‘Eat, Fast and Live Longer (gepresenteerd door Michael Mosley), wat de BBC in augustus 2012 uitzond. Het werd door meer dan 2,5 miljoen mensen bekeken en daarna wilde iedereen aan de slag met het inmiddels tot ‘5:2-dieet’ omgedoopte vastenprogramma. Kort samengevat houdt het programma in dat je 5 dagen per week je normale eetpatroon aanhoudt en 2 dagen per week vast. Op de vastendagen eet je gemiddeld zo’n 500 a 600 kcal en wordt aangeraden tussen de eetmomenten 12 uur niets te eten. Wat dus inhoudt dat je je lunch overslaat. Er is momenteel veel wetenschappelijk onderzoek gaande naar diverse vormen van vasten en het schijnt diverse voordelen te hebben boven ‘gewoon lijnen’.

Ken jij nog een interessant boek over Detoxen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
stephanie
Door

stephanie

op 20 May 2013

een andere aanrader, van de miss natural van vorig jaar, Irene Lelieveld: reset je lichaam, voor een gezonde nieuwe start!

Renate Detox
Door

Renate Detox

op 08 May 2018

Ben echt fan van het 28 daagse detox plan, zo een goed boek!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading