Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

article content

Detox Ochtendritueel met Citroenwater en Sole

Of je nu een detox volgt of niet, het is altijd goed om de dag te beginnen met het reinigen van je lichaam. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door citroenwater of een reinigende thee te drinken. Ook Sole, gemaakt van Keltisch Zeezout, is een goed middel om de dag mee te beginnen en je lichaam een goede boost te geven. De oude Kelten dronken het al om hun lichaam te ontgiften en van de juiste mineralen te voorzien. Daarnaast zou het je derde oog openen.

Keltisch Zeezout

Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Het is het meest natrium arme zeezout ter wereld. Omdat het zout niet niet gewassen, gedroogd en geraffineerd wordt, blijft de mineralenbalans bovendien volledig intact. Tests hebben aangetoond dat Keltisch Zeezout 100 procent vervuilingsvrij is door de aloude zuiveringsmethode.

Sole van Keltisch Zeezout

De Kelten dronken dagelijks Sole, gemaakt van van zeezout en regenwater. Het wordt Sole betekent zuiver geconcentreerd zeewater. Het is eenvoudig zelf te maken, zodat je het elke ochtend kunt drinken om je lichaam te reinigen. Hiervoor heb je Keltisch Zeezout nodig, water en een glazen pot.

Zo maak je het:

Vul een glazen pot voor een derde met Keltisch zeezout en vul het voor de rest met zuiver water. Doe het deksel op de pot en schud een paar keer goed. Het water raakt verzadigd en kan niet meer dan 26 procent zout opnemen, dus er zullen zoutkorrels overblijven op de bodem die niet meer oplossen. Het heeft dus geen zin om te blijven schudden, want het lost niet verder op.

Je kunt je Sole bewaren in de koelkast. Doe elke dag een theelepel van de Sole in een glas water en drink dat op een nuchtere maag voor een ontgiftende werking en het opnemen van 84 mineralen en spoorelementen in het bloed.

Het ochtendritueel van Eva

Eva van Zeeland begint haar ochtend meestal met citroenwater of Sole en een lekkere kop kruidenthee. Bekijk de video om te zien hoe haar ochtendritueel eruit ziet en hoe je zelf Sole maakt.

Wat is jouw ochtendritueel?

Deel jouw mening

Comment Section

20 reacties op “Detox Ochtendritueel met Citroenwater en Sole


Door Murielle op 12 mei 2015

Sindskort gebruik ik ook citroenwater in de ochtend. Ik wil even weten of ik het goed doe.

Ik kook water, ondertussen pers ik de citroen en vul het glas met koud gefilterd water. Daar schenk ik dan het gekookte water op. Werkt dit?

Of moet ik het water toch eerst afkoelen. Heb alleen het idee dat dit erg lang duurt. Zeker als je naar je werk moet. Hoe doen jullie dat?

Daarnaast doe ik er ook nog een theelepeltje olijfolie door en een theelepeltje sole. Weet ook niet of dat handig is. Maar ik heb wel het idee dat het werkt.

Ik hoor het heel graag.


Door Danielle op 24 april 2015

Ik doe het elke dag beide; Sole én Citroenwater.
Mag dit eigenlijk?


Door Annelien op 18 mei 2013

Ik heb het in het verleden ook al geprobeerd, citroensap met heet water op nuchtere maag en toen had ik het zelfde probleem als ik nu weer ervaar. Mijn taille groeit binnen 3 (!) dagen zienderogen en het lijkt als of ik meer cellulitis krijg. En daar heb ik dus ABSOLUUT GEEN ZIN in. Wie heeft er opties?
Alvast bedankt!


Door ilse op 16 mei 2013

Even een kritisch vraagje – voordat ik aan zoiets (Sole) begin wil ik eerst weten of zo’n ontzettend zout goedje geen kwaad kan. Kun je iets meer over de achtergrond vertellen, waaruit blijkt dat het zo gezond is, en waarom 1/3 zout en de rest water etc. Ik gebruik al keltisch zout om mee te koken, is dan deze extra Sole nog wel nodig/gezond? Dank alvast!


Door Rebecca op 16 mei 2013

Ik neem ,s ochtends 1 glas lauw water, 1 glas lauw water met citroensap en een beetje royal jelly


Door Eliza op 13 mei 2013

Let op: gebruik geen heet water! Heet water dood de spijsverteringsenzymen die zich in citroenen bevinden. Je kunt veel beter warm water gebruiken. Gewoon het gekookte water laten afkoelen en dan pas het citroensap erbij doen.


Door nathalie op 13 mei 2013

Ja inderdaad ik dacht ook al nee joh kan je beter niet doen dan is alles voor niks haha!


Door nathalie op 13 mei 2013

Ik dacht altijd dat het Sole was met klemtoon op e.?


Door Esther op 13 mei 2013

Mijn ochtendritueel: glas lauwwarm water met citroensap en een kiwi, daarna havermout(smoothie) of smoothie van spinazie en avocado. In het weekend neem ik ook nog een groentesapje.Door karolien op 22 mei 2013

heb je ook het recept van die smoothies esther?


Door Marjolijn op 13 mei 2013

Ik ben ook begonnen vanmorgen maar kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen sole en gewoon een beetje keltisch zeezout bij in je citroenwater?


Door Jolanda op 15 mei 2013

Een sole benadert bijna perfect de concentratie zouten die in je lichaam zit. Daardoor herkent je lichaam het en wordt het beter opgenomen. Als je op de gok maar wat zout neemt, kun je ook teveel zout in een keer opnemen wat niet goed is. .Door Dayenne op 13 mei 2013

Je kunt ook een verse citroen persen en dat bewaren in de vriezer (ijsblokjeshouder). Ik haal er iedere avond een blokje uit en doe dat alvast in een glas. Dan is het de volgende ontdooid en dan kun je er water bij doen.Door Nelleke op 13 mei 2013

Kan je in plaats van een verse citroen ook citroensap uit een flesje gebruiken?


Door Mayke op 13 mei 2013

Dat zou ik niet doen Nelleke, vers is altijd beter, citroensap uit een flesje is bewerkt, daar zitten dus niet alle vitamines meer in 🙂


Door Layla Pansier op 15 mei 2013

Mayke heeft gelijk, het is belangrijk dat je vers citroensap gebruikt. Misschien is de tip van Dayenne iets voor jou?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!