datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Detox Ochtendritueel met Citroenwater en Sole
23 november 2021 
1 min. leestijd

Detox Ochtendritueel met Citroenwater en Sole

Of je nu een detox volgt of niet, het is altijd goed om de dag te beginnen met het reinigen van je lichaam. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door citroenwater of een reinigende thee te drinken. Ook Sole, gemaakt van Keltisch Zeezout, is een goed middel om de dag mee te beginnen en je lichaam een goede boost te geven. De oude Kelten dronken het al om hun lichaam te ontgiften en van de juiste mineralen te voorzien. Daarnaast zou het je derde oog openen.

Keltisch Zeezout

Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Het is het meest natrium arme zeezout ter wereld. Omdat het zout niet niet gewassen, gedroogd en geraffineerd wordt, blijft de mineralenbalans bovendien volledig intact. Tests hebben aangetoond dat Keltisch Zeezout 100 procent vervuilingsvrij is door de aloude zuiveringsmethode.

Sole van Keltisch Zeezout

De Kelten dronken dagelijks Sole, gemaakt van van zeezout en regenwater. Het wordt Sole betekent zuiver geconcentreerd zeewater. Het is eenvoudig zelf te maken, zodat je het elke ochtend kunt drinken om je lichaam te reinigen. Hiervoor heb je Keltisch Zeezout nodig, water en een glazen pot.

Zo maak je het:

Vul een glazen pot voor een derde met Keltisch zeezout en vul het voor de rest met zuiver water. Doe het deksel op de pot en schud een paar keer goed. Het water raakt verzadigd en kan niet meer dan 26 procent zout opnemen, dus er zullen zoutkorrels overblijven op de bodem die niet meer oplossen. Het heeft dus geen zin om te blijven schudden, want het lost niet verder op.

Je kunt je Sole bewaren in de koelkast. Doe elke dag een theelepel van de Sole in een glas water en drink dat op een nuchtere maag voor een ontgiftende werking en het opnemen van 84 mineralen en spoorelementen in het bloed.

Het ochtendritueel van Eva

Eva van Zeeland begint haar ochtend meestal met citroenwater of Sole en een lekkere kop kruidenthee. Bekijk de video om te zien hoe haar ochtendritueel eruit ziet en hoe je zelf Sole maakt.

Wat is jouw ochtendritueel?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Nelleke
Door

Nelleke

op 13 May 2013

Kan je in plaats van een verse citroen ook citroensap uit een flesje gebruiken?

Mayke
Door

Mayke

op 13 May 2013

Dat zou ik niet doen Nelleke, vers is altijd beter, citroensap uit een flesje is bewerkt, daar zitten dus niet alle vitamines meer in :)

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 15 May 2013

Mayke heeft gelijk, het is belangrijk dat je vers citroensap gebruikt. Misschien is de tip van Dayenne iets voor jou?

Dayenne
Door

Dayenne

op 13 May 2013

Je kunt ook een verse citroen persen en dat bewaren in de vriezer (ijsblokjeshouder). Ik haal er iedere avond een blokje uit en doe dat alvast in een glas. Dan is het de volgende ontdooid en dan kun je er water bij doen.

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 13 May 2013

Wat een goed idee Dayenne!

Marjolijn
Door

Marjolijn

op 13 May 2013

Ik ben ook begonnen vanmorgen maar kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen sole en gewoon een beetje keltisch zeezout bij in je citroenwater?

Jolanda
Door

Jolanda

op 15 May 2013

Een sole benadert bijna perfect de concentratie zouten die in je lichaam zit. Daardoor herkent je lichaam het en wordt het beter opgenomen. Als je op de gok maar wat zout neemt, kun je ook teveel zout in een keer opnemen wat niet goed is. .

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 16 May 2013

Bedankt voor je uitleg, Jolanda!

Esther
Door

Esther

op 13 May 2013

Mijn ochtendritueel: glas lauwwarm water met citroensap en een kiwi, daarna havermout(smoothie) of smoothie van spinazie en avocado. In het weekend neem ik ook nog een groentesapje.

Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 15 May 2013

Klinkt als een lekker fris begin van de dag!

karolien
Door

karolien

op 22 May 2013

heb je ook het recept van die smoothies esther?

nathalie
Door

nathalie

op 13 May 2013

Ik dacht altijd dat het Sole was met klemtoon op e.?

Eliza
Door

Eliza

op 13 May 2013

Let op: gebruik geen heet water! Heet water dood de spijsverteringsenzymen die zich in citroenen bevinden. Je kunt veel beter warm water gebruiken. Gewoon het gekookte water laten afkoelen en dan pas het citroensap erbij doen.

nathalie
Door

nathalie

op 13 May 2013

Ja inderdaad ik dacht ook al nee joh kan je beter niet doen dan is alles voor niks haha!

Rebecca
Door

Rebecca

op 16 May 2013

Ik neem ,s ochtends 1 glas lauw water, 1 glas lauw water met citroensap en een beetje royal jelly

ilse
Door

ilse

op 16 May 2013

Even een kritisch vraagje - voordat ik aan zoiets (Sole) begin wil ik eerst weten of zo'n ontzettend zout goedje geen kwaad kan. Kun je iets meer over de achtergrond vertellen, waaruit blijkt dat het zo gezond is, en waarom 1/3 zout en de rest water etc. Ik gebruik al keltisch zout om mee te koken, is dan deze extra Sole nog wel nodig/gezond? Dank alvast!

Annelien
Door

Annelien

op 18 May 2013

Ik heb het in het verleden ook al geprobeerd, citroensap met heet water op nuchtere maag en toen had ik het zelfde probleem als ik nu weer ervaar. Mijn taille groeit binnen 3 (!) dagen zienderogen en het lijkt als of ik meer cellulitis krijg. En daar heb ik dus ABSOLUUT GEEN ZIN in. Wie heeft er opties? Alvast bedankt!

Sole | SuikerMama
Door

Sole | SuikerMama

op 10 Feb 2014

[…] Sole? Wat is dat nou weer? Nou dat dacht ik ook toen ik de Detox week van Miss Natural deed vorig jaar. In die week kreeg ik meer informatie over Detoxen. Mijn conclusie was toen, dat Detoxen niet echt voor mij weggelegd is. Ik heb het een en ander geprobeerd, maar werd vooral erg chagrijnig van alleen maar groente en fruit eten. Het was nog niet mijn tijd. […]

Danielle
Door

Danielle

op 24 Apr 2015

Ik doe het elke dag beide; Sole én Citroenwater. Mag dit eigenlijk?

Murielle
Door

Murielle

op 12 May 2015

Sindskort gebruik ik ook citroenwater in de ochtend. Ik wil even weten of ik het goed doe.Ik kook water, ondertussen pers ik de citroen en vul het glas met koud gefilterd water. Daar schenk ik dan het gekookte water op. Werkt dit?Of moet ik het water toch eerst afkoelen. Heb alleen het idee dat dit erg lang duurt. Zeker als je naar je werk moet. Hoe doen jullie dat?Daarnaast doe ik er ook nog een theelepeltje olijfolie door en een theelepeltje sole. Weet ook niet of dat handig is. Maar ik heb wel het idee dat het werkt.Ik hoor het heel graag.

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine