datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Dit doen Collageen en Vitamines voor jouw lichaam
29 september 2022 
1 min. leestijd

Dit doen Collageen en Vitamines voor jouw lichaam

Onze lichamen zijn werkelijk fantastisch! Elke dag voeren ze ontelbare taken uit om ons in leven te houden en te laten functioneren. Van het pompen van bloed en het verteren van voedsel tot het genezen van wonden, ons lichaam is voortdurend in de weer om ons gezond te houden. Vitaminen spelen een belangrijke rol bij het goed laten functioneren van ons lichaam. Ze helpen bij de regulering van een hoop zaken, zoals onze stofwisseling en ondersteuning van ons immuunsysteem. Heb je last van een flinke vermoeidheid? Dan kan het wel eens zo zijn dat je wat essentiële vitamines tekort komt. We vertellen je er graag meer over in dit artikel!

Collageen en hoe het je huid helpt

Can we stay forever young? Naarmate we ouder worden begint onze huid de tekenen van slijtage te vertonen. Er verschijnen fijne lijntjes en rimpels, en onze huid verliest haar elasticiteit. Een belangrijke oorzaak van dit verouderingsproces is het verlies van collageen, een eiwit dat helpt om onze huid er jong en gezond te laten uitzien. Er zijn verschillende manieren om het collageengehalte in onze huid te helpen stimuleren, zoals het gebruik van serums en crèmes. En vergeet vooral niet voldoende te bewegen! Dit helpt namelijk bij het verhogen van de bloedstroom naar de huid. Jouw huid mag er nog jaren jong en stralend uit zien.

Vitaminen en hun voordelen voor je algemene gezondheid

Zoals je wellicht wel weet zijn vitaminen een essentieel onderdeel van onze voeding, en ze spelen een vitale rol bij het behoud van onze gezondheid. Er zijn veel verschillende soorten vitamines en elk ervan heeft zijn eigen voordelen. Zo is vitamine C een krachtige antioxidant die onze cellen helpt beschermen tegen schade. Vitamine D3 is belangrijk voor de gezondheid van de botten en het helpt het lichaam om calcium op te nemen. Extra veel rondjes in de buitenlucht doet wonderen voor de aanmaak van vitamine D.

Voedingsmiddelen met collageen en vitamines

Jouw lichaam verdient alleen het allerbeste, dus geef het wat het nodig heeft! Collageen en vitamines kun je vinden in dierlijke voedingsmiddelen zoals kip, vis en rundvlees. Maar je kunt het natuurlijk ook uit plantaardige bronnen halen, zoals fruit, groenten en granen. Enkele goede bronnen van collageen zijn sinaasappels, tomaten, wortels, spinazie en quinoa. Je kunt collageen en vitamines ook uit supplementen halen, die meestal van vis of rund gemaakt zijn. Als je je collageen inname wilt opvoeren, overweeg dan een supplement aan je dieet toe te voegen. Collageen supplementen zijn verkrijgbaar in poedervorm of als capsules en helpen bij de gezondheid en uiterlijk van je huid, haar en nagels.

Gebruik jij collageen? Laat het ons weten in een reactie!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine