datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Fermenteren kun je leren!
04 februari 2022 
1 min. leestijd

Fermenteren kun je leren!

Fermenteren is het met opzet laten bederven van voedsel. Het klinkt vies en niet gezond maar het is juist ontzettend gezond voor onze darmen. Je kunt groente, fruit en zuivel laten fermenteren zodat er bacteriën, schimmels en gisten worden gebruikt om een voedingsmiddel te maken.  Iedereen heeft weleens yoghurt, bier of zuurkool gegeten. Door producten te laten fermenteren verandert de smaak, houdbaarheid, uiterlijk en geur van het product.

Voordelen van Fermenteren

Fermenteren van voedingsmiddelen heeft een aantal voordelen voor onze gezondheid:

  • Het verbetert de verteerbaarheid van bijvoorbeeld groente
  • De vitamines en bioactieve stoffen in groente of fruit worden verhoogt.
  • Fermentatie zorgt voor het verminderen of verwijderen van antinutriënten in groenten en andere voeding. Antinutriënten zijn stoffen uit bijvoorbeeld granen, noten en peulvruchten die slecht verteerbaar zijn en de opname van mineralen uit onze voeding kunnen verhinderen;
  • Door fermentatie word er een bron van levende, gezonde bacteriën gecreëerd die gunstig zijn voor de darmflora.
  • Door te fermenteren wordt de houdbaarheid van voedingsmiddelen verhoogt.

Fermenteren en de heilzaamheid voor onze darmflora.

Door fermentatie ontstaan er gunstige en gezonde bacteriën die waardevol zijn voor je darmen, je immuunsysteem en je gemoedstoestand.. Deze bacteriën word ook wel  ‘probiotica’ genoemd.  Onze goede darmbacteriën worden tegenwoordig aan alle kanten verstoord door onze onnatuurlijke manier van leven. We leven tegenwoordig te schoon, wassen onze handen teveel en hebben amper meer contact met de aarde. We eten teveel suikers of te bewerkte voedingsmiddelen. En ook stress zorgt ervoor dat ons microbioom onder druk komt te staan. Slechte bacteriën kunnen dan de overhand krijgen en leiden tot vervelende gezondheidsklachten.


Fermenteren, leer je in een simpele videocursus

Gelukkig heb ik ook goed nieuws! Je kunt namelijk zelf bewust wat doen om je microbioom te versterken. Door zelf je groente en fruit te leren fermenteren. En dat kan heel simpel met de Cursus Fermenteren.

In deze cursus maak je een vliegende start met fermenteren. Je leert in één keer alles over ingrediënten, technieken, materialen en krijgt direct heerlijke recepten die je in een handomdraai kunt maken. Zo kun je volledig zelfstandig leren fermenteren. De online cursus bevat maar liefst 30+ instructievideo’s met daarnaast ook de geschreven praktische uitleg. De video’s variëren van 2 tot 9 minuten – straight to the point zodat jij vooral zelf aan de slag kunt!

Heb jij weleens iets gefermenteerd?

Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl.Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken.www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading