Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!

Page content

article content

Glitter en Poepluiers met Joanna (18) en Eva (42) hun ongefilterde echte leven #TRUESELFIE

Er waren een aantal aanleidingen afgelopen week dat ik dacht; ‘Ja, ik ga iets doen met #TrueSelfie’. De eerste aanleiding is mijn stagiaire Joanna met wie ik vrijdag een tussentijdse evaluatie deed. Tijdens ons gesprek, heerlijk buiten in de zon op het terras, kwam naar voren dat zij graag meer van zich zelf zou willen laten (en durven) zien. Of ik haar daarbij kon helpen. Ik liet haar weten dat ik ook niet altijd zelfverzekerd ben geweest en juist vroeger heel onzeker en verlegen was. En nog heb ik momenten dat ik twijfel en niet zeker weet of ik de juiste keuzes maak. Daarom is het nu een goede tijd om een andere kant te laten zien!

Klei drinken gezond?

Tevens las ik in Grazia een artikel van lifestyle journalist Agnes Hofman met de titel ‘Infuencers hebben te veel invloed’. Hierin beschrijft zij dat de invloed van bloggers, vloggers en instagram grootheden onschuldig begon, maar nu veel te ver gaat.  Misschien herinner je nog dat Rens Kroes haar bijna 300.000 volgers adviseerde om drie weken lang twee keer per dag klei te drinken, want: supergezond zo schrijft Agnes in haar Grazia artikel. Een echte voedingsdeskundige greep gelukkig publiekelijk in, want het drinken van klei is zeer schadelijk voor de gezondheid. Ja, dat was even awkward, schrijft Agnes verder. De hype begon zo onschuldig: nagellakje hier, op camera een bananenbrood bakken daar.

Alle bloggers en vloggers riepen dat geld verdienen absoluut niet hun motivatie was, want ‘hobby’ en ‘andere meiden helpen’ en zo.

Uitgeblust op de bank in pyjama

Natuurlijk denk ik dan ook aan mijn eigen invloed die ik heb op mijn volgers en sprak daarover met mijn beste vriendin Janneke. “Wat ik denk? Als ik na een dag werken, als alleenstaande moeder met twee kinderen, uitgeblust op de bank lig in pyjama en dan jouw foto al dansend met enorme zilveren vleugels zie? Mooi hoor, Eva! Maar, ik kan mij héél goed voorstellen dat er vrouwen zijn die dan op zo’n moment denken; fuck you! Jij wel en ik niet en ik heb daar nu even geen zin in om naar te kijken. Ik wil nu ook zien dat jij worstelt met het moederschap en dat je ook niet altijd geld hebt om alles biologisch te kopen en hoe je er in de ochtend uitziet voordat je jouw vleugels aantrekt”.

Mijn vriendin Janneke mag alles tegen mij zeggen en dat waardeer ik ook juist zo aan vriendschap. Meestal lig ik ook helemaal in een deuk om haar geweldig manier van vertellen. De boodschap kwam binnen. Ook ik moest eens wat meer de andere kant van mijn leven gaan posten, dus niet alleen de leuke dingen, maar ook de struggel, frustratie en worsteling. De puinhoop, poepluiers en katers. Meestal zijn dit niet de momenten dat je denk, JA laat ik mijn telefoon er even bijpakken en dit delen met de wereld.

True-Selfie-serie

#TrueSelfie weken NPO 3

En toen was daar ook de campagne van NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie. Eén op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt namelijk met depressies. Zelfdoding is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1. True Selfie is onderdeel van de #TrueSelfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken. True Selfie is ook een reality serie die vanaf 10 april elke dinsdag om 21:55 te zien is op NPO 3. Hierin filmen acht jongeren met psychische problemen hun eigen leven en delen met de kijker hun kwetsbare momenten. Een keer per week komen ze bij elkaar om onder leiding van psycholoog Erik Jongman om met elkaar in gesprek te gaan. 

True-Selfie-Glitter-en-PoepluiersGlitter en poepluiers

Tijdens haar stage lag Joanna al regelmatig in een deuk om de worsteling die ik heb met het combineren van ouderschap met ondernemerschap. Ik heb mijn kantoor aan huis en privé en zakelijk lopen dus totaal door elkaar. Zat ik het ene moment achter mijn computer het Miss Natural ‘Date me’ concept uit te werken, een ander moment mijn nieuwe buikdanskostuum te passen. Zo stond ik 5 minuten later weer een poepluier van Indy te verschonen op de bedbank in het kantoor en snel tosti’s te bakken voor 3 hongerige kinderen.

“Maak er een leuk videoverslag van Joanna”, zei ik een aantal weken geleden al. “En dan noemen we het ‘Glitter en poepluiers!”.

Het echte ongefilterde leven

Sinds twee weken is Indy nu zindelijk, maar ongelukjes maakt ze nog genoeg! We gaan het dus doen, ons ongefilterde echte leven met jullie delen. Joanna (18 jaar) uit Bussum neemt jullie mee in haar leven als student die voor het eerst op kamers woont in Eindhoven om zo stage te kunnen lopen bij mij in Achel, België. Wij filmen elkaar tijdens onze dagelijkse activiteiten en Joanna mag mij alles vragen. Geen filters, geen opgeruimd kantoor, geen extra bloemen, gewoon hoe het is!

Joanna-Eva-True-Selfie-Weken

 

Lijkt dit je leuk? Volg ons dan via deze pagina, Instagram of de Facebook pagina van Miss Natural. 

Glitter en Poepluiers #TRUESELFIE Vlog #1

Durf jij jezelf kwetsbaar op te stellen en jouw ware ik te laten zien? #TRUESELFIE

miss-natural-eat-dance-love

Wie zou jij zijn als je jouw echte ware ik zou tonen? Hoe zou het zijn als jij jouw wilde, oorspronkelijke natuur naar buiten brengt? Ga met Miss Natural naar buiten en geef je over aan jouw oorspronkelijke natuur tijdens het ‘Wild Nature’ retreat van 4 t/m 6 mei 2018.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je kunt je elk moment weer afmelden
Eva van Zeeland
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Deel jouw mening

Comment Section

0 reacties op “Glitter en Poepluiers met Joanna (18) en Eva (42) hun ongefilterde echte leven #TRUESELFIE

Plaats een reactie


*