datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Glitter en Poepluiers met Joanna (18) en Eva (42) hun ongefilterde echte leven #TRUESELFIE
10 april 2018 
4 min. leestijd

Glitter en Poepluiers met Joanna (18) en Eva (42) hun ongefilterde echte leven #TRUESELFIE

Er waren een aantal aanleidingen afgelopen week dat ik dacht; ‘Ja, ik ga iets doen met #TrueSelfie’. De eerste aanleiding is mijn stagiaire Joanna met wie ik vrijdag een tussentijdse evaluatie deed. Tijdens ons gesprek, heerlijk buiten in de zon op het terras, kwam naar voren dat zij graag meer van zich zelf zou willen laten (en durven) zien. Of ik haar daarbij kon helpen. Ik liet haar weten dat ik ook niet altijd zelfverzekerd ben geweest en juist vroeger heel onzeker en verlegen was. En nog heb ik momenten dat ik twijfel en niet zeker weet of ik de juiste keuzes maak. Daarom is het nu een goede tijd om een andere kant te laten zien!

Klei drinken gezond?

Tevens las ik in Grazia een artikel van lifestyle journalist Agnes Hofman met de titel ‘Infuencers hebben te veel invloed’. Hierin beschrijft zij dat de invloed van bloggers, vloggers en instagram grootheden onschuldig begon, maar nu veel te ver gaat.  Misschien herinner je nog dat Rens Kroes haar bijna 300.000 volgers adviseerde om drie weken lang twee keer per dag klei te drinken, want: supergezond zo schrijft Agnes in haar Grazia artikel. Een echte voedingsdeskundige greep gelukkig publiekelijk in, want het drinken van klei is zeer schadelijk voor de gezondheid. Ja, dat was even awkward, schrijft Agnes verder. De hype begon zo onschuldig: nagellakje hier, op camera een bananenbrood bakken daar.

Alle bloggers en vloggers riepen dat geld verdienen absoluut niet hun motivatie was, want ‘hobby’ en ‘andere meiden helpen’ en zo.

Uitgeblust op de bank in pyjama

Natuurlijk denk ik dan ook aan mijn eigen invloed die ik heb op mijn volgers en sprak daarover met mijn beste vriendin Janneke. “Wat ik denk? Als ik na een dag werken, als alleenstaande moeder met twee kinderen, uitgeblust op de bank lig in pyjama en dan jouw foto al dansend met enorme zilveren vleugels zie? Mooi hoor, Eva! Maar, ik kan mij héél goed voorstellen dat er vrouwen zijn die dan op zo’n moment denken; fuck you! Jij wel en ik niet en ik heb daar nu even geen zin in om naar te kijken. Ik wil nu ook zien dat jij worstelt met het moederschap en dat je ook niet altijd geld hebt om alles biologisch te kopen en hoe je er in de ochtend uitziet voordat je jouw vleugels aantrekt”.

Mijn vriendin Janneke mag alles tegen mij zeggen en dat waardeer ik ook juist zo aan vriendschap. Meestal lig ik ook helemaal in een deuk om haar geweldig manier van vertellen. De boodschap kwam binnen. Ook ik moest eens wat meer de andere kant van mijn leven gaan posten, dus niet alleen de leuke dingen, maar ook de struggel, frustratie en worsteling. De puinhoop, poepluiers en katers. Meestal zijn dit niet de momenten dat je denk, JA laat ik mijn telefoon er even bijpakken en dit delen met de wereld.

True-Selfie-serie

#TrueSelfie weken NPO 3

En toen was daar ook de campagne van NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie. Eén op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt namelijk met depressies. Zelfdoding is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1. True Selfie is onderdeel van de #TrueSelfie-weken, waarmee NPO 3 in samenwerking met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken. True Selfie is ook een reality serie die vanaf 10 april elke dinsdag om 21:55 te zien is op NPO 3. Hierin filmen acht jongeren met psychische problemen hun eigen leven en delen met de kijker hun kwetsbare momenten. Een keer per week komen ze bij elkaar om onder leiding van psycholoog Erik Jongman om met elkaar in gesprek te gaan. 

True-Selfie-Glitter-en-PoepluiersGlitter en poepluiers

Tijdens haar stage lag Joanna al regelmatig in een deuk om de worsteling die ik heb met het combineren van ouderschap met ondernemerschap. Ik heb mijn kantoor aan huis en privé en zakelijk lopen dus totaal door elkaar. Zat ik het ene moment achter mijn computer het Miss Natural ‘Date me’ concept uit te werken, een ander moment mijn nieuwe buikdanskostuum te passen. Zo stond ik 5 minuten later weer een poepluier van Indy te verschonen op de bedbank in het kantoor en snel tosti’s te bakken voor 3 hongerige kinderen.

“Maak er een leuk videoverslag van Joanna”, zei ik een aantal weken geleden al. “En dan noemen we het ‘Glitter en poepluiers!”.

Het echte ongefilterde leven

Sinds twee weken is Indy nu zindelijk, maar ongelukjes maakt ze nog genoeg! We gaan het dus doen, ons ongefilterde echte leven met jullie delen. Joanna (18 jaar) uit Bussum neemt jullie mee in haar leven als student die voor het eerst op kamers woont in Eindhoven om zo stage te kunnen lopen bij mij in Achel, België. Wij filmen elkaar tijdens onze dagelijkse activiteiten en Joanna mag mij alles vragen. Geen filters, geen opgeruimd kantoor, geen extra bloemen, gewoon hoe het is!

Joanna-Eva-True-Selfie-Weken

 

Lijkt dit je leuk? Volg ons dan via deze pagina, Instagram of de Facebook pagina van Miss Natural. 

Glitter en Poepluiers #TRUESELFIE Vlog #1

In deze aflevering maken we kennis met Joanna en verteld Eva over het combineren van het moederschap met het hebben van een eigen bedrijf.

Glitter en Poepluiers #TRUESELFIE Vlog #2

In deze aflevering krijg je een kijkje in het Miss Natural kantoor en hebben we het onder andere over onzekerheden, vegetarisch eten en gaan we mee naar samba les.

Glitter en Poepluiers #TRUESELFIE Vlog #3

Deze aflevering gaat over hoe het huidige schoolsysteem die de passie en creativiteit dood en hoe managers nog steeds schapen van ons maken. Ook verteld Joanna waarom ze op haar 15e overspannen werd door te veel druk en een half jaar thuis zat.

Glitter en Poepluiers #TRUESELFIE Vlog #4

In deze aflevering vieren we zowel Joanna haar verjaardag als de eerste zomerse dagen. Gaan we in bad met Indy en verteld Eva over het beslissingen maken doormiddel van je buikgevoel. Ook hebben we het over verdovende middelen en over het voelen wat nou echt goed voelt en waar je grenzen liggen.

Glitter en Poepluiers #TRUESELFIE Vlog #5

In deze vlog nemen we je mee op het Miss Natural Wild Nature Retreat. We laten je zien hoe een zweethut je een rustiger mens kan maken en hoe Sisterhood je helpt over drempels van schaamte heen te stappen. Ook delen we de manier om je eigen toekomst richting te geven.

Durf jij jezelf kwetsbaar op te stellen en jouw ware ik te laten zien? #TRUESELFIE

miss-natural-eat-dance-love

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine