datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Helemaal hip: de Truffelceremonie, wat is dat precies?
07 maart 2024 
1 min. leestijd

Helemaal hip: de Truffelceremonie, wat is dat precies?

Truffel ceremonies worden steeds populairder. Oorspronkelijk was het onderwerp van gesprek in de spiritualiteit, maar tegenwoordig zien wetenschappers ook allerlei medische voordelen. Bij een ceremonie worden psilocybine truffels gebruikt. Wat zijn dat eigenlijk? Wat merk je daarvan? Waarom zou je een ceremonie doen, en is dat wel wat voor jou?

Wat is een truffel ceremonie?

Een truffel ceremonie is een geleidelijk proces waarbij je psilocybine truffels gebruikt. Elke fase biedt een verschillend perspectief. Zie het als een complete reis van je eigen innerlijke wereld. In totaal ben je zo’n 5 uur met de ceremonie onderweg. Je leert meer over de verschillende fasen: de startfase, de diepste fase, de reflectiefase en het landen.

Psilocybine noemen we ook weleens magic truffels. Psilocybine is een stof die zorgt voor een psychedelische verbinding. Het zijn de vruchtlichamen van mycelium: het ondergrondse netwerk van filamenten dat uitmaakt van een schimmel organisme. Het verbindt verschillende planten en bomen met elkaar in een complex. Nu blijkt dat psilocybine ook zo zijn voordelen heeft voor mentaal welzijn.

Waarom zou je zo’n ceremonie doen?

In de psychiatrie worden deze truffels steeds vaker gebruikt. Met behulp van psilocybine therapie worden mooie resultaten geboekt in het behandelen van verschillende mentale aandoeningen. Onder meer de John Hopkins University heeft onderzoek gedaan naar de impact van psilocybine op de geest. Wat blijkt? Het kan depressie verminderen, neemt symptomen van angst weg en zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt.

Een ceremonie zorgt ervoor dat je op een innerlijke reis naar jezelf gaat. Heel even voel je je onoverwinnelijk. Een gevoel dat ervoor kan zorgen dat je je mentale zorgen heel even vergeet. Je kunt dit proberen bij bijvoorbeeld Spinoza.co.

Is dat wel wat voor mij?

Misschien denk je: ‘Oei, dat zijn wel serieuze middelen waar ik mee bezig ben’. Een heel terechte zorg, maar bij een truffel ceremonie neem je truffels in een gecontroleerde, veilige omgeving. De nadruk ligt op diepe persoonlijke groei. Om een ceremonie te kunnen doen, moet je wel aan een aantal eisen voldoen.

Ben je op zoek naar meer zelfkennis, wil je je mentale pijn helen of ben je een spirituele zoeker? Dan is een truffel ceremonie waarschijnlijk iets voor jou. Ook als je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van deze truffels, is een ceremonie een interessante ervaring.

Na een ceremonie heb je een verhoogd gevoel van verbondenheid met de omgeving, zie je dingen met andere ogen en sta je even niet stil bij de tijd. Een truffelceremonie wordt altijd op een veilige manier en met veel zorg uitgevoerd, dus een keertje proberen, kan wat dat betreft weinig kwaad.

Heb jij wel eens truffels genomen en wat was jouw ervaring?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine