datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

De zee is alles wat ik ben
21 mei 2024 
6 min. leestijd

De zee is alles wat ik ben

Als jong meisje was ik voor alles bang! Bang in het donker, bang voor monsters onder mijn bed en bang voor het einde van de wereld. Vragen over mijn bestaan hielden mij enorm bezig.

Waarom leef ik als ik toch weer dood ga?

Als vierjarige vroeg ik mijn moeder: ‘Waarom leef ik als ik toch weer doodga?’ Ik kon dan onbedaarlijk huilen en zag mijzelf rondzweven in een donker universum, helemaal alleen. Dat beeld beangstigde mij zo! Daar wilde ik niet zijn. Ik was bang voor de dood. Zeker als anderen lieten weten dat er niets meer was na de dood. Ergens kon ik dat niet geloven, maar zeker weten deed ik het niet.

Ik sprong altijd van een afstandje in mijn bed, bang dat ik gepakt werd vanonder het bed. Ik sliep met het licht aan. Eerst in mijn kamer en later op de gang. Het donker beangstigde mij heel erg.

Angst om te zwemmen

Ik was ook bang om te zwemmen in de zee. Zelfs in het zwembad vond ik het akelig om op mijn rug te zwemmen, omdat ik dan dacht dat er uit het rooster onder in het zwembad haaien konden ontsnappen. Vooral wanneer ik de bodem niet kon zien in open water, klampte ik mij vast aan mijn moeder. Toch moest ik de zee in, deze heeft altijd en nog steeds een magische aantrekkingskracht op mij gehad.

Toen ik over mijn angst om te zwemmen heen was stond mijn moeder nog wel panisch aan de kant. Ze hield mij heel goed in de gaten. Een medium in Maleisië had haar namelijk voorspeld dat er een grote kans op verdrinking was tot mijn 18e levensjaar. Dit had zo’n grote impact op mijn moeder dat ze altijd alert was als ik in de zee was.

Toen ik 13 jaar was en op vakantie met mijn moeder en onze buurjongen. Had ik een ervaring die me had kunnen besluiten nooit meer de zee op te gaan. We lagen op ons luchtbed en dreven steeds verder weg. Tot een speedboot dicht langs ons kwam waardoor wij bijna geraakt werden.

Gelukkig liep dit goed af en zag ik door dit bijna-ongeluk op tijd dat we te ver afgedreven waren. Uitgeput van het zwemmen kwamen we terug op het strand. Mijn moeder helemaal in paniek en ook opgelucht.

De zee is alles wat ik ben

Ik verlang naar de zee! Heel blij word ik van zon, zee en zand. Dat is mijn ultieme zomergevoel. Een huis op het strand of in de duinen, op loopafstand van de zee.

De zee is alles wat ik ben: soms kalm en rustig, ik drijf mee met de stroom. Dan weer wild en onstuimig, ik leef vol passie en voel dat ik leef.

De zee, met haar ondoorgrondelijke dieptes, vormt een perfecte metafoor voor de complexe en vaak verborgen wereld van onze emoties. Net zoals de zee in staat is om van kalm en uitnodigend te veranderen in wild en onstuimig, kunnen onze emoties ook schommelen tussen rustige tevredenheid en stormachtige onrust.

Aan de oppervlakte lijkt de zee vaak rustig en beheersbaar, net zoals onze emoties die we aan de wereld tonen. Maar onder die bedrieglijk stille bovenlaag schuilt een wereld van diepte en duisternis, vol mysterieuze krachten en onbekende wezens. Dit staat gelijk aan de diepere emoties die onder ons masker verborgen liggen — de gevoelens die we misschien niet gemakkelijk erkennen of tonen aan anderen, maar die toch een krachtige invloed op ons leven hebben.

De diepte van de oceaan zit ook in mij. Deze staan voor mijn gevoelens en emoties die ik vrij laat stromen, maar ook durf te ontdekken. Ik blijf niet meer aan de oppervlakte maar zak diep in mijzelf en ga op ontdekking.  

Net als de diepte van de zee met haar prachtige geheimen en wonderen, zoals kleurrijke koraalriffen en exotische vissen die alleen te vinden zijn in de donkere diepten. Zo ontdek ik ook mijn diepste emoties, lessen en inzichten die essentieel waren voor mijn persoonlijke groei. 

Het vraagt moed om de diepte in te gaan, om de onbekende aspecten van onszelf onder ogen te zien en te accepteren. En net zoals de zee, met haar tijdloze ritme van eb en vloed, leren onze emoties ons over de cycli van loslaten en vernieuwen, het continu proces van emotionele eb en vloed dat essentieel is voor ons psychologisch welzijn.

Met de stroom mee

Waar ik voorheen als een zalm tegen de stroom opzwom, ga ik nu met de stroom mee. Ik accepteer het leven zoals het komt, zonder tegen de natuurlijke stromingen in te gaan. Net zoals een boot op de zee gebruik maakt van de stromingen om te navigeren, verspil ik mijn energie niet aan het vechten tegen de kracht van het water.  

drijven


When I stop struggling I float! That’s the law.

Wanneer je stopt met worstelen gaat alles weer stromen. Net zoals je door te ontspannen en je over te geven aan het water, blijft drijven. Het lichaam wordt lichter en de geest kalmer, wat het drijven vergemakkelijkt.

Door te leren hoe je met de stroom kunt meegaan en te ‘floaten’ wanneer nodig, ontwikkel je een innerlijke veerkracht die je helpt om uitdagingen te overwinnen en te groeien als persoon. Het leert je ook het belang van loslaten en het vertrouwen hebben dat dingen uiteindelijk op hun plek vallen.

Door mee te gaan met de stroom verminder je de weerstand tegen onvermijdelijke veranderingen of uitdagingen in het leven. Dit verlaagt ook je stressniveau, omdat je minder energie verspilt aan het vechten tegen onveranderlijke situaties of krachten.

Net als water dat de weg van de minste weerstand volgt, kan navigeren door het leven met een soortgelijke strategie efficiënter zijn. Door gebruik te maken van de bestaande stromingen in je leven, zoals kansen en natuurlijke talenten, kun je verder komen met minder inspanning.

De zee is constant in beweging en verandert voortdurend; door flexibel en adaptief te zijn, kun je beter omgaan met veranderingen en onzekerheid in het leven.

As free as the ocean

Ik voel mij ook zo vrij als de zee. De zee, met haar uitgestrekte horizon en de eindeloze diepte, symboliseert een ultieme vrijheid die veel verder gaat dan de fysieke ruimte; het vertegenwoordigt ook een vrijheid van geest en ziel.

Net als de zee ervaar ik geen grenzen. De uitgestrekte zee nodigt uit tot het verkennen van nieuwe werelden en het aangaan van avonturen die mijn leven verrijken. Zoals de zee zich uitstrekt, zo kan mijn geest zich uitstrekken naar nieuwe ideeën, dromen en ambities zonder beperkt te worden door fysieke of mentale barrières.

Altijd in beweging

De zee is, net als ik, altijd in beweging, haar golven dansen op het ritme van de wind, getijden wisselen tussen eb en vloed. Deze constante verandering herinnert mij eraan dat verandering de enige constante is in mijn leven. Vrijheid betekent ook het vermogen om mee te bewegen met deze veranderingen, om flexibel te zijn. Het betekent het vermogen om los te laten wat mij niet langer dient, en om nieuwe wegen en stromingen te omarmen.

De zee toont ook mijn kracht, van stormachtige golven tot de kalme, stille wateren. Vrij zijn betekent het vermogen hebben om de stormen van het leven te weerstaan, om op te staan tegen uitdagingen en om steeds weer terug te keren naar een staat van innerlijke rust en stabiliteit.

Eb en vloed van het leven

Ten slotte symboliseert de zee voor mij een diepe verbinding met de natuur en het universum. Ik wil leven in harmonie met mijn omgeving en ga mee met de seizoenen die komen en gaan als eb en vloed. Het is een herinnering dat we deel zijn van een groter geheel en dat onze acties en bestaan dieper verweven zijn met de wereld om ons heen dan we vaak denken.

De zin "Ik voel mij zo vrij als de zee" is dus niet alleen een uitdrukking van fysieke of emotionele staat, maar ook een diepgaand begrip van wat het betekent om werkelijk vrij te zijn — vrij om te ontdekken, aan te passen, te groeien en in harmonie te zijn met het leven zelf.

Heb jij ook een magische aantrekkingskracht naar de zee?

Volg de geboorte van mijn boek

2024 is het jaar van mijn boek! Al langer ben ik zwanger van het idee, maar dit jaar gaat het er echt van komen. Ik volg de methode van Blog tot Boek van Irene van Gent om het verhaal van mijn leven te schrijven. Mijn doel is om dit in drie maanden te doen. Dit betekent dat mijn boek al in mei 2024 af kan zijn. Wil je mijn proces van blogs tot boek volgen, dan nodig ik je uit om mijn blogs te lezen. Drie maanden lang deel ik elke vrijdag om 20:00 uur een nieuw blog. Je vindt ze op deze pagina. Je kunt mijn blogs ook wekelijks ontvangen per e-mail. Zo mis je geen enkel verhaal en breng ik je ook als eerste op de hoogte van de verschijning van mijn boek!

Boek Eva van Zeeland


Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading