datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Het is herfst: tijd voor een detox!
29 september 2021 
4 min. leestijd

Het is herfst: tijd voor een detox!

Een nieuw seizoen is de ideale gelegenheid om je lichaam en geest grondig te reinigen met een detox. Vaak denken we bij zo’n schoonmaak aan de lente, maar ook het begin van de herfst is een mooie gelegenheid om te detoxen. Mijn advies is om dit twee keer per jaar te doen: in het voorjaar en het najaar.

Voordat de winter begint is het goed om je lichaam schoon te maken. In de winter wil je lichaam ervoor zorgen dat je warm blijft en houdt het meer voedingsstoffen (en vet) vast, je lichaam is dan in een soort rust toestand. Daarom is het goed om te zorgen dat jouw lichaam helemaal gezond en schoon is voordat het koude winterseizoen begint!

Waarom detoxen?

Detoxen is een manier om je lichaam als het ware te ‘resetten’. Het zorgt ervoor dat je lichaam weer helemaal schoon wordt van alle afvalstoffen. En dat brengt vele voordelen met zich mee, zoals:

 • Meer energie
 • Minder hoofdpijn
 • Minder maag- en buikklachten
 • Beter bestand tegen stress
 • Beter bestand tegen depressie
 • Een gezond, slanker lichaam
 • Minder last van allerlei kleine ‘onverklaarbare’ kwaaltjes

Detoxen in de herfst

Door je lichaam in de herfst te reinigen met een detox zorg je voor een goede basis voor de winter. Hierdoor is je weerstand in de koude maanden hoger, heb je meer energie en minder kans op een winterdepressie of -dip.

Net als in het voorjaar, kijk je ook in het najaar naar de voeding die juist nu verkrijgbaar is. Seizoensgroenten en -fruit geven je namelijk juist die voedingsstoffen die je nodig hebt in het jaargetijde dat gaande is. Appels en peren zijn bijvoorbeeld herfstvruchten bij uitstek. En voor de warme maaltijd (of lekkere groene smoothies) kun je je helemaal te buiten gaan met bijvoorbeeld pompoen, boerenkool en bietjes. Lekker en gezond! En, niet te vergeten: zuiverend.

Een nieuwe, schone start met Clean Start!

Ben jij ook toe aan een reset van je lichaam? Aan een nieuwe, schone start voor je lichaam en geest? Meld je dan aan voor de 21 dagen detox van Miss Natural! Met Clean Start kun je zelf de vele voordelen van ontgiften ontdekken en ervaren. Tijdens deze 21 dagen durende cursus leer van alles over de voordelen van een Detox, wat een Detox voor jou kan doen, welke soorten er zijn en hoe je naast lichamelijk ook geestelijk kunt reinigen.

Binnen 21 dagen voel je je energieker en zul je merken dat je veel minder last hebt van de klachten en kwaaltjes die je voorheen had. Je zit beter in je vel en je wordt je meer bewust van wat voeding met en voor jou kan doen.

Daarnaast ga je natuurlijk een echte Detox volgen! In deze periode wissel je eetdagen af met sapdagen. Voor de Detox zijn er enkele afbouwdagen om je huidige eetpatroon af te bouwen en erna zullen er ook weer enkele dagen worden gewijd aan het opbouwen van je eetpatroon.

Jouw 21 dagen detox ziet er als volgt uit:

Dag 1 t/m 7 – Afbouwfase

Tijdens deze dagen ga je wennen aan een periode waarin je anders zal eten. Er worden al enkele voedingsstoffen uitgesloten van je dagelijkse dieet en je gaat je eerste (zelfgemaakte) sapjes drinken. Je stopt gedurende de eerste week met; koffie, frisdrank, alcohol, roken, suiker, zoetstoffen, kant-en-klaar producten, e-nummers, eten uit blik, vlees, vis, gefrituurd voedsel, zuivelproducten (van koe), eieren, pasta, rijst en brood.

Dag 8 t/m 14 – Detoxfase

De eigenlijke detox duurt 7 dagen. Tijdens deze week worden ‘sap/soepdagen’ afgewisseld met ‘eetdagen’. Op de sap/soepdagen zul je je beperken tot het drinken van vruchten- en groentesappen en zelfgemaakte soep. Tijdens de eetdagen mag je eten, maar worden er wel bepaalde voedingsstoffen uitgesloten.

Dag 15 t/m 21 – Opbouwfase

Na de detox is het van belang om je lichaam weer langzaam te laten wennen aan het elke dag eten van ‘normaal’ voedsel. Uiteraard eet je nog producten die je in de eerste week hebt uitgesloten. Dat mag je na je detox zelf bepalen of je die überhaupt weer wilt eten!

Voor, tijdens en na de detox leer je bovendien alles over de vele voordelen van een detox en hoe je zelf het ontgiftingsproces kunt ondersteunen.

Clean Start 21 dagen detox

De ideale Detox cursus voor beginners!

De Detox is toegankelijk voor iedereen en met name geschikt voor beginners, of je nu al een natuurlijke levensstijl volgt of niet. Wie al natuurlijk eet en leeft zal toch baat hebben bij de Detox door de afwisseling van sap- en eetdagen, waardoor de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam sneller gebeurt dan gebruikelijk. Maar de cursus kan ook een eerste stap zijn in de richting naar een natuurlijke levensstijl, dankzij de vele tips en adviezen die je krijgt.

Is Clean Start iets voor mij?

Beantwoord de volgende 6 vragen om hier achter te komen:

 1. Wil je energieker zijn en je fit voelen?
 2. Wil je (letterlijk en figuurlijk) beter in je vel zitten?
 3. Wil je meer bewust omgaan met voeding?
 4. Ben je benieuwd naar een natuurlijke levensstijl?
 5. Ben je toe aan een nieuwe, schone start?
 6. Kun je wel wat motivatie gebruiken?

Indien je meer dan 2 vragen met JA beantwoord hebt en je wilt graag meer weten over detoxen en natuurlijk eten, dan is het Clean Start bedoeld voor jou!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading