datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Lisette voelt zich niet bikini proof, maar gaat toch deze zomer in bikini!
14 mei 2018 
3 min. leestijd

Lisette voelt zich niet bikini proof, maar gaat toch deze zomer in bikini!

Afgelopen zondag droeg ik voor de eerste keer dit jaar een bikini. Vorig jaar heb ik dit kledingstuk helemaal niet aan gehad… Mijn bikini challenge is om er zo vaak mogelijk een te dragen deze zomer. Ik ga de bikini momenten tellen en zo een persoonlijk record vestigen!

Dit bericht ontving ik van Lisette van der Harst, een prachtig mooie vrouw die zich niet bikini proof voelt na mijn oproep voor het bikini onderzoek. Vandaag deelt ze haar persoonlijke worsteling met jou om zo deze zomer voor eens en altijd met haar bikini frustratie af te rekenen.

Californian Rolls

De wind speelt met mijn lange blonde haren. Ik zie mezelf al soepel paraderen over een warm strand. De goudgele zandkorrels contrasteren prachtig op mijn bruine huid. Ik werp mijn pareo schaamteloos van me af om een duik te nemen in de heldere zee. Dit is wat ik fantaseer, maar de werkelijkheid is helaas anders. In wijde kleding gehuld waag ik me wel eens op het strand, maar meestal verzin ik wel een smoes. Ik hou niet van het strand, het is veel te warm of te druk, doen het altijd heel goed. Elk voorjaar neem ik mezelf voor om aan mijn figuur te werken, om er in de zomer achter te komen dat ik me totaal niet bikini proof voel.

bikini-lichaamZwaarlijvig en stralend

Mijn tante die haar hele leven al zwaarlijvig is heeft er totaal geen moeite mee. Ze straalt en ik vind haar prachtig. Als ze een dagje naar de sauna gaat kiest ze een nog voller persoon uit en loopt daar hele dag achteraan. Ook een vriend die voluit van het leven geniet zei ooit, “Doe je bikini aan, bruin vet is toch mooier dan wit vet”. Een paar keer ben ik door verschillende diëten flink afgevallen en een keer stond ik zelfs in een tuttig damestijdschrift met een artikel inclusief voor- en na foto’s. De reacties van bekenden waren wisselend positief. Van “Wat knap, hoe heb je dat gedaan?” tot “Je krijgt nu wel een heel mager bekkie”.

Afvallen op de verkeerde plekken

Die laatste opmerking zegt ook wat over mijn probleemzone, want het gaat er niet af waar ik het zou willen. Als mijn taille intussen een Twiggy formaat heeft hebben mijn bovenbenen dat nog lang niet begrepen. Na het afsluiten van zo’n lijnperiode kon ik beter direct de lekkernijen die ik zo gemist had op mijn heupen en billen plakken. Alle verloren kilo’s kwamen er snel weer bij, plus een paar als bonus voor de moeite.

Psychologische maagverkleining

Ruim een jaar geleden heb ik besloten om nooit meer een dieet te volgen. Het was na het kerstdiner met dezelfde vriend van dat witte en bruine vet. Hij vertelde over de psychologische maagverkleining die hij zelf had bedacht en hij viel zienderogen af. De volgende dag ging ik van start en na een gezond ontbijt en heel goed kauwen merkte ik dat het voldoende was. Het is een mindset om na een kleine maaltijd te denken, “poe wat zit ik al vol”. Eten doe je met met je geest, zei mijn slanke echtgenoot al eerder. Eindelijk raakte ik mijn overtollige kilo’s blijvend kwijt en ik kreeg meer energie. Het lijkt wel de tekst uit een Tell Sell commercial, maar het werkt echt “amazing”.

Lisette voelt zich niet bikini proof, maar gaat toch deze zomer in bikiniZelfverzekerd in bikini

Toch voel ik ook dit jaar de vakantie naar Amerika in mijn nek hijgen. De hardloopschoenen worden afgestoft en de hoelahoop komt weer onder het bed vandaan. Het stelt me enigszins gerust dat er veel zware inwoners zijn in het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Californian legs daar droom ik nog steeds van… Maar mocht ik toch nog last hebben van mijn Californian rolls dan heb ik altijd nog mijn pareo.

Lisette woont in Den Haag op loopafstand van het strand. Ze is 43 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen van 15 en 13 jaar oud. Lisette doet woensdag 1 juni ook mee met de Miss Natural Summer Detox en zal haar ervaring met jullie delen.

Herken jij jezelf in het verhaal van Lisette of wil je haar motiveren?
Laat dan zeker even een reactie achter!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 16 May 2016

Heel leuk verhaal Lisette! Je bent een mooie vrouw, geniet op het strand deze zomer :)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading