10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Met dankbaarheid kijk ik terug op mijn stage bij Miss Natural!
05 juli 2018 
6 min. leestijd

Met dankbaarheid kijk ik terug op mijn stage bij Miss Natural!

Eva heeft haar huis en haar bedrijf open gesteld voor mij. Ik heb niet alleen haar leven als zakenvrouw mogen zien maar ook als moeder. Haar dochtertje heb ik veel gezien. We hebben gelachen om onszelf en met de kinderen. De afgelopen periode hebben Eva en ik het vaak gehad over de onbezorgdheid waarmee kinderen nog alles kunnen doen. Onder de tuinsproeier staan zonder zich zorgen te maken hoe ze er uit zien of als het even niet gaat zoals ze willen hard gaan gillen. Wij willen ook weer zo onbezorgd leven.

In de parkeergarage hebben we met Indy (dochter van Eva) meegeschreeuwd. Ik nog voorzichtig maar het voelde wel goed om even los te laten wat anderen er van zouden vinden. Eva heeft me de afgelopen maanden een omgeving geboden waarin ik het vertrouwen had dat ik mocht zeggen wat ik voelde. De stage heeft voor mij dan ook vooral een persoonlijke ontwikkeling opgeroepen. Ik heb vertrouwen dat ik er mag zijn, ook als ik het even niet leuk vind.

Je mag om hulp vragen

In de eerste periode heb ik vooral veel geobserveerd en gemerkt dat ups en downs er bij horen wanneer het gaat over het runnen van een eigen bedrijf. Wat mij opgevallen is; dat wat je ook creëert je naar buiten moet treden met je gemaakte product. Dit is iets waar ik persoonlijk altijd moeite mee heb. Vaak blijf ik wat stiller en ben niet de eerste die zegt: “Hoi, ik ben Joanna en dit is wat ik heb gemaakt!”.

Eva heeft mij niet alleen maar gewezen op punten waarop ik kan verbeteren maar heeft mij begeleid in heel mijn leerproces. Samen gingen we bijvoorbeeld op zoek naar de dieper liggende oorzaak en betekenis van een eigenschap die ik opgebouwd heb. Zo heb ik dingen geleerd over mezelf waar ik zelf nooit eerder over nagedacht had om naar te kijken.

“Op persoonlijk gebied heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik kijk nu ook met andere ogen naar mezelf en mijn leven.”

Leerdoelen behalen

Tijdens de stage hebben Eva en ik het meerdere malen over mijn leerdoelen gehad. Eva stond overal voor open en dacht mee hoe we mijn doelen konden bereiken. Ze heeft me de mogelijkheid en ruimte geboden om te groeien. Zo hebben we samen het concept “Glitter en Poepluiers” opgezet. Hierin laten we ons echte ongefilterde leven zien. Ik heb door deze serie te maken meer zelfvertrouwen gekregen. Ik durf nu op de voorgrond te treden en mezelf te laten zien.

Het is super leuk om onderdeel te zijn van nieuwe concepten en mee te mogen naar afspraken en optredens. Al de feesten, film opnames en lezingen waren interessant en hebben mij geïnspireerd. Voor mij voelde de zakenwereld nog erg ver weg. Maar door al deze ervaringen heb ik kunnen zien dat de grote wereld ook gewoon gemaakt wordt door werkende mensen. Succes is bereikbaar als je bereid bent om er voor te gaan.

“De energie van Eva inspireerde mij om mezelf te zijn en me niet bezig te houden met wat anderen van mij vinden”

Dankbare terugblik

De afgelopen stage periode stond voor mij in het teken van zoeken en voelen wat ik wil bereiken in het leven. Bij Eva heb ik de zoektocht gezien naar haar volgende stappen als ondernemer wat voor mij confronterend bleek. Niet confronterend als in dat het me onzeker maakte maar dat ik steeds meer ging beseffen dat ik voor mezelf mag kiezen.

IMG_4067

Ik ben al jaren bezig mijn eigen weg te vinden en los te stappen van alle meningen die ik van anderen over me heen krijgt. Het is moeilijk om daar geen opkijk meer naar te hebben omdat het eng is; je gaat misschien wel een pad bewandelen die “niemand” nog gelopen heeft. Maar toch denk ik dat het belangrijk is om deze sprong te wagen. Een aantal jaar geleden heb ik voor zo’n bepalende keuze gestaan. Toen heb ik de stap gezet omdat de druk te groot werd.

Nu volg ik een opleiding in een richting die ik leuk vind, maar nog steeds voel ik druk. Waar komt die spanning dan vandaan? Op een gegeven moment tijdens de stage kwam ik mezelf zo tegen dat ik ging twijfelen aan wat ik doe. Doe ik dit echt omdat ik het wil of doe ik dit omdat ik denk dat dit van me verwacht word? Ik ben na gaan denken wat ik nou echt in mijn leven bereiken wil. Ik ben daardoor ook gaan twijfelen of ik verder wil met de opleiding. Voor deze afgelopen twee jaar heeft het me veel gebracht maar is het nu nog geschikt voor mij? Niks ten nadelen van de studie natuurlijk, maar wat is nu voor mij als persoon de volgende stap? Ik ga niet stoppen met de studie, ik wil het af maken en wil eindelijk dat papiertje halen dat ik nog niet heb. Waarom? Omdat ik dat wil ervaren. Ik wil ervaren hoe het is om een diploma in mijn handen te hebben waar ik hard voor heb gewerkt.

“Ik heb besloten door te gaan met mijn studie maar wel op mijn eigen manier”

Ik leg mijn eigen lat

Daarbij heb ik ook besloten dat ik de lat niet zo hoog meer ga leggen voor mezelf. Ik heb altijd willen bewijzen naar anderen maar zeker ook naar mezelf dat ik het wel kan. Door mijn verleden en een beklemmende familie waar ik uit kom heb ik het idee gehad dat ik altijd voor het hoogst haalbare moest gaan. Deze stress en druk heb ik gevoeld en overgenomen maar daar wil ik nu van af stappen. Ik hoef me niet te bewijzen en ik hoef niet te doen alsof het beter gaat met me dan het eigenlijk gaat. Ik vind het soms keihard werken en ik vind het ook zeker niet elke minuut leuk, maar dat is oké.

Ik kan nu met volle overtuiging zeggen dat ik; met al mijn twijfels en onzekerheden, perfect ben zoals ik ben!

Herken jij jezelf in mijn verhaal? Deel dan gerust jouw ervaringen!

Veel liefs, Joannavision

Wil je ook stage lopen bij Miss Natural? Bekijk dan hier de mogelijkheden!

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 05 Jul 2018

En weer een mooi verhaal van jouw hand, je hebt echt talent om gevoel onder woorden te brengen en daarmee anderen te inspireren. Ik ga je missen Joanna! :) Joanna heeft een zeer professionele houding en is prettig om mee samen te werken. Ze toont veel initiatief en heeft veel goede creatieve ideeën. Joanna staat open voor kennis en veranderingen. Tijdens haar stage heeft ze een enorme groei doorgemaakt. Ik was erg blij met haar hulp en de energie die ze bij zich had. Ik kan het iedereen aanraden om met Joanna samen te werken die open staat voor de nieuwe generatie creatievelingen die niet alleen hun kennis maar ook hun hart verbinden met hun werk/passie.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.