datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Mijn ervaring met eten zonder suiker
14 juni 2013 
8 min. leestijd

Mijn ervaring met eten zonder suiker

De cursus “40 dagen zonder Suiker” is reeds gevolgd door meer dan 3.000 deelnemers. Enorm trots ben ik dan ook op het succes van deze cursus, maar nog trotser op alle behaalde resultaten van de deelnemers die gingen eten zonder suiker! Met verschillende beweegredenen begonnen ze aan hun 40 dagen zonder. De een om het zoveelste in hun ogen nieuwe dieet te proberen, de ander omdat het weglaten van 1 ingrediënt wel heel aantrekkelijk en makkelijk klonk (kwamen bedrogen uit) en weer een ander om van de (soms vage) klachten af te komen zoals hoofdpijn, buikpijn, wisselende suikerspiegel, vermoeidheid, slecht humeur en noem maar op. Eten zonder suiker veranderde hun leven!

Mijn trek in koekjes is verdwenen

Omdat ik vermoeidheidsklachten en darmklachten had ben ik gestart met 40 dagen zonder Suiker. Ik vond het een leerzame cursus met leuke recepten en door de regelmatige e-mails, blijf je je er goed bewust van. Ik merk eigenlijk vrij weinig verschil qua vermoeidheid. Wel is mijn continue trek in koekjes verdwenen, toch heb ik nog wel regelmatig trek in een tussendoortje. Nu pak ik alleen een gezonde snack! Daarnaast heb ik een iets minder opgeblazen gevoel in mijn darmen.

Ik vind het heel fijn om via Miss Natural meer te leren over een gezond voedingspatroon. Ook de detox-week en de komende e-nummer vrije week vind ik een erg leuk initiatief.

Miss Natural is zeer informatief! Ga zo door!

Ariënne, 39 jaar uit Hank

Met vallen en opstaan lukt het om suikervrij te eten

Ik heb enorm veel geleerd van deze cursus en sommige dingen waren echt dingen die ik helemaal niet wist, denk aan de hoofdpijn etc.

Ik heb niet alles kunnen volhouden, met vallen en opstaan lukt het om steeds meer suikervrij te eten. Geheel suikervrij is best moeilijk omdat in heel veel producten toch nog minimaal suiker zit. Kortom het blijft een proces wat nog steeds volop bezig is, maar ik merk wel degelijk verschil. En zeker als je een keertje gaat uit eten, je voelt je niet zo prettig als dat je normaal thuis eet, opgeblazen gevoel, zwaar op de maag. Ook begin ik de natuurlijk suikers beter te proeven en het bereiden van eten is ook steeds meer vers etc.

Ik vond en vind het enorm leerzaam. Ook de besloten Facebook groep is een aanrader. Deze geeft je veel tips en je motiveert elkaar.

Katrien, 52 jaar uit Deurne

 

Ik dacht echt dat ik dit niet zou volhouden

Mijn doel was om van mijn suiker verslaving af te komen: altijd de behoefte aan zoet, iets lekkers, snoep, hap uit de chocolade pasta etc. Ik wilde er van af, niet meer afhankelijk van zijn. Mezelf beter in mijn vel voelen en zitten: paar kilo kwijt raken en niet steeds die energie dips.

Ik heb de cursus zeer makkelijk volgehouden, tegen alle verwachtingen in voordat ik ging starten. Ik dacht echt dat ik dit niet zou volhouden. Maar het ging vanaf dag twee direct goed. Vooral omdat ik goede alternatieven voor handen had (smoothies / fruit, suikervrije koeken van de biologische winkel). In begin is het erg lastig om te zoeken wat je wel en niet mag, maar dit is twee keer goed uitzoeken en daarna grijp je eenvoudig naar deze producten die standaard zijn geworden in je eet- en gebruikspatroon.

Ik vond de cursus leerzaam en heb meer geleerd dan ik dacht van te voren. Ook positief en motiverend is dat je frequent e-mail krijgt en recepten. De besloten Facebook groep met tips van anderen vond en vind ik leuk te volgen.

Verschil na 40 dagen: geen dips meer, iets aan kilo’s kwijt geraak (3) en heb een ander eetpatroon mijzelf eigen gemaakt. Dit gaat ook gewoon door op dag 41, 42 43, etc., etc!

Marije, 38 jaar uit Middelburg

 

Fijn om dit met elkaar op Facebook te kunnen delen

Mijn voornaamste reden om te starten was om van de cola af te komen, en beheerster met suiker omgaan. De cursus zit goed in elkaar, complimenten! veel geleerd, en het is een goede stok achter de deur.

Na 40 dagen voel ik mij uitgeruster (‘s avonds later naar bed, ‘s morgens fitter op). En voel me gezonder.

Fantastisch initiatief! Fijn dat het up to date is en blijft. De Facebook pagina zorgt hier ook voor. Uiteindelijk ben je opzoek naar alternatieven qua voeding, het is fijn dat je dit met elkaar op Facebook kunt delen.

Anika, 34 jaar uit Broek op Langedijk

 

Heb echt last gehad van ontwenningsverschijnselen

Ik ben gestart doordat ik me meer ging verdiepen in het hoe en wat betreft geraffineerde suikers. Ben daar enorm van geschrokken en toen zijn mijn ogen geopend. Het is voor mij belangrijk om mijn lichaam te respecteren en goed te verzorgen. Ik ben geen enorme gezondheidsfreak, maar vind het wel van belang mijn lichaam van goede brandstof te voorzien. Dat scheelt enorm en geeft me meer energie.

Ik heb de 40 dagen prima kunnen volhouden. De eerste week was moeilijker. Heb echt last gehad van ontwenningsverschijnselen. Des te meer bewijs dat suikers verslavend zijn. De laatste week was ik met vakantie en heb ik waar mogelijk me gehouden aan het dieet. Helaas is niet in ieder hotel bij het ontbijtbuffet, yoghurt zonder suiker beschikbaar, voor bij de muesli. Voor de rest kun je prima om de geraffineerde suikers heen, ook in het buitenland.

Ik vond het een leuke cursus. Doordat je bijna dagelijks een e-mail krijgt, ben je er een maand lang, echt actief mee bezig en groeit het besef van gezonder leven. Ik vond het fijn om stukken te lezen en de films te zien van Food Matters en Food Inc. Ben ook lid van de groep op Facebook en dat geeft een extra dimensie aan je gezondere levensstijl.

Ik voel me na 40 dagen goed. Ik slaap beter en heb meer energie met minder voedsel. Ik heb wel gemerkt dat het voor mijn lichaam fijner is om meer dan 3x per dag een klein hapje te eten. Op mijn werk is dat onhandig en ik ben dan voor tussen de middag over gegaan op Oberlander brood. Daar zit slechts 25% gist in. Verder geniet ik enorm van de diversiteit aan noten en gedroogd fruit. Dat smaakt zo lekker. De zaken waar geraffineerde suikers in zitten, vind ik nu echt veel te zoet en niet lekker.

Machteld, 38 jaar uit Almere

 

Vermoeidheid is zo goed als verdwenen en heb ook minder last van migraine

Voor de start was ik voornamelijk erg benieuwd naar welke positieve effecten het zou hebben op mijn gezondheid. Je denkt gezond en suikerarm te leven, maar dat blijkt niet het geval…

Het was ontzettend makkelijk om het 40 dagen vol te houden! Het soms even zoeken naar de juiste voedingsproducten, maar daarin vind je al snel een weg. Het is een top-cursus! Het mooie is dat je regelmatig per mail weer wat nieuw stof tot nadenken krijgt en je op die manier ook ècht leert hoe je met je voeding om moet gaan. Het is geen voorgeschreven dieet wat je volgen moet en het daarna verder zelf moet uitzoeken.

Na 40 dagen zonder Suiker voel ik me fantastisch! Vermoeidheid is zo goed als verdwenen en heb ook minder last van migraine. Daarnaast zien ook mijn huid en haar er beter uit. Tevens is gebleken dat (geraffineerde) suikers niet van essentieel belang zijn bij (top)sport, zoals soms weleens wordt beweerd. De cursus heb ik gevolgd tijdens mijn voorbereiding op de 60 van Texel (60 km hardlopen) en heb vervolgens die missie op 2e Paasdag ’13 met succes (bijna) suikervrij volbracht!

Miss Natural, ga vooral zo door!

Jolanda, 41 jaar uit Utrecht

 

Op advies van een orthomoleculair arts wilde ik suikervrij gaan eten

De voornaamste reden dat ik ben gestart is omdat ik last van mijn darmen had. Op advies van een orthomoleculair arts wilde ik suikervrij gaan eten. Ik heb gedurende de cursus wel een keer gezondigd, maar over het algemeen ging het heel goed en heb ik het volgehouden.

Ik voelde me gesteund door de cursus en ik vond de informatie zeer interessant en behulpzaam. Mijn darmen zijn nu rustiger en ik heb meer energie. En ik ben 4 kilo afgevallen. Dat was niet de reden, maar ik ben er wel heel blij mee! 40 dagen zonder Suiker is een hele leuke, complete cursus!

Mieke, 29 jaar uit Eindhoven

 

Ik ben 4 kilo slanker en nu op een prima gewicht

Ik ben gestart om af te vallen en me weer fit te voelen. Eigenlijk ben ik een ochtendmens, maar kon de laatste tijd weer slecht uit mijn bed komen en ook voelde ik me op de dag niet zo fit. En niet te vergeten om van die enorm suikerspiegel wisselingen af te komen waardoor lijnen bijna onmogelijk was.

Het volhouden ging eigenlijk heel goed. Ik had geen problemen om niet te snoepen. In het begin van de cursus waren we een weekendje weg in Middelburg en zaten we met onze bed & breakfast vlak naast een heel uitgebreide biologische winkel. Daar heb ik goede pasta ingekocht en suikervrije lovechock chocolade en pindakaas. Dat bevalt allemaal heel goed. Ik heb ook een paar recepten uitgeprobeerd zoals kip met noedels en de spaghetti, heerlijk! Ik was altijd al aan het proberen gezond te eten maar nu zit ik op het goede spoor. Ik heb hierdoor echt mijn levensstijl positiever verandert en ben hierdoor ook duidelijk naar buitenwereld toe zodat ik geen moeite ondervind om dingen af te slaan.

De cursus is heel goed bevallen. Iedere keer weer nieuwe informatie en recepten die je dan met plezier leest. Dat is net goed te doen in de hectiek van de dagelijks beslommeringen. Nog genoeg recepten om uit te proberen. Ben blij dat ik me heb ingeschreven!

Ik ben 4 kilo slanker en nu op een prima gewicht en voel me een heel stuk fitter. Het is ook een heerlijk licht gevoel met sporten. Het voelt ontzettend goed om de controle terug te hebben over mijn gewicht want ik was het bijna vergeten maar ik had super veel last van dat ‘moeten eten’ en wel ‘nu’ omdat mijn lichaam daarom vroeg. Dat zijn dan geen eetbuien maar een naar gevoel in mijn lichaam veroorzaakt door een wisselende suikerspiegel. En dat is nu zo goed als onder controle.

Miss Natural ga zo door, jullie enthousiasme is heel motiverend!

Miranda, 42 jaar uit Spijkenisse

 

Is eten zonder suiker iets voor jou?

Al deze persoonlijke verhalen zijn van deelnemers aan de cursus “40 dagen zonder Suiker” en zijn met hun toestemming geplaatst. Ik hoop dat je het interessant en leuk vond om ze te lezen. Zelf ben ik 9 kilo lichter door het weglaten van suiker in mijn voeding, heb ik geen dips (ja, na het eten van toch een gebakje op een verjaardag) en heb ik veel meer energie.

Heeft eten zonder suiker ook jouw leven veranderd? Vertel het ons!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine