datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Mijn stage bij Miss Natural Lifestyle
23 oktober 2014 
5 min. leestijd

Mijn stage bij Miss Natural Lifestyle

Al bij de eerste ontmoeting was het raak. Eva van Zeeland zat achter haar computer in Nederland en ik zat aan de andere kant van de wereld – waar ik een half jaar studeerde aan een universiteit in Indonesië voor mijn zojuist afgeronde opleiding International Business and Languages (IBL) –en er was meteen een goede klik.

Voor mijn afstudeerproject was ik op zoek naar een geschikt (internationaal) bedrijf dat uitgaat van het beste voor mens en natuur, waar voedsel en duurzaamheid centraal staan, er middels eerlijke informatieoverdracht met een ambitieus team een grote groep mensen wordt bereikt en er ruimte is om jezelf op meerdere gebieden te kunnen ontwikkelen. Omdat ik mijn opdracht niet voor een doorsnee bedrijf wilde schrijven, ben ik zelf op onderzoek uitgegaan … en met succes!

Marketing afstudeeropdracht

Precies op het juiste moment heb ik Eva benaderd; Miss Natural was op zoek naar stagiaires met een marketing achtergrond én met een voorliefde voor echt eten, maar had dit alleen nog niet naar buiten gebracht. Bij ons Skype-gesprek kwam al snel naar voren dat de Miss Natural visie door ons beide werd gedeeld en dat er zelfs een mogelijke afstudeeropdracht in het verschiet lag. Het heeft niet lang geduurd en de opdracht was door Eva omschreven en ondertekend. Een paar dagen later werd de opdracht ook door school goedgekeurd >> Yes, there we go!!

Twee weekjes na terugkomst uit Indonesië hadden Eva en ik onze eerste offline date! Toch wel spannend, hoor! Ik volg het online platform Miss Natural Lifestyle namelijk al vanaf het begin, maar om met Miss Natural Eva van Zeeland zelf aan tafel te mogen zitten was andere (suikervrije) koek! De ins en outs van het bedrijf en de stageopdracht werden besproken en mijn afstudeeronderzoek kon van start gaan.

Eva heeft mij tijdens de stageperiode verteld, laten lezen, zien en vooral ervaren hoe het bedrijf in elkaar steekt. Haar begeleiding, support en passie werkten aanstekelijk. Vele dingen heb ik meegemaakt, helemaal Miss-Natural-like en stuk voor stuk uniek!

Zeer afwisselende stageperiode

De eerstvolgende ontmoeting vond plaats in Amsterdam RAI. Miss Natural had een stand op de Negenmaandenbeurs. Mijn kennis over beursdeelname kwam hierbij goed van pas. Gezellig met zijn twee stonden wij vol frisse moed onze missie over te brengen door te flyeren, mensen aan te aanspreken en workshops te geven en probeerden zo (aanstaande)moeders te enthousiasmeren om natuurlijke huidverzorging – juist ook voor de tere baby huidjes! – te gebruiken. Zoveel mooie, zwangere buikjes op een plek en op een dag had ik nog nooit gezien. Heel speciaal!

Daarna volgden verschillende afspraken voor bijv. mogelijke projecten met (nieuwe)partners, zoals Yogi Tea. Tussen de afspraken en meetings door werkten wij samen aan verschillende projecten, zoals de Superfood Week en de Groene Smoothie Challenge.

Zowel vanuit huis als bij Eva kon ik voor mijn onderzoek en Miss Natural’s projecten aan de slag. Op deze manier werd ik betrokken bij alles wat gaande was binnen het bedrijf. Zo werd er regelmatig rond een uur of zeven ‘s avonds een webinar door Eva gegeven en deze mocht ik dus verscheidene keren live bijwonen, erg leuk en leerzaam!

Boerendochter van een melkveehouder

Aangezien ik zelf een boerendochter ben – wij hebben thuis een melkveebedrijf – vond ik het supertof om samen met Eva op gesprek te komen bij FrieslandCampina. Meerdere websites/bloggers/professionals waren aangeschreven om te praten over de publieke opinie over zuivelproducten en gezondheid, maar zij zagen de meerwaarde en het nut niet om met hen in gesprek te gaan. Eva zag dit totaal anders en ging een gesprek met de internationaal opererende zuivelcoöperatie dan ook niet uit de weg! Daar zaten we dan .. met een tiental productmanagers van merken als Vifit, Optimel en Milk&Fruit. Deze eigenschap – het aangaan van de confrontatie met positieve houding – vind ik erg mooi en bewonder ik aan Eva.

De rol van eventplanner

Op zaterdag 19 april was het dan zover: de Miss Natural Awards. Vele zaken die geregeld moesten worden voor het grootste en jaarlijks terugkomende event van Miss Natural stonden op de planning. Samenwerking met het Miss Natural team was hierbij dan ook een must! De rol als eventplanner heb ik grotendeels op mij genomen. Uiteindelijk is deze speciale dag goed verlopen en heb ik interessante workshops, zoals van Ard Pisa en Michèle Bevoort, met plezier bijgewoond en leuke gesprekken gehad met de bezoekers die uit alle hoeken van het land kwamen.

Vol gas op de Libelle Zomerweek

In de tweede week van mei vond de Libelle Zomerweek plaats. Een week lang werden er dagelijks meerdere workshops gegeven. Een slopende, maar ontzettend leuke week voor Miss Natural! Bijzonder om van bezoekers reacties te horen zoals dat ze Miss Natural al een langere tijd volgen en vinden dat Miss Natural goed bezig is en vooral zo door moeten gaan. Leuk! De dagen dat ik met Eva op de stand stond waren onbeschrijfelijk. De passie straalde van ons af, hoorden we verscheidene mensen zeggen. “Happiness is living from the inside out”, zeggen ze toch?

Op bezoek bij Rens Kroes

Naast Miss Natural zijn er meerdere mensen die dezelfde missie ambiëren; Nederlanders bewust maken en informeren over welke olie het meest geschikt is voor hun motor (>> Jij doet toch ook geen diesel in je tank, als je eigenlijk op benzine loopt?). Zo hoor en lees je op dit moment veel over Rens Kroes. Afgelopen juni is haar eerste boek, genaamd “Powerfood”, uitgebracht. Voordat het boek in de winkel kwam te liggen, hebben Eva en ik al met haar over dit boek mogen spreken … gaaf!

Het was een gesprek met een prachtige – van oorsprong Frieze – meid, die met geur en kleur vertelde over de totstandkoming van haar boek. Natuurlijk was ik ervan bewust dat Rens het zusje is van .., maar gedurende het gesprek kwam het besef dat zij net als ik “gewoon” Nederlandse is die opgegroeid is op het platteland en dat door het volgen van je hart en het tonen van moed en inzet je heel ver kunt komen. Het leukste aan dit gesprek vond ik dat ze zo lekker zichzelf was, veel interesse in ons toonde en dat wij de grapjes van niet-real-food-lovers over onze “Ja, jij ook altijd met je gezond eten” van elkaar begrepen en eigenlijk ook wel lachwekkend vinden!

Passie kan niet mislukken!

Deze stage heeft mij zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak veel opgeleverd. Inmiddels heb ik ook de mindset van Eva overgenomen: volg je passie, want passie kan niet mislukken! Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar hé: “If flowers can teach themselves how to bloom after winter passes, so can you.”

Als je op zoek bent naar een stage met uitdaging, je affiniteit hebt met “living a natural lifestyle”, graag anderen inspireert en jouw beheersing van je marketing-, communicatie-, vormgeving- en commerciële skills graag wilt laten zien … neem dan contact op met Eva van Zeeland!

De volgende citaat, die in de stageperiode telkens opnieuw naar voren kwam is een toepasselijke afsluiter: “Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself”!

Heel veel liefs Maartje vanuit het Achterhoekste puntje van Nederland!

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 23 Oct 2014

Bedankt Maartje voor je enthousiasme, mooie en zeer nuttige eindopdracht en aanstekelijke lach :) Keep chasing your dreams!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading