datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Nog 1 keer…. Natuurlijk Zwanger!
15 januari 2015 
6 min. leestijd

Nog 1 keer…. Natuurlijk Zwanger!

Daar zit ik dan achter mijn computer, een beetje in de war, verbaasd en nog vol ongeloof. Ik ben zwanger! Geheel gepland hoor, maar ik heb een beetje vreemd verhaal. Ik zal je vertellen hoe ik natuurlijk zwanger ben geworden.

In de zomer van 2013 kwam ik mijn allereerste vriendje weer tegen. Toen wij 16 waren hebben we precies 3 maanden verkering gehad en waren we allebei, bleek achteraf, verdrietig dat het uitging.

Een nieuw gezin

Na 22 jaar werden we weer verliefd en een jaar later wonen we samen met mijn tweeling van 4 jaar. Weer een echt gezin! Omdat hij nog geen kinderen heeft ging ik nadenken of ik nog een keer zwanger zou willen worden. In november ben ik 39 jaar geworden, dus daar nog jaren over nadenken leek mij niet verstandig. Bovendien had ik voor mijzelf besloten dat ik ook zeker geen rare stunts zou gaan uithalen als zwanger worden niet zou lukken en ik in mijn ogen daarvoor ook te oud zou zijn.

IUI, IVF en ICSI

Zoals je misschien weet heb ik er bij mijn tweeling ruim 5 jaar overgedaan en een compleet medisch traject doorlopen (IUI, IVF, ICSI) om überhaupt zwanger te worden. Niets aanwijsbaars is er gevonden. Een zeer emotionele, frustrerende en moeilijke periode die ik gelukkig heb kunnen afsluiten met de mooiste beloning die er bestaat… zwanger worden! Mijn geduld werd in maart 2010 zelfs dubbel beloond met een tweeling. Ik ben uiteindelijk natuurlijk zwanger geworden, ik had namelijk te weinig eitjes (slechts 3) voor de punctie en daar hebben ze alleen het zaad bij geplaatst. Je kunt mijn hele verhaal lezen in het boek ‘Natuurlijk! Zwanger’.

Voorbereiden op een zwangerschap

Ik wist dus zeker dat ik nu natuurlijk zwanger wilde worden. Ongemerkt deden velen van jullie mee met mijn voorbereidingen. De Clean Start 21 dagen detox was namelijk mijn start en voorbereiding op deze zwangerschap! Mijn vriend deed helemaal mee en trok zich niets aan van zijn grappende collega’s en ging met soep en sappen naar zijn werk. Uiteraard gebruikten wij beiden een goede multivitamine, ik speciaal voor vrouwen die zwanger willen worden, extra vitamine C en visolie. Daarnaast reinigende kruidenthee en heel veel gezonde biologische voeding.

Een schoon lichaam

Sinds ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde heb gedaan in 2011 ben ik schoon gaan eten en leven. Ik gebruik natuurlijke huidverzorgingsproducten, schoonmaak- en wasmiddelen en eet zoveel mogelijk biologisch, zonder suiker en chemische zoetstoffen. Mijn lichaam is nu dus een stuk schoner dan de eerste keer dat ik zwanger probeerde te worden.

Misselijk en moe

Maar dat het zo snel raak zou zijn!!! Ik kon het niet geloven. Op 12 september heb ik mijn spiraaltje door de huisarts laten verwijderen. We waren al 2 weken op weg met de detox en nu konden de laatste hormonen van het spiraal er ook uit! Mijn menstruatie kwam alleen niet opgang. Op advies van een orthomoleculair therapeut heb ik een Chinese kuur gedaan om mijn hormoonhuishouding weer in balans te krijgen en mijn menstruatie op gang. Dit was begin november. Tijdens deze 10-daagse kuur was ik ontzettend misselijk, maar dit kon een bijwerking zijn, dus ging ik daarmee door. Na Margriet Winter Fair, waar ik 6 workshops per dag gaf gedurende 7 dagen, was ik zo moe dat ik echt niet meer kon. Ik ben daarna ook moe gebleven en zelfs ook verkouden en een dag ziek in bed. De vermoeidheid bleef en dus ging ik begin december naar een bioresonantie praktijk om te kijken wat er aan de hand kon zijn. Daar kwam uit dat ik een bacterie in mijn darm had en daardoor zo vermoeid was. Mijn overige waardes had ze ook gemeten en alles (vitamine en mineralen) was verder goed. Een behandeling voor de bacterie volgde en op 23 december liet zij na een voetreflexbehandeling weten dat de bacterie weg was. Maar ik bleef moe! Verder had ik ook last van stemmingswisselingen, dacht aan een winterdip met al die regen. Ik heb in december zelfs nog een moodboard gemaakt en daar een foto van een baby opgeplakt.

Hoeveel signalen had ik nodig?

Ook had ik al een tijd last van gespannen borsten, ik dacht dat dit te maken had met het feit dat mijn menstruatie niet op gang kwam en hiervoor gebruikte ik op aanraden weer een ander supplement. Ook had ik al maanden geen zin meer om alcohol te drinken en ook de geur van koffie trok mij niet meer. Hoeveel meer signalen had ik nodig… Ik heb in november een zwangerschapstest gedaan, maar die wees toen niets uit. Een zwangerschap heb ik dan ook maar snel uit mijn hoofd gezet. Tot vorige week vrijdag 9 januari. Ik merkte dat mijn buik steeds dikker werd. Ook tegen mijn vriend had ik al een paar keer gezegd dat ik mijn ‘ik-ben-mijn-buikje-kwijt’ verhaal niet meer kon vertellen.

Schijnzwanger?

Onderweg naar huis bedacht ik dat ik misschien wel schijnzwanger kon zijn. Ik heb op schijnzwanger gegoogled en vond het volgende. De symptomen van een schijnzwangerschap komen overeen met een echte zwangerschap. De vrouw is “overtijd” en kan last hebben van:

  1. Misselijkheid
  2. Overgeven
  3. Moeheid
  4. Veel slapen
  5. Toenemen van gewicht
  6. Vaak moeten plassen
  7. Opgeblazen gevoel
  8. Pijnlijke/gevoelige borsten

Zes van de acht symptomen horen momenteel bij mij, ik ben gelukkig niet meer misselijk en hoef ook niet over te geven. Toch maar een test doen dacht ik en vertelde dit ’s avonds thuis.

Nog een zwangerschapstest

We hadden nog 1 test over van de vorige verpakking en vol spanning vulde ik een plastic bakje. Staafje er in en 20 seconden wachten. Het staafje legde we op tafel en toen verscheen er een verticale streep. Hmm, niet dus? Ik pak het staafje op en nu zie ik ook een horizontale streep, een kruis! Wat is het nou? Omdat we nog niet overtuigd waren hebben we bij de drogist een digitale test gekocht. Dat moest zekerheid bieden, maar eerst tapas eten. In het restaurant brandde de test in de zak van mijn vest. Zal ik het doen, hier op het toilet? Eerst eten! Totaal verward zaten we te eten, ik had niet echt honger en kon maar aan één ding denken. Ik dronk twee glazen Spa rood met een schijfje citroen en dacht dat ik nu wel kon plassen. Op het toilet heb ik de test gedaan en daar zag ik met duidelijke digitale letters staan: zwanger 3+ (staat voor >5 weken zwanger). Ik rolde de test in een servet en legde deze met een ingehouden glimlach op tafel voor de neus van de toekomstige papa. Hier, kijk jij zelf maar!

Alles viel op zijn plek!

Je zult begrijpen dat we snel de rekening hebben gevraagd en daarna nog lang beduusd in de auto hebben gezeten met de vraag; Wat gaan we nu doen? Alles viel ineens op zijn plek, de huilbuien, gespannen borsten, versterkte geur, vermoeidheid, ik ben zwanger! Maar hoelang? Dan duurt een weekend opeens heel lang! Maandag heb ik direct een verloskundige praktijk in de buurt gebeld voor een afspraak. Wanneer was uw laatste menstruatie? Anderhalf jaar geleden, antwoord ik. Met de spiraal werd ik namelijk niet meer ongesteld. Kan ik vandaag al terecht voor een echo? Ik ben volgens mij al heel ver in de zwangerschap, vervolg ik. Ik bel u zo terug mevrouw. Een paar uur later gaat de telefoon. U kunt donderdag 15 januari terecht voor de eerste echo.

Als ik dit schrijf is het woensdag, de dag er voor en weet ik dus nog steeds niets. Ja, dat ik mij zwanger voel en dat wij heel erg blij zijn! Morgen weet ik meer en zal ik dit verhaal compleet maken.

De eerste echo

Vandaag had ik dus mijn eerste echo om 13.20 uur. Heel erg spannend natuurlijk! Ik ging liggen en de verloskundige smeerde mijn buik in met gel. Wat wij toen zagen was… een complete baby, met alles er op er aan! Hoeveel weken was ik? Het hoofd werd opgemeten en daar kwam al snel uit dat ik 17 weken en 3 dagen zwanger moest zijn. Je zult begrijpen dat wij best verbaasd reageerden, 17 weken al! Dat is al bijna op de helft! En even terug rekenen zou dit betekenen dat de conceptie rond 30 september plaats had gevonden en dit terwijl mijn spiraal 12 september verwijderd is. Niet te bevatten zo snel dat ik natuurlijk zwanger kon zijn. Wauw! Ik ben dus al 22 juni 2015 uitgerekend.

Verbaasd staren we naar de eerste foto’s van ons ongeboren kind, waarvan we ook bijna het geslacht al konden zien, mits ze de benen niet gekruist had en de navelstreng er niet voor zat.

Wat ben ik dankbaar en blij!

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Heleen
Door

Heleen

op 15 Jan 2015

Van harte gefeliciteerd en wat leuk dat je het deelt allemaal! Je krijgt nog een kindje, een klein wonder dat aan jullie is toevertrouwd. Door je verhaal komt bij mij de herinnering aan mijn eigen zwangerschappen boven,zo gaat dat. Ik was ook zo dolblij elke keer weer, en dankbaar dat ik 3x moeder mocht worden. Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe, al is die nu iets minder lang dan 'normaal ;-). Hartelijke groet, Heleen

Rietje
Door

Rietje

op 16 Jan 2015

Wat is dat supernieuws, geweldig! Van Harte! Ook ik raakte maar niet zwanger, ook geen medische oorzaak te vinden en ben puur, suikervrij en biologisch gaan eten. Zowel e-nummers als chemische middelen zijn hier rigoureus de deur uitgegaan. Na 3,5 jaar ben ik nu 16 weken zwanger!

Arjen Gutker de Geus
Door

Arjen Gutker de Geus

op 15 Jan 2015

Mooi, kippenvel! Hou stress buiten de deur. Wij wensen je veel Oxytocine!

sophie
Door

sophie

op 15 Jan 2015

Van

sophie
Door

sophie

op 15 Jan 2015

Van

Siska de Vries
Door

Siska de Vries

op 15 Jan 2015

Gefeliciteerd! Wat fantastisch voor jullie.Een fijne, voorspoedige zwangerschap verder en hopelijk kan je er van genieten! Ik werk zelf in het geboortecentrum Rhena te Dordrecht, dus zie wekelijks tal van gelukkige ouders en baby's voorbijkomen! groetjes Siska

sophie
Door

sophie

op 15 Jan 2015

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Hoe vonden je jongens het ? Geniet van deze mooie en bijzondere periode. Groetjes S

Marja van der Knaap
Door

Marja van der Knaap

op 15 Jan 2015

Wat een geweldig nieuws!! van harte gefeliciteerd!! Geniet met volle teugen van je zwangerschap!!

Rianne
Door

Rianne

op 15 Jan 2015

Van harte gefeliciteerd!!! Lijkt me ook zo fijn om op zon manier zwanger te worden. Geniet er nog even van ;)

Pauline
Door

Pauline

op 15 Jan 2015

Gefeliciteerd Eva en vriend, wat super voor jullie :) en wat bijzonder hoe het gegaan is zo snel. Bijna op de helft al dat is even omschakelen dan, maar echt fantastisch. Mooie datum ook 22-6... Lieve groetjes Pauline

Marte
Door

Marte

op 15 Jan 2015

Wauw! Wat een prachtig verhaal! Gefeliciteerd!!!

berna
Door

berna

op 15 Jan 2015

Wat een mooi en bijzonder verhaal. Kun je mij vertellen welke Chinees kuur je hebt gedaan om je hormoonhuishouding weer in balans te brengen? En welke multi vitamine je hebt gebruikt die speciaal geschikt zijn voor vrouwen (net als ik) die zwanger willen worden. Al vast hartelijk dank. En geniet van je zwangerschap.

Joyce
Door

Joyce

op 16 Jan 2015

Van harte gefeliciteerd en n fijne zwangerschap toegewenst! Mooi verhaal en hoe bijzonder...

Alyda
Door

Alyda

op 16 Jan 2015

Hallo Eva, Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Bedankt voor het delen van je verhaal. Heel ontroerend. Kun je maar weer zien hoeveel invloed wijzelf op onze gezondheid kunnen hebben. Ik wens je nog een hele fijne bijzondere zwangerschap toe. Geniet ervan zou ik zeggen. Lieve groet, Alyda

inneke
Door

inneke

op 16 Jan 2015

wat een fantastisch nieuws! geniet er met volle teugen van.

Marian
Door

Marian

op 16 Jan 2015

Wow wat geweldig! Gefeliciteerd, geniet ervan! Dikke kus voor jullie Warme groet, Marian

Marlene
Door

Marlene

op 16 Jan 2015

Gefeliciteerd en een voorspoedige zwangerschap gewenst. Wat een prachtig begin voor het nieuwe jaar. Geniet ervan :)

Yésenia
Door

Yésenia

op 16 Jan 2015

Beste Eva, wat een geweldig nieuws. Heel veel geluk met elkaar en een kleintje erbij Mag ik vragen welke chinese kuur je had gebruikt. Want we proberen ook lang zwanger te worden. Ook met IVF en ICIS. Hoop dat u mij kan helpen Met vriendelijke groeten Y Klomp-Cijntje

Tjitske
Door

Tjitske

op 16 Jan 2015

Gefeliciteerd!!!!

Yésenia
Door

Yésenia

op 16 Jan 2015

Beste Eva, wat een geweldig nieuws. Heel veel geluk met elkaar en een kleintje erbij Mag ik vragen welke chinese kuur je had gebruikt. Want we proberen ook lang zwanger te worden. Ook met IVF en ICIS. Hoop dat u mij kan helpen Met vriendelijke groeten Y

Franca
Door

Franca

op 16 Jan 2015

Hoi Eva, Van harte gefeliciteerd voor jou en je vriend (en de kleine jongens die nu grote broers worden). Wat leuk dat je ons zo laat meegenieten van het mooie verhaal eromheen. Ik ben erg blij voor jullie. Alle goeds voor de komende tijd. Houd je haaks en sterkte met de "kwaaltjes". Ciao, Franca

Piata
Door

Piata

op 16 Jan 2015

GEFELICITEERD

helma van der veur
Door

helma van der veur

op 16 Jan 2015

Gefeliciteerd met dit wondertje. Geniet van je zwangerschap en hou mij op de hoogte. Mijn eigen dochter is op 14 januari alweer 43 jaar geworden. Ben Oma van drie prachtige kleinkinderen. Maar de geboorte van mijn dochter was heel bijzonder, dat blijft je altijd bij. Ik wens jullie een hele fijne zwangere tijd toe. Groeten Helma van der Veur.

Tine
Door

Tine

op 16 Jan 2015

wat een mooi verhaal. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Winanda Nuhic
Door

Winanda Nuhic

op 16 Jan 2015

Ooooohhh Eva wat fantastisch voor jullie!! Van harte gefeliciteerd en geniet ervan! Groetjes Winanda

Cristel
Door

Cristel

op 16 Jan 2015

ooooh wat leuk zeg! van harte gefeliciteerd, ik zwanger mee. En nog een tip: ken je het boek de vrije geboorte, wellicht heb je daar iets aan! fijne zwangerschap :)

Joyce
Door

Joyce

op 16 Jan 2015

Mooi verhaal hoor!! Wat onwijs leuk voor jullie, geniet ervan!! En gefeliciteerd :D

Mariet
Door

Mariet

op 16 Jan 2015

Wow Eva, wat een zegen. Gefeliciteerd voor je hele gezin en de baby wil ik graag feliciteren dat het op deze prachtige planeet aarde jou als dankbare moeder zal krijgen. Warme groet. Mariet

JJ
Door

JJ

op 16 Jan 2015

Wauw wat een mooi verhaal!! Van harte gefeliciteerd!!!! Geniet van je zwangerschap!

Wietske
Door

Wietske

op 16 Jan 2015

Wat een bijzonder en mooi verhaal en natuurlijk van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Geniet ervan!

Doetie
Door

Doetie

op 16 Jan 2015

GEWELDIG. Gefeliciteerd

Ellen Brown
Door

Ellen Brown

op 16 Jan 2015

Echt onwijs veel gefeliciteerd !!!

Esther
Door

Esther

op 16 Jan 2015

Wat een mooi verhaal en wat geweldig dat je nu zo snel op natuurlijke manier zwanger bent geworden. Gefeliciteerd en geniet van deze bijzondere tijd.

nellij
Door

nellij

op 16 Jan 2015

Met de videos die we in de herfst van je kregen, dacht ik te zien dat je in verwachting was. Ja dus, Hartelijk gefeliciteerd Nellij

nellij
Door

nellij

op 16 Jan 2015

Wat leuk, Ik dacht op de laatste videos die we ontvingen te zien dat je in vrwachting was. Ja dus, Hartelijk gefeliciteerd. Blijde zwangerschap toegewenst voor de hele familie, Nellij

Linda van Schubert-Douma
Door

Linda van Schubert-Douma

op 16 Jan 2015

Gefeliciteerd met je zwangerschap :-)

Marianne
Door

Marianne

op 17 Jan 2015

Hartelijk gefeliciteerd met deze mooie verrassing. Geniet er van en houd je goed. Groeten Marianne

Marion
Door

Marion

op 17 Jan 2015

Van Harte Gefeliciteerd allebei met dit supermooi geschenk. De blijdschap straalt van je website af. Nu intens genieten van natuurlijk zwanger zijn.

Mafbo
Door

Mafbo

op 17 Jan 2015

PROFICIAT. Een goede zwangerschap gewenst en veel geluk.

Ingrid
Door

Ingrid

op 18 Jan 2015

Wat ontzettend leuk. Geniet er maar van en doe maar lekker rustig aan de komende maanden.

Maudy
Door

Maudy

op 19 Jan 2015

Hai Eva, wat een fantastisch nieuws! Geniet ervan, het is allemaal zo voorbij ! Liefs,Maudy

Marielle
Door

Marielle

op 24 Jan 2015

Wat een mooi verhaal! Geniet er van met z'n viertjes!

Manuka
Door

Manuka

op 30 Jan 2015

Van harte gefeliciteerd! Nu lekker genieten! :-D

e
Door

e

op 05 Feb 2015

happy zwangerschap en vooral niet vergeten geniet van de wereld burger die op komst is. mooie reacties ook van al die gelukkige moedertjes in vol verwachting . Eva ik heb je ontmoet tijdens een mis natural en werd ook nog leuk genomineerd, ik weet hoe druk je bent en hoe een bezige bij je bent maar vergeet vooral niet te genieten......... alleen een aanhaal puntje ik leef sinds mensenheugenis super gezond, Helaas niet altijd hebben we invloed op ons lichaam d.m.v een gezonde BIOVOEDING en levensstijl. Als je je genetische belast bent en de pech daarin hebt, is de natuur kei hard. helaas vallen meerdere moedertjes en vadertjes in deze categorie. Mijn zwangerschap was goed en ik liep tot 42 zwangerschaps weken uit, vol tegemoet de lente in. Met de zomer in zicht en een stevige babybuidelzak in de kast zag ik mijn al lopen in de vrije natuur met mijn kind warm tegen mijn aan. Alleen ons kind werd twee weken naar zijn geboorte plots ziek, een 9 ponder een blok gezondheid om te zien, maar helaas het mocht zo niet zijn. in einde die zomer stierf hij in mijn armen . minder leuk bericht maar wel een bericht om niet te vergeten dat de roze wolk soms niet altijd uitkomt.

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine