datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Ralph Moorman over hormonen en gewicht
15 februari 2013 
2 min. leestijd

Ralph Moorman over hormonen en gewicht

Eet zoals de oermens at, sport en vergroot je spierkracht en neem de tijd voor ontspanning. Dat is het advies van Ralph Moorman voor een goede gezondheid en het bereiken van je ideale gewicht. Op 18 januari jl. hield Lifestylecoach Ralph Moorman, auteur van de bestsellers ‘De Hormoonfactor’ en ‘Het Hormoonbalansdieet’ een lezing in Groningen. Deze avond was georganiseerd door de Leefstijl Academie en vond plaats in Het Kasteel. In een volle zaal met vrouwen (ook Miss Natural leden waren aanwezig) en een aantal mannen (zoals Emile Ratelband!) hield Ralph Moorman een lezing over hormonen in relatie tot je gezondheid. Ik vond 
de lezing erg boeiend en Ralph Moorman heeft mij die avond het belang laten ontdekken van een goede hormoonbalans. Een aantal highlights van die avond.

Hormonen!

Hormonen bepalen je eetlust, je behoefte aan aan beweging en de snelheid waarmee je vet brandt. Door niet te kiezen voor de juiste voeding en levensstijl raken bij de meeste mensen de hormonen uit balans. Als de hormoonbalans verstoord is, ontstaat er een disbalans in je lichaam. Volgens de theorie van Ralph Moorman is deze disbalans een oorzaak van overgewicht.

Hormonen en gewicht

Belangrijke hormonen die je vetverdeling en gewicht beïnvloeden, zijn:

  • Insuline: reguleert het bloedsuikergehalte en zorgt voor spieropbouw en vetaanzet. Een disbalans zorgt voor bloedsuikerschommelingen en ‘vreetbuien’ en je kunt uiteindelijk insulineresitent worden.
  • Schildklierhormoon: stimuleert vetverbranding, maakt energie vrij en versnelt de stofwisseling. Als je schildklier te weinig hormonen aanmaakt, is het vrijwel onmogelijk om je ideale gewicht te bereiken en te behouden.
  • Testosteron: stimuleert spieropbouw, vetafbraak, geeft kracht in stress situaties en verbetert het humeur en je energieniveau.
  • Oestrogeen: gaat osteoporose tegen, speelt een belangrijke rol in de menstruatie, voorkomt rimpels en is potentieel dikmakend. Oestrogeen en Progesteron moeten zowel bij mannen als vrouwen in een goede onderlinge verhouding worden aangemaakt. Bij een een teveel aan oestrogeen zal het lichaam meer vocht vasthouden en vet aanzetten.
  • Groeihormoon: geeft spieren stevigheid, speelt rol bij vetverbranding en zorgt voor lengtegroei van het skelet in de jeugd. Als er niet voldoende groeihormoon wordt aangemaakt, stijgt het vetpercentage en vindt er een afname van spier- en botmassa plaats.
  • DHEA: ondersteunt vetverbranding en immuunssysteem. Cortisol, aangemaakt in de bijnieren, zorgt o.a. voor snelle energie bij stress, laat de bloedsuikerspiegel stijgen, is ontstekingsremmend en verzacht allergieën. Bij een te grote aanmaak stimuleert het de vetopslag in de buik.
  • Melatonine: dit is een sterke antioxidant, ondersteunt de nachtrust en het immuunsysteem.

De boeken van Ralph Moorman

Wat mij persoonlijk opviel tijdens de lezing was de rust die Ralph Moorman uitstraalde. Ondanks dat hij te laat kwam, liep hij de zaal binnen, alsof er niks aan de hand was en begon hij relaxed met zijn lezing. Nieuwsgierig en met een passie voor een ‘Natural Lifestyle’ heb ik die avond direct zijn boeken aangeschaft. De boeken lezen prettig en zijn zeker een aanrader, ook voor mannen. Wat ik erg leuk vind aan zijn boek ‘De Hormoonfactor’ is, dat je een aantal testen kunt doen om te ontdekken welke hormonen bij je uit balans zijn. Daarnaast bevat het boek ook speciale trainingsvormen die je hormonen stimuleren. En uiteraard bevat het boek lekkere recepten ter begeleiding.

Win ‘De Hormoonfactor’ van Ralph Moorman

Wil jij meer weten over hormonen en de invloed ervan op jouw gewicht en gezondheid? Bij Miss Natural maak je nu kans op het boek ‘De Hormoonfactor’ van Ralph Moorman. We mogen 5 exemplaren weggeven!

Vertel in een reactie onderaan dit artikel waarom jij kans wilt maken op 1 van de 5 exemplaren en wie weet ligt het boek binnenkort wel bij jou in de brievenbus!

Let op! Alleen Miss Natural leden maken kans. Je kunt hier gratis lid worden.

Waarom wil jij kans maken op ‘De Hormoonfactor’?

De 5 winnaars zijn geworden:

Henk D., Alica A, Liz, Dorine en Rianne R. Gefeliciteerd! Jullie krijgen elk een het boek ‘De hormoonfactoor’ van Ralph Moorman thuisgestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Linda
Door

Linda

op 15 Feb 2013

Dit lijkt me echt een ontzettend leerzaam boek. De laatste tijd heb ik het idee dat er een disbalans is in mijn hormoonstelsel (o.a. door de invloed van veel stress) en ik slik ook nog de pil (waarvan ik weet dat dit je hormonen ook behoorlijk door de war kan schoppen). Nu ben ik reeds een jaar bezig om te proberen zo gezond mogelijk te leven, maar die hele hormoonhuishouding vind ik nog wel erg lastig! Naast dat dit boek voor mijzelf heel nuttig zou zijn, heb ik nog een tweede reden waarom ik dit boek dit boek graag zou willen hebben. Over een paar maanden ben ik afgestudeerd hulpverlener, en ik zou deze kennis ook graag op mijn cliënten willen overdragen. Mijn grootste wens is om een soort 'holistische' hulpverlener te worden, die niet alleen naar de psyche en het stikkertje kijkt, maar ook naar het voedingspatroon, de hormoonbalans, enz. in plaats van de werkwijze die je tegenwoordig vaak ziet: 5 gesprekken, pilletje erin en weg. Ik wil mensen ECHT helpen, niet alleen een tijdelijk medicijn bieden maar een preventieve, langdurige oplossing voor hun problemen en gewoon zorgen dat ze lekkerder in hun vel komen te zitten. Dat zou toch prachtig zijn als je dat voor een ander kan betekenen? Hartelijke groetjes, Linda

yolanda roos
Door

yolanda roos

op 15 Feb 2013

Heel graag maak ik kans op het boek 'de hormoonfactor', ik ben een wandelend, schommelend hormoonvat! En in mijn zoektocht naar antwoorden op al mijn vragen rondom een gezonde levensstijl struin ik het hele internet af, volg ik Miss Natural op de voet ( met bewondering, moet ik erbij zeggen). Mijn analytisch en kritisch brein is op zoek naar alle puzzelstukjes, en niet naar een instant oplossing, want die bestaat in mijn ogen niet. Iedereen is uniek, dus iedereen zal kritisch zijn eigen pad moeten uitstippelen. Ik de nk dat dit boek voor mij weer de nodige puzzelstukjes aanlevert, Liefs, Yolanda Roos

Chantal
Door

Chantal

op 15 Feb 2013

Ik eet al zeer gezond, maar toch blijft ik last houden van enkele klachten, zoals stress, vermoeidheid en een slechte huid. Ik wil weten hoe ik dit kan veranderen, en ik denk dat ik veel informatie kan vinden in dit boek. Ik ben benieuwd naar de werking van mijn hormoonbalans, zodat ik zo gezond mogelijk kan leven. Je hebt ten slotte maar één lichaam, en daar wil ik zuinig op zijn!

Evelien
Door

Evelien

op 15 Feb 2013

Ik ben getipt door iemand die het vermoeden had dat ik een bijnieruitputting heb. Ik ben me hierin gaan verdiepen en ik heb inderdaad het idee dat dit bij mij speelt. Maar ook op hormoon gebied kom ik nu ook terecht dat het niet klopt bij mij en ik wil graag verder op onderzoek uit. Ik heb nu al een aantal dingen gelezen waarop ik er niet om heen kan dat ik mijn hele levenstijl en voeding om moet gooien om op te knappen en gelukkiger en gezonder door het leven kan gaan. Groetjes Evelien

Monica
Door

Monica

op 15 Feb 2013

Graag maak ik kans op dit boek! Ik heb de boeken van Amber Albarda en Richard de Leth al en ik denk dat dit boek in dit rijtje thuis hoort en wil het dan ook graag lezen. Ik ben alleen een beetje op de centjes aan het letten, omdat ik dit jaar start met mijn opleiding voor voedingsdeskundige :-) en hoop er op deze manier toch aan te kunnen komen :-)

sophie bakkenes
Door

sophie bakkenes

op 15 Feb 2013

Ik heb sinds 2 1/2 jaar de ziekte van Hashimoto (vernietig mijn eigen schildklier) en slik daar Thyrax voor en blijf maar schommelen met alle gevolgen van die,en kom er de laatste tijd achter dat je ook een hoop kan doen met voeding ten aan zien van je schildklier. Maar dat verteld geen huisarts( of weten het waarschijnlijk niet eens) dus ik ben zeer geïnteresseerd in het boek en hoop dat er handvatten voor mij in staan en dat ik me weer beter ga voelen. want een moeder met 2 jonge kids moet rennen en vliegen.(al voel ik me soms vleugellam)Gr Sophie

Judith
Door

Judith

op 15 Feb 2013

In november ben ik bevallen van een gezonde jongen. In het begin van de zwangerschap ben ik onwijs veel aangekomen, maar nadat er zwangerschapsdiabetes bij mij was geconstateerd en ik op dieet ben gezet, is er niet meer zo veel aan gekomen. En nee, heb niet het advies van de diëtiste gevolgd (slimpie drinken en daar ijsjes van maken, dun laagje margarine op brood), maar ben helemaal de pakjes gaan vermijden, veel zelf gemaakte soepen gegeten en zelf broodbeleg gemaakt. Afgelopen januari ben ik begonnen met het roer om te gooien door 40 dagen zonder suiker te doen. Maar voor de overige 7 kilo die er nog af moet, wil ik niet diëten, maar wil ik mijn leef en eetwijze veranderen en dat zou mooi kunnen met het boek van Ralph Moorman.

anja
Door

anja

op 15 Feb 2013

Vorig jaar is ontdekt dat mijn schildklier niet meer werkt. Inmiddels heb ik medicatie gekregen om het ontbrekende hormoon aan te vullen. Daarnaast ben ik mij meer gaan verdiepen in voeding, vandaar dat ik Miss Natural ook graag volg! Ik ben ervan overtuigt dat voeding zo veel meer voor je lichaam kan doen en ben dan ook heel benieuwd wat het boek van Ralph mij kan leren juist omdat het zo hormoon gericht is! Please?

Tessa
Door

Tessa

op 15 Feb 2013

Wauw dit lijkt me een zeer interessant boek! Het boek staat al lange tijd op mijn verlanglijst. Ik heb wel deel 2 maar mis toch de info van boek 1. Veel liefs van een miss natural fan!

Marielle
Door

Marielle

op 15 Feb 2013

Hoi Wat leuk dat je een boek kan winnen! Een goed boek! Ik hoop dat ik win! Gr., een wanhopige vrouw die uit balans is.

Liesbeth Zonnevylle
Door

Liesbeth Zonnevylle

op 15 Feb 2013

Dat zou een leuk verjaardagskadootje zijn! (ben vandaag 32 geworden) En omdat ik een traag werkende schildklier heb en daarnaast endometriose, lijkt het me duidelijk dat mijn hormonen uit balans zijn... In de toekomst zou ik ook zeker een opleiding willen volgen op dit gebied, dus het boek zou een mooi begin zijn.

manja heeskens
Door

manja heeskens

op 15 Feb 2013

Omdat t zo,n knappe vent is allean al!! Hihi. Ik zou werkelijk dol dol dolblij zijn met zijn boeken. Heerlijk om mijn lichaam te kunnen geven wat het nodig heeft. En niet meer allerlei rommel. Alleen ik en mijn lijfje zijn nog zoekende.... Lfs manja

Rachel
Door

Rachel

op 15 Feb 2013

Ik wil heel graag het boek winnen. Ondanks dat ik gezond eet, krijg ik mijn gewicht niet goed. In het begin van mijn nieuwe voeding gingen de ongewenste kilo's er zo af, maar langzaam aan is het gewoon weer terug. Ik probeer nu wel op calorieën te letten (eet namelijk veel noten en zaden), maar dat heeft dan even effect en daarna... niks... ja, een dikke buik! Ik denk dat het iets hormonaals is, bv door stress of toch een niet goed uitgebalanceerde voeding. Dit boek, helemaal door de testjes!, zou mij dus heel veel helpen!

simone mul
Door

simone mul

op 15 Feb 2013

ik zou dat boek graag lezen. past bij mijn leefwijze, yoga, zo min mogelijk suiker en vegetarisch, of moet ik af toe toch toe geven aan die suiker/ en of vlees trek? was wil mijn lichaam.

Susan
Door

Susan

op 16 Feb 2013

Ik eet zeer gezond maar heb nog steeds last van mijn hormonen, PMS klachten en ik hoop dat dit me gaat helpen.

janneke
Door

janneke

op 16 Feb 2013

Hoi eva..wat zou ik graag dat boek winnen!!ook al weet ik al heel veel van gezonde voeding en een natural lifestyle en pas ik dat ook toe in mijn dagelijkse leven toch vind ik zijn theorie over met name de hormonen erg interessant! Na 2 bevallingen in 1 jaar ben ik zeer zeker een bonk hormonen :-)...zeker nu na 5 maanden borstvoeding mijn melkproductie is gestopt helaas. Ik weet als geen ander wat hormonen allemaal met je doen en dat in combinatie met voeding....daar wil ik graag méér van weten! Groetjes janneke

Rianne Roes
Door

Rianne Roes

op 16 Feb 2013

Het eerste "dieet" waar ik geen naar onderbuik gevoel van krijg en met goede en gezonde onderbouwingen. Ik heb het tweede boek van Ralph Moorman al en wil het eerste ook graag lezen. Ik kan hem uiteraard zelf aanschaffen, maar winnen is natuurlijk veel leuker :)

Lonneke
Door

Lonneke

op 16 Feb 2013

Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje... iedereen die dit boek wil winnen heeft daar goede redenen voor, zowel op werkvlak als op privégebied. En die heb ik zelf natuurlijk ook! Alleen wie heeft het beste verhaal, wie verdient het om dit boek te winnen?? Lastige vraag.... en daarom hoop ik op een hoge hoed en een beetje geluk ;-)

Marije
Door

Marije

op 17 Feb 2013

Ik heb in mijn jeugd geen goed eetpatroon aangeleerd. Mijn ouders en broertje zijn nog flinke obese personen. Ik heb vanaf mijn 24 tot 28ste anorexia gehad. Ik heb nu al ruim 2 jaar gezond gewicht, Zit hoog in de BMI echt tegen boven grens, wil graag op GEZONDE! mannier leren hier mee om te gaan en af te vallen tot het setpoint gewicht. Ik vind het eng, maar ik wil het wel graag gaan proberen dmv uw boek. Ik hoop dat ik kans maak op uw boek en zo op een gezonde en normale mannier met eten/afvallen om te gaan.. (en niet zoals in het verleden) Ik ben/was ook echt emotie eter (van ouders zo geleerd) ik wil zo graag leren hoe ik normaal met eten om kan gaan.. Ik hoop echt zo te winnen!

Marcella
Door

Marcella

op 17 Feb 2013

Na mijn zwangerschap ruim een jaar geleden altijd het gevoel gehad dat mijn hormonen van slag zijn. Terugkomen op mijn oude gewicht is moeilijk. Ik zou graag s meer lezen hierover en wie weet, geeft t mij ook meer inzicht in hoe ik weer wat lekkerder in mijn vel kom.

willeke
Door

willeke

op 17 Feb 2013

Ik slik medicijnen voor diabetes 2, ben al aardig afgevallen en de dosering is in de loop van de tijd verlaagd, alleen blijf ik nu steken en zou zo graag zonder medicijnen willen zijn. Ik denk dat dit boek mij het laatste stootje kan geven om verder af te vallen, ik eet gezond en ik denk dat ik zaken niet weet waardoor ik - als ik het weet - nog gezonder kan eten.

Soumaya
Door

Soumaya

op 17 Feb 2013

Hoi, Ik zou graag de boek van Ralph Moorman willen winnen, omdat ik de betreffende boek al heel lang wil lezen. Onder andere omdat ik last heb van allerlei vage klachten die zeker te maken hebben met een hormoonimbalans. Daarnaast past het goed bij de boeken die ik al reeds heb gelezen. Het zal een goede aanvulling zijn op de Engelse Literatuur die ik heb gelezen. Groetjes, Soumaya

Herrie
Door

Herrie

op 17 Feb 2013

Ik zou zeker het boek willen winnen....omdat ik nu bijna een jaar al tob met mijn gezondheid verhoogde bloedsuiker verhoogd cholestorol verhoogde bloeddruk verdikte hartspier vervette lever noem maar op ik moet hier echt vanaf ....ik heb het gevoel dat dit boek mij zeker zal leren en helpen om de overgang goed door te kunnen komen....zelf kopen zit er voorlopig niet in omdat ik een uitkering heb....

Susan svkodc
Door

Susan svkodc

op 17 Feb 2013

Leuke winactie weer! Het kan niet op de laatste tijd bij Miss Natural... De laatste keren heb ik proberen mee te dingen voor anderen, maar dit boek zou ik gewoon zelf wel graag willen lezen! Niet om af te vallen, niet om een (merkbare) disbalans, maar vooral uit interesse!! En wie weet haal ik er ook nog en aantal tips uit voor mijn basisschoolgaande kinderen, zodat ook deze conditie voor hun leerprestatie optimaal is/blijft.

Dorine
Door

Dorine

op 18 Feb 2013

Ik zou heel graag willen winnen omdat ik werkelijk nog nooit wat in mijn leven heb gewonnen :-) En als er een ding is wat ik heel graag zou willen winnen, dan is het DIT boek!!!

Vicky
Door

Vicky

op 18 Feb 2013

De laatste maanden probeer ik na een persoonlijke crisis werk te maken van mezelf. Een belangrijke pijler hierbij is zeker gezonder en bewuster eten. Hoe meer ik het internet afschuim, hoe meer ik ervan overtuigd geraak dat mijn recente gewichtstoename, ondanks gezondere voeding, veel met mijn hormoondisbalans te maken heeft omwille van de hoge stress. Ik had vroeger echter ook wel last van neiging tot overgewicht, al had ik het toen met "normale" voeding wel vrij onder controle, zolang ik niet overdreef in suikers (incl brood). Ik vermoed dus dat ik al jaren een disbalans heb en zou hier heel graag meer over te weten komen om gerichter aan mezelf te kunnen werken.

Catharina
Door

Catharina

op 18 Feb 2013

Leuke actie! Ik wil het boek graag cadeau geven aan een vriendin van mij met een anorexia-verleden. Ze probeert steeds gezonder te eten en zo ook een goed voorbeeld te zijn voor haar bijna alles weigerende peuter. Ze kan hier wel wat extra hulp bij gebruiken!

Liz
Door

Liz

op 18 Feb 2013

Ik maak graag kans om de volgende redenen; Ik heb geen schildklier meer (die is in 2004 verwijdert na de ziekte van Graves) Ik krijg nu dus kunstmatig schildklierhormoon toegediend (thyrax) Maar hierdoor is het hormonaal gezien een rommeltje in mijn lijf! En daarnaast heb ik hypoglycemie, dus mijn bloedsuikerspiegel schommelt ook te vaak. Ook qua oestrogeen is het een rommeltje, waardoor ik te veel eitjes aanmaak (ik ben gesteriliseerd) Pfff, als ik het zo neerzet word ik er zelf moedeloos van...... Hoe dan ook een zeer welkom geschenk, dit boek!

Conny
Door

Conny

op 18 Feb 2013

Lijkt me heel interessant om te lezen, ik heb diabetes type 1 en gebruik een insuline pomp, ik ben erg slecht instelbaar en niet stabiel te krijgen ik eet en leef gezond maar blijf moe door de schommelingen in mijn bloedsuiker, wie weet kan het boek mij helpen.

Evy
Door

Evy

op 18 Feb 2013

Ik ga binnenkort een cellulaire onderzoek ondergaan, via de alternatieve geneeskunde, mijn verzekering betaalt het helaas niet omdathet niet onder de reguliere geneeskunde valt. Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat mijn overgewicht veroorzaakt wordt door mijn hormoonhuishouding aangezien ik goed scoor op gluten en lactose oftewel ik heb geen intolerantie of allergie. Met alle informatie die ik hierover voordien kan opslurpen, hoop ik a. met een gerust hard het onderzoek in te kunnen gaan en b. mij alvast in de wereld van een voor mij juist eetpatroon te kunnen inlezen. Hiermee hoop ik inderdaad uiteindelijk af te vallen, maar nog veel belangrijker mij lekkerder in mijn vel te voelen want al die jaren van uitzoeken en uitpluizen wringen je helemaal uit. Dus mijn duimen draaien voor dit boek.

Marieke van Kolfschoten
Door

Marieke van Kolfschoten

op 18 Feb 2013

Graag zou ik dit boek willen hebben, ik heb pcos en zou wel eens op de natuurlijke wijze dit probleem aan willen pakken!

Alice Alberts
Door

Alice Alberts

op 18 Feb 2013

Ik wil graag kans maken op het boek van Ralph Moorman. Ik ben 51 en merk dat ik niet meer zo makkelijk afval. Ik heb een poosje Ralph gevolgt op zijn website en via facebook, en denk dat het met zijn manier van leven wel kan lukken. Puur omdat je je hormoonhuishouding op orde moet krijgen. Het zou mij zeker helpen een gezonder gewicht te krijgen. Heb net de 40 dagen zonder suiker afgerond. Ik ga door zonder suiker dus die stap is al gezet.

gonnie
Door

gonnie

op 18 Feb 2013

Alles is zo´n beetje op mij van toepassing lijkt het wel en dan al jaren achtereen. Van reguliere arts en therapeut tot allerhande alternatieve geneeswijzen baten ook niet echt. Kamp daarnaast al jaren en jaren met overgangsverschijnselen. Dit jaar word ik 65 en ik wil eindelijk wel eens van alle ellende verlost worden. Zou het met de aanwijzingen in het boek van de heer Moorman wel lukken? Ik kan niet wachten om het uit te proberen ik hoop het zo. Ik moet er niet aan denken om tot het einde van mijn leven zo door te moeten gaan.

sofie
Door

sofie

op 18 Feb 2013

Het lijkt mij gewoon een geweldig boek. Maar dat niet alleen, ik denk en hoop dat ik verantwoord eet. Alleen ik ben Cara patient, nooit gerookt maar toch... het zit in de genen zoals men zegt. Van mijm vader's kant en mijn moeder's kant, niets aan te doen. En toch wat zou het fantastisch zijn als deze cirkel verbroken werd. Voor mijn kinderen, kleinkinderen en daarom zou ik zo graag dit boek willen hebben. Liefs Sofie

Brigitte
Door

Brigitte

op 18 Feb 2013

Weg met het tellen van de calorieën. Wat je eet en hoe je beweegt is waar het om gaat. Dat is de boodschap naar mijn hart. De boeken van Ralph Moorman liggen in deze lijn.

Mandy
Door

Mandy

op 19 Feb 2013

Ik wil mijn moeder dit boek cadeau doen, omdat zij sinds het verwijderen van haar baarmoeder 25 kilo is aangekomen in 1 jaar tijd, zonder anders te gaan eten. De strijd tegen deze kilo's valt haar erg zwaar en is moeilijk vol te houden. Door het verwijderen van haar baarmoeder is hoogstwaarschijnljk haar hormoonhuishouding in de war geraakt. Ik zou het super vinden om haar hiermee te kunnen helpen!

Melissa
Door

Melissa

op 19 Feb 2013

Als diëtiste ben ik gespecialiseerd in voedingsadviezen die gebaseerd zijn op natuurlijke voeding(smiddelen) zonder chemische toevoegingen of bewerkingen. Daarbij kijk ik naar de gehele leefstijl en lichamelijke constitutie van een persoon. Ik ben van mening dat voeding een veel grotere invloed heeft op lichaamsprocessen (waaronder hormonen) dan menigeen denkt. De aanpak en visie van Ralph Moorman (van wat ik over zijn materie weet) sluit helemaal aan op mijn visie. Graag zou ik meer over zijn aanpak te weten willen komen zodat ik mensen nog beter kan helpen op weg naar een gezonde, natuurlijke leefstijl. Gezobde groet, Melissa

Anny
Door

Anny

op 19 Feb 2013

Ik heb altijd heel veel last van korte lontjes tijdens de maandelijkse momenten. Heb vorig jaar een novasure behandeling laten doen, maar de korte lontjes blijven en daar zijn andere mensen waaronder mijn zoon van zeven de dupe van. Ik ben wel benieuwd of ik er minder last van heb als ik de dingen toe ga passen uit het boek. Dat zou ik met dit boek kunnen uitproberen.

Henk Daamen
Door

Henk Daamen

op 20 Feb 2013

Het is wel een zeer bijzonder onderwerp. De theorie is begrijpelijk. Daar er ( bijna ) alleen maar vrouwen reageren zou ik gaarne als man het boek ontvangen en dan mogelijk kunnen bewijzen dat het ook voor mannen bedoeld is.

Maaike
Door

Maaike

op 23 Feb 2013

Ik zou graag mee doen met de verloting en kans willen maken op het boek van Ralph Moorman. Op het moment heb ik tijdens de eisprong net zoveel buikpijn/rugpijn als tijdens de menstruatie. Volgens mij wordt het hoogtijd om mijn hormonen in balans te krijgen. En ik merk het niet alleen bij mezelf, maar hoor ook vriendinnen hierover. Dit zal bij mijn vriendinnen dus zeker een 'geef-het-maar-door-want-ik-wil-het-ook-graag-lezen-boek' worden.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading