Recept: zomerse en gezonde Paprikasoep
23 augustus 2014 
2 min. leestijd

Recept: zomerse en gezonde Paprikasoep

Ik maak graag soepen. Het is een makkelijk te bereiden gerecht en een ideale manier om meer groenten toe te voegen aan je healthy lifestyle. Traditiegetrouw staat elke zomer deze heerlijke homemade parikasoep op het menu, want paprika’s zijn niet alleen heel lekker, maar zitten ook boordevol Vitamine C. Verwen jezelf of je familie en vrienden met deze heerlijke zomerse soep. Ik maak meestal extra porties, zodat ik de volgende dag er ook nog van kan genieten.

Een handige tip voor als je op je werk geen mogelijkheid hebt om je gezonde soep op te warmen: ik verwarm mijn soep ’s ochtends thuis en giet het vervolgens in een thermoskan. Als ik het dan rond lunchtijd uit de kan schenk, is het nog lekker warm.

Dit heb je nodig voor de paprikasoep

De natuurlijke ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 rode paprika’s (hoe roder, hoe rijper en bij voorkeur biologisch)
  • 1 uitje, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • Ongeveer een 1/2 liter groente- of kruidenbouillon (biologisch)
  • Olijfolie (extra vierge)
  • Tijm
  • Zout & Peper (naar smaak)

Zo maak je de soep:

  1. Snijd de paprika’s in kwarten en verwijder de steel en zaadlijsten.
  2. Zet de oven op grill stand en smeer een bakblik in met wat olijfolie.
  3. Leg de paprikakwarten met de schil naar boven toe en doe ze een minuut of twintig onder de hete grill, tot de schil begint de blakeren.
  4. Laat de paprika’s vervolgens een beetje afkoelen en verwijder de schillen van de paprika’s (zachtjes eraf trekken).
  5. Verhit een soeppan en laat de fijngesnipperde ui, knoflook en verse tijm zachtjes sudderen in een beetje olijfolie.
  6. Doe dan de geroosterde en gepelde paprika’s erbij met de bouillon erbij. Let op met de bouillon, de groenten moeten net onder water staan.
  7. Voeg naar smaak versgemalen peper toe en haal het takje tijm eruit.
  8. Pureer vervolgens de bouillon en groenten met een staafmixer totdat je een fijne en zachte soep hebt.

Optioneel: Je kunt de soep serveren met wat stukjes zachte geitenkaas.

Gezondheidswinst

De schil van de paprika is hard en moeilijk verteerbaar. Door ze te roosteren ben je van  de schil af, en daarnaast krijgen de paprika’s hierdoor een heerlijke zoete smaak.

Let wel op: paprika valt onder nachtschadegroenten en mensen met darmproblemen kunnen klachten krijgen na het eten van nachtschadegroenten.

Eet jij regelmatig soep?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
arrow_drop_up arrow_drop_down