datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Bietensoep met verse gember op Wereld Veggie Dag
01 oktober 2012 
2 min. leestijd

Bietensoep met verse gember op Wereld Veggie Dag

Op 1 oktober is het Wereld Veggie Dag en dat betekent dat je vandaag natuurlijk geen vlees eet. Gelukkig kun je met groenten ook heerlijk variëren. En omdat de herfst en het bietenseizoen begonnen zijn, vandaag een recept voor een heerlijke maaltijdsoep met rode biet, gember en zure room. Als je zuivelvrij leeft, kun je dit laatste natuurlijk ook weglaten. Voor de bite kun je er dan bijvoorbeeld wat Chinese preischeuten of gesnipperde bosui op strooien. Ook lekker!


Bietjes, bijzonder lekker

Ik maakte dit gerecht voor het eerst toen ik als kok werkte in De Berghut in Oostenrijk. Ik vond bietjes zelf niet zo gewaagd, tot een van de gasten die avond naar me toe kwam en tegen me zei: “Ik had nog willen bellen om door te geven dat ik geen bietjes eet, omdat ik er niet van houd, maar deze soep is heerlijk!”

Dus zelfs als je niet zo’n fan bent van rode biet, dan is deze soep toch het proberen waard! Onderstaand recept is voor vier personen.

Ingrediënten Rode bietensoep

  • 500 gram verse rode bieten
  • 1 ui
  • 1 liter zelfgemaakte groentebouillon
  • 10 gram verse gember
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zure room

Bereiding Rode bietensoep

Schil de bieten en snijd ze in kleine stukken. Hoe kleiner je de bieten snijd, hoe korter de kooktijd van de soep. Snijd de ui, knoflook en gember klein.

Fruit de ui en gember glazig in de olijfolie, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de bieten toe en bak deze een minuut of 5 mee. Voeg dan de bouillon toe, totdat de bieten onder water staan.

Kook het geheel net zolang tot de bieten gaar genoeg zijn om te pureren (die tijd is afhankelijk van de grootte van de bieten). Als dit erg lang duurt, kan het noodzakelijk zijn om meer bouillon of heet water toe te voegen.

Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot je een gladde soep hebt. Is de soep heel dik, dan kun je water of bouillon toevoegen om het wat te verdunnen. Voeg zout en peper toe om op smaak te brengen.

Doe de soep in de kommen, schep er een lepel zure room op en strooi er een snuf peper en zout uit de molen op.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit Natuurlijk! Eten! van Irene van Gent. Dit kookboek bestaat voor 70% uit vegetarische recepten. Ideaal dus als je minder vlees wilt eten! Verkrijgbaar als paperback en ebook.

Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht?



Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
nathalie
Door

nathalie

op 01 Oct 2012

Misschien dat ik het boek wel ga kopen, wil namelijk wat lekkere nieuwe vega recepten leren maken.

Annelien Brunink
Door

Annelien Brunink

op 21 Mar 2016

Zojuist gemaakt maar miste wat qua smaak. Ik heb er een kleine elstar-appel doorgedaan , ff mee gekookt en toen nogmaals gepureerd. heerlijk ;)

Ruth
Door

Ruth

op 28 Oct 2017

Heel lekker !

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek 'Dansen tussen Vuur & Water' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.
Boek Eva van Zeeland

reading