Als het weer beter wordt en het zonnetje schijnt, is het altijd lekker om een salade te eten. Als lunch of als bijgerecht bij bijvoorbeeld je BBQ. Je kunt altijd goed variëren met verschillende soorten salades. Met soorten sla, ingrediënten en ook fruit is prima in een zomerse salade.
Zelf heb ik laatst een lekkere zomerse salade gegeten als lunchgerecht, met speltpasta, noten, mozzarella en nog veel meer lekkers en gezonds. En ik vond het heerlijk, dus ik ga dit recept zeker vaker klaarmaken. Ik deel het recept ook graag met jou!
Zomerse salade
Dit heb je nodig:
- 75 gr speltpasta
- 50 gr rauwe ham
- 1/2 mango
- Een paar bolletjes mozzarella*
- Andijvie
- Cashewnoten, ongezouten
- Frambozenazijn
*Mozzarella kun je ook kopen in de buffelmozzarella variant. De smaak is dan intenser. Deze heb je alleen niet in kleine bolletjes. Je kunt van een grote bol natuurlijk ook een aantal stukjes afscheuren om door je salade te doen.
Zo maak je het klaar:
Kook de speltpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de rauwe ham in stukjes (snijd eventueel het zichtbare vetrandje eraf). Schil de mango en snijd deze in stukjes. Scheur een paar mozzarella bolletjes in stukjes. Snijd de andijvie in dunne reepjes. Giet de pasta af en koel met koud water. Doe alles in een saladeschaal. Hak wat ongezouten cashewnoten fijn en doe ze bij de rest van de salade. Nu nog een scheutje frambozenazijn naar smaak erover en goed mengen.
Voor alle gelegenheden
Je kunt de salade prima zo als lunchgerecht eten. Eventueel kun je deze al bijgerecht bij de BBQ eten. Zelf schep ik dan minder van de pasta op mijn bord, omdat ik dan bijvoorbeeld ook nog een broodje mee kan eten bij de BBQ.
Tip: wil je een salade meenemen naar je werk voor tussen de middag? Maak de salade de avond (of ochtend als je voldoende tijd hebt) klaar en doe deze in een afgesloten bakje. De dressing doe je apart in een klein bakje. Op je werk kun je de dressing dan over de salade doen en heb je een frisse salade om te eten.