datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Recept voor een Zomerse Salade
01 juli 2014 
1 min. leestijd

Recept voor een Zomerse Salade

Als het weer beter wordt en het zonnetje schijnt, is het altijd lekker om een salade te eten. Als lunch of als bijgerecht bij bijvoorbeeld je BBQ. Je kunt altijd goed variëren met verschillende soorten salades. Met soorten sla, ingrediënten en ook fruit is prima in een zomerse salade.

Zelf heb ik laatst een lekkere zomerse salade gegeten als lunchgerecht, met speltpasta, noten, mozzarella en nog veel meer lekkers en gezonds. En ik vond het heerlijk, dus ik ga dit recept zeker vaker klaarmaken. Ik deel het recept ook graag met jou!

Zomerse salade

Dit heb je nodig:

  • 75 gr speltpasta
  • 50 gr rauwe ham
  • 1/2 mango
  • Een paar bolletjes mozzarella*
  • Andijvie
  • Cashewnoten, ongezouten
  • Frambozenazijn

*Mozzarella kun je ook kopen in de buffelmozzarella variant. De smaak is dan intenser. Deze heb je alleen niet in kleine bolletjes. Je kunt van een grote bol natuurlijk ook een aantal stukjes afscheuren om door je salade te doen.

Zo maak je het klaar:

Kook de speltpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de rauwe ham in stukjes (snijd eventueel het zichtbare vetrandje eraf). Schil de mango en snijd deze in stukjes. Scheur een paar mozzarella bolletjes in stukjes. Snijd de andijvie in dunne reepjes. Giet de pasta af en koel met koud water. Doe alles in een saladeschaal. Hak wat ongezouten cashewnoten fijn en doe ze bij de rest van de salade. Nu nog een scheutje frambozenazijn naar smaak erover en goed mengen.

Voor alle gelegenheden

Je kunt de salade prima zo als lunchgerecht eten. Eventueel kun je deze al bijgerecht bij de BBQ eten. Zelf schep ik dan minder van de pasta op mijn bord, omdat ik dan bijvoorbeeld ook nog een broodje mee kan eten bij de BBQ.

Tip: wil je een salade meenemen naar je werk voor tussen de middag? Maak de salade de avond (of ochtend als je voldoende tijd hebt) klaar en doe deze in een afgesloten bakje. De dressing doe je apart in een klein bakje. Op je werk kun je de dressing dan over de salade doen en heb je een frisse salade om te eten.

Heb jij ook een recept voor een lekkere zomerse salade?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading