datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

The Bitter Taste of Sugar - Suiker heeft vele bittere nasmaken!
07 oktober 2013 
2 min. leestijd

The Bitter Taste of Sugar - Suiker heeft vele bittere nasmaken!

De Engelse rapper Maxi Jazz heeft een ‘bittere smaak van suiker’ ontdekt: de suiker in veel frisdranken blijkt geproduceerd op land dat is ingepikt van boeren in ontwikkelingslanden. Hele gemeenschappen verliezen hierdoor hun bron van voedsel en inkomen! Naast Maxi Jazz staan nu steeds meer bekende mensen op om in actie te komen tegen de producten van frisdrank, Coca-Cola, Pepsico en Associated British Foods plc. In Nederland is presentator en cabaretier Dolf Jansen het gezicht van de campagne ‘The Bitter Taste of Sugar‘.

Wat ons betreft mag suiker natuurlijk helemaal weggelaten worden uit frisdrank, maar dit is in elk geval een goed begin om de bewustwording van de vele bittere nasmaken van suiker onder de aandacht te brengen!

The Bitter Taste of Sugar

Coca-Cola, Pepsico en Associated British Foods plc kopen en produceren gigantische hoeveelheden suiker. De invloed van deze bedrijven op de wereldwijde suikerindustrie is enorm.

Als de vraag naar suiker stijgt, wordt de strijd om de grond waarop deze verbouwd wordt steeds grotere en heviger. Oxfam heeft ontdekt dat bedrijven in Brazilië en Cambodja die Coca-Cola, Pepsico en andere grote voedselbedrijven van suiker voorzien, boeren verjagen van hun land om vervolgens hun grond in te pikken. Waarom? Om de favoriete frisdrank van velen van suiker te kunnen voorzien! Hele gemeenschappen verliezen hierdoor hun bron van voedsel en hun inkomen, en blijven in honger en armoede achter. De bedrijven in kwestie doen er momenteel bitter weinig aan om hier verandering in te brengen. Hun beleid is zelfs zo ontoereikend, dat ze niet eens weten of hun suiker is verbouwd op ingepikte grond.

Met de campagne The Bitter Taste of Sugar wil Oxfam iedereen vragen om Coca-Cola, Pepsico en Associated British Foods plc op te roepen om ervoor te zorgen dat hun suiker niet van gepikt land komt.

De vele andere bittere nasmaken van suiker

De gemiddelde Nederlander consumeert jaarlijks zo’n 40 kilo bietsuiker. We gebruiken het niet alleen in onze dagelijkse kop koffie of thee, maar bijvoorbeeld ook in levensmiddelen als frisdrank, deegwaren en conserven.

In Nederland beheersen twee concerns de bietsuikermarkt. De Suikerunie is de grootste met 60% marktaandeel; de Centrale Suikermaatschappij (CSM) heeft 40% van de markt in handen. Suiker Unie, onderdeel van Royal Cosun, produceert en levert suikerproducten aan de voedingsmiddelenindustrie, foodservice en (groot)winkelbedrijven in Europa. Op de Nederlandse retailmarkt is Suiker Unie vooral bekend onder de merknaam Van Gilse. Zoals je zult begrijpen is de suikerindustrie enorm groot, wordt er erg veel geld verdiend en is er geen enkel belang bij het gebruik van minder suiker door de consument!

Schadelijke gevolgen van suiker

Suiker is schadelijk. Ja ook rietsuiker. Het is dan wel gemaakt van een 100% natuurlijke suikerbiet, maar zo ver door geraffineerd dat er geen vezels, vitaminen en mineralen meer inzitten. En deze zijn juist nodig zijn voor een fatsoenlijke verwerking van de suiker in ons lichaam.

Het gevolg? Suiker kan de oorzaak zijn van veel lichamelijke klachten, van een tekort aan energie, een slechte huid en een verminderde weerstand. Wist je dat suiker zelfs de oorzaak kan zijn van de volgende aandoeningen:

ADHD, after dinner dips, agressiviteit, allergieën, alvleesklieraandoeningen, astma, artritis, buikpijn, cariës, chagrijnig zijn, chronische bijholteontsteking, constipatie, concentratieproblemen, darmklachten, depressie, diabetes, diarree, eczeem, futloos, gedragsstoornissen, hoofdpijn, hoog cholesterol, hypoglycemie, kanker, leveraandoeningen, maagzuur, migraine, minder immuniteit, nierziekten, opgezette buik, oververmoeidheid, osteoporose, reuma, schildklierproblemen, slapeloosheid, stemmingswisselingen, stofwisselingsproblemen, stress, spijsverteringsproblemen, vaak griep & verkoudheid, verstoppingen, vitaminetekort, zenuwziekten.

En deze lijst is nog niet eens volledig…

 

Ga voor een leven zonder suiker

Wil jij ook meer energie, minder hoofdpijn, een mooiere huid en een leven zonder al die vervelende kleine kwaaltjes? Probeer dan ook eens hoe het is om zonder suiker te leven. Je zult zien dat je binnen no time overtuigd bent van de vele voordelen van eten zonder suiker. Meer informatie, inspiratie en motivatie vind je tijdens de ‘Week zonder Suiker‘, waar je je gratis voor kunt inschrijven. Of geef je meteen op voor de e-cursus ‘Natuurlijk! Suikervrij‘!

Eet jij al zonder suiker?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading