datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Van blog tot boek: Ook jouw verhaal kan levens veranderen!
01 februari 2024 
3 min. leestijd

Van blog tot boek: Ook jouw verhaal kan levens veranderen!

Iedereen heeft een verhaal. Heel vroeger deelden we die verhalen rond het kampvuur, omdat het gesproken woord lange tijd de enige manier was waarop we met elkaar communiceerden. Verhalen konden mensen raken en verder helpen. Ouderen hielpen jongeren op hun zoektocht door het leven. Mensen met ervaring waren de coaches en therapeuten van nu. 

Delen is helen

Het idee dat verhalen ons verder kunnen helpen lijkt uit een ver verleden te stammen en toch delen we nog altijd graag onze verhalen. En verhalen zijn nog steeds helend. Ook jouw verhaal kan iemand vooruit helpen. Er zijn nu veel meer manieren om verhalen te delen. Waardoor het wellicht lijkt alsof alles al een keer verteld is. Alsof jouw verhaal niet goed genoeg is. Omdat er over het onderwerp waar jij over wilt schrijven ooit al een boek geschreven is of een blogpost. 

Iedereen zijn eigen publiek

Maar dat is niet waar. Ook voor jouw verhaal is een publiek! Ze zeggen wel ‘Your vibe atrracts your tribe’ en dat is waar. Want iedereen raakt weer andere mensen. En daarom is het zo belangrijk dat jij je niet stil houdt. Dat je jouw verhaal niet inslikt, maar durft te delen.

Jouw verhaal als leidraad voor het werk dat je doet

De kans is groot dat jouw persoonlijke verhaal de leidraad is voor het werk dat je doet. Dat jij je werk hebt gemaakt van dat wat jij hebt meegemaakt. Daarmee help je anderen en zet je ze tot actie aan. Jouw levenslessen inspireren mensen om andere keuzes te maken. 

Jouw ware verhaal naar boven halen

Een goed verhaal wordt verteld vanuit jouw ware unieke zelf. Daar zit jouw geloof en dat is wat jij de wereld in wilt brengen. Om jouw ware verhaal te vertellen, moet je loskomen van de ruis van buitenaf. Moet je loslaten wat anderen van je denken en intunen op wat voor jou echt belangrijk is. 

Heb de moed jouw verhaal te vertellen

Jouw ware verhaal vertellen kan spannend zijn, omdat dit verhaal waarschijnlijk anders is dan wat de mainstream media je voorschotelt. Het is misschien wel in strijd met hoe je bent opgevoed en je hebt geen idee wie je er allemaal mee benadeelt. Toch is het belangrijk dat jouw eerlijke verhaal verteld wordt. Omdat je nooit weet wie je ermee raakt. 

Schrijven om blokkades te overwinnen

Schrijven is een hele krachtige tool om jezelf beter te leren kennen. Het is ook een krachtige tool om je boodschap naar buiten te brengen. En om te ontdekken wat de rode draad is in het werk dat je doet en het leven dat je leidt. Je kunt schrijven om iets te promoten, om iets te delen, om iets te helen. 

Bloggen als middel om contact te maken

Als je jouw verhaal naar buiten wilt brengen en je verhalen een meer blijvend karakter wilt geven dan je social media posts, dan is bloggen een eerste stap. Met een blog kun je op jouw tempo bepalen hoe je jouw verhaal naar buiten brengt. Je kunt zelf bepalen hoe lang een verhaal wordt, wanneer je het post en je haalt het ook gemakkelijk weer van het internet af als je voelt dat het niet meer klopt. Jij hebt de regie! Met een blog en nieuwsbrief maak je gemakkelijk contact met je doelgroep en kun je het gesprek aangaan over wat je hebt geschreven. 

Eva van Zeeland

Van blog tot boek

Heb je het verlangen om een boek te schrijven, ook dan is bloggen een goede start. Zoals gezegd, door te bloggen ontdek je de essentie van jouw verhaal. En dat is meteen een hele mooie basis voor een boek. En omdat je al contact hebt met je lezers, kun je ook gemakkelijker een voorverkoop starten. 

Als ondernemer heb ik het traject van blog tot boek al meerdere keren doorlopen, daarover nam ik een podcast op. Een van die boeken was Natuurlijk! Eten! dat ik samen met Eva van Miss Natural maakte. 

Eva’s nieuwe boek gaat ze schrijven aan de hand van het proces Van blog tot boek, ze doet mee aan de pilot die start op 6 februari, een traject van drie maanden waarbij je jouw unieke verhaal gaat schrijven. Tijdens wekelijkse schrijfochtenden maak je contact met jouw essentie en kom je tot de kern van jouw verhaal. Dat jij vervolgens weer deelt met de andere ondernemers die meedoen en daarna met je eigen doelgroep. 

Aanmelden kan hier >>

Doe je net als Eva van Zeeland mee? 

Met liefde, 

Irene van Gent

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading