datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Activeer jouw Shakti met de WAVE-formule!
23 februari 2024 
5 min. leestijd

Activeer jouw Shakti met de WAVE-formule!

In veel culturen en tradities is water een symbool van vrouwelijke kracht: WATER is vormloos en in staat tot aanpassing. Het stroomt altijd naar beneden en zoekt het diepste punt om te rusten en kracht te herwinnen. De diepte van water is grenzeloos.  

De kracht van water ligt in haar zachtheid en veerkracht. Water beheerst vuur en heeft de kracht om het te doven. Water neemt alles op en wordt veranderd door andere krachten. Kou koelt het water af en laat het bevriezen tot ijs. Warmte doet het ijs smelten. Onder invloed van vuur kan water worden verwarmd tot het kookpunt en verdampen. Veel vrouwen leven tegenwoordig met zo'n nadruk op vuur dat hun vrouwelijkheid rechtstreeks verdampt. 

Graag deel ik een van mijn favoriete scènes uit de Disney film Vaiana.

Restoring the Heart of Te Fiti


Vuur-Water 

Omarm de dynamische dualiteit van Water en Vuur in jezelf. Ze vertegenwoordigen de tegenpolen, maar samen vormen ze de krachtige essentie van 'vuurwater', ook wel bekend als Shakti. Dit is de energie van het goddelijke vrouwelijke, de heilige kracht die door alle creatie stroomt. Water, met haar vloeibaarheid en aanpassingsvermogen, weerspiegelt de voedende en compassievolle aspecten van Shakti. Het symboliseert de diepten van onze emoties en de grenzeloze capaciteit voor transformatie.  

Vuur belichaamt de krachtige en transformerende kwaliteiten van Shakti. Het staat voor passie, creativiteit en de vonk van het leven die ons innerlijke vuur ontbrandt. Samen symboliseren Water en Vuur de balans en harmonie van vrouwelijke energie binnen in ons. Ze herinneren ons aan de inherente kracht en veerkracht die we bezitten, evenals onze capaciteit om ons aan te passen en te evolueren in het gezicht van uitdagingen. 

Laten we de energie van Shakti in onszelf aanboren - de creatieve kracht die voortdurend nieuwe ideeën, ervaringen en realiteiten voortbrengt. Laten we het goddelijke vrouwelijke eren als de bron van het leven en zowel het plezier als de pijn omarmen die ermee gepaard gaan.  

Door de essentie van 'vuurwater' te omarmen, putten we uit het oneindige potentieel van ons eigen wezen. We worden vaten van transformatie, kanalen van liefde en scheppers van ons eigen lot. Laten we het goddelijke vrouwelijke in ons omarmen en de kracht van Shakti loslaten om onze diepste verlangens te manifesteren en ons hoogste doel te vervullen. 

Make waves! 

Ook jij kunt aanzienlijke golven creëren in de wereld, zonder bang te zijn wat anderen daarvan vinden. Jouw angst om in de ogen van anderen te falen, laat je achter je, want je weet dat hun mening niets over jou zegt! Jouw focus ligt op overgave aan je hart, het volgen van je intuïtie en het vertrouwen op je reis, hoe diep je ook in de afgrond mag gaan. 

Je kunt het leven vergelijken met een oceaan vol golven. Soms is het rustig op zee en kabbelt het water, maar er zijn ook perioden met hoge golven of storm die een woeste zee creëren. Het is aan jou hoe je meegaat in de stroom van jouw leven. Proberen op je surfplank te gaan staan als het windstil is zonder golven, heeft geen zin. Het is wachten op het juiste moment, jezelf helemaal ontspannen en in actie komen. Net als bij surfen heb je geen controle, je moet je overgeven aan de oceaan.  

De allereerste keer dat ik ging golfsurfen was in 2012. Ik kwam net uit een lange relatie van bijna 13 jaar met de vader van mijn tweeling. Ik was emotioneel compleet uitgeput. 

Een terugblik op mijn leven in 2012 lees je hier

In de Santé van augustus las ik het artikel “Koningin van de golven, golfsurfen geeft je het ultieme zomergevoel”. Ik werd getriggerd en begon te lezen… 

Een kater, liefdesverdriet of gewoon een slecht humeur? Er is iets waardoor je zorgen en lichamelijke klachten in één keer lijken te verdwijnen: golfsurfen. De zee heeft wel iets weg van een wasmachine waar je misschien een beetje gekreukt, maar in elk geval schoongespoeld uit stapt. 

Dat was precies wat ik nodig had! Ik ben toen voor het eerst alleen op vakantie gegaan naar Portugal om te gaan surfen. Mijn tienervakantie noemde ik het! Na deze week was ik emotioneel helemaal opgeladen en fysiek helemaal kapot, haha! Ik zat onder de blauwe plekken van de woeste zee, maar wat had ik een geweldige tijd gehad.  

Inmiddels ben ik al 10 jaar aan het surfen en is het mijn favoriete bezigheid in de zomer: emotioneel schoonspoelen door de wasmachine van de natuur! Ik bedacht voor jou de WAVE-formule.  

surfvakantie

The WAVE-formule 

Met de WAVE-formule kun je jezelf helpen jouw Shakti te activeren. Omgekeerd gespeld is het bijna mijn naam: EVAW!!! 

Maak vandaag de beslissing om ja te zeggen tegen de avonturen van het leven, durft het onbekende te betreden en uitdagingen om te zetten in kansen. 

Om je hierbij te helpen bedacht ik de WAVE formule.  

W = WILD  

WILD staat voor ongeremd. Houd jezelf niet tegen. Conformeer je niet, maar ga echt helemaal los! Dans en zing alsof niemand kijkt en doe hetzelfde als iedereen naar je kijkt. Zonder schaamte, zonder spijt, genietend van het moment. 

A = ACTIE  

En nu actie! Zet de eerste stap en kom in actie richting je doelen. Doe elke dag iets kleins. Ja, er kan onzekerheid zijn onderweg, maar je vertrouwt het proces volledig. Je hoeft nog niet het eindresultaat te weten, onderweg kun je nog bijsturen en van richting veranderen.  

V = VULNERABLE

Door jezelf kwetsbaar op te stellen, geef je anderen toestemming om hetzelfde te doen. Dit creëert een omgeving van veiligheid en vertrouwen, waarin iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn. Je mag kwetsbaar zijn zonder bang te zijn om gekwetst te worden. 

Lees hier hoe ik in 2017 leerde om kwetsbaar te zijn. 

E = ENJOY

Geniet van elk moment! Je bent hier op aarde voor de ervaring, dus geniet zonder schaamte. Waag de sprong, neem het risico en ga buiten je comfortzone, want dit zijn die momenten waarop je echt tot leven komt.  

Heb jij het gevoel dat jouw vrouwelijkheid is verdampt?  


Eva van Zeeland

Volg de geboorte van mijn boek

2024 is het jaar van mijn boek! Al langer ben ik zwanger van het idee, maar dit jaar gaat het er echt van komen. Ik volg de methode van Blog tot Boek van Irene van Gent om het verhaal van mijn leven te schrijven. Mijn doel is om dit in drie maanden te doen. Dit betekent dat mijn boek al in mei 2024 af kan zijn. Wil je mijn proces van blogs tot boek volgen, dan nodig ik je uit om mijn blogs te lezen. Drie maanden lang deel ik elke vrijdag om 20:00 uur een nieuw blog. Je vindt ze op deze pagina. Je kunt mijn blogs ook wekelijks ontvangen per e-mail. Zo mis je geen enkel verhaal en breng ik je ook als eerste op de hoogte van de verschijning van mijn boek!

Boek Eva van Zeeland

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading