datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Verslag David Wolfe Seminar 4 november 2012
15 november 2012 
6 min. leestijd

Verslag David Wolfe Seminar 4 november 2012

“The less you eat, the longer you live. The more you get to eat.” Dit was één van de inspirerende teksten die gedurende het seminar van David Wolfe, een van de grootste experts op het gebied van natuurlijke gezondheid, schoonheid, voeding, kruiden, raw food en organische superfoods, op de schermen achter hem verschenen. Samen met nog ruim 700 andere enthousiaste ‘fans’ waren wij, Ilse en Christel, op zondag 4 november jl. in het Park Plaza Hotel Lijnden getuige van het verhaal van een zeer gepassioneerde man met een duidelijke visie en missie.

Energie en positiviteit

David Wolfe kwam, heel on-Nederlands, op als een rockster, met luide muziek en juichend publiek. Hoewel hij gemiddeld drie keer per week op een andere plek op de wereld zijn verhaal vertelt, blijven de passie en energie waarmee hij dat doet onverminderd groot.

In zijn ongeveer vijf uur durende betoog heeft David zoveel de revue laten passeren, dat het bijna onmogelijk is om dit te reduceren tot een aantal alinea’s. Maar we proberen je toch enkele highlights van zijn verhaal zo goed mogelijk weer te geven.

Inspirerende uitspraken van David Wolfe

Naast de uitspraak waarmee we het artikel openden, kwam David zo ongeveer iedere tien minuten wel met een inspirerende quote of tekst. Een paar voorbeelden:

  • Stel een doel, dan bereik je een doel. Laat het universum weten wat je wilt bereiken.
  • Alles is een kwestie van mindset. Als je besluit ‘ik ben de gezondste persoon op aarde, dan ga je er naar leven en wordt het realiteit.
  • “The subtle energy of your food becomes your mind”. Oftewel: met voeding kun je bewustzijn creëren.
  • Je bent wat je eet”. Deze uitspraak kent iedereen wel maar werd door David ook in zijn presentatie benoemd.
  • Denk op weg naar een gezondere levensstijl niet aan wat je allemaal niet meer mag, maar wat je allemaal voor gezonds en lekkers je kunt toevoegen aan je menu. Upgrade je voeding steeds met een gezond product vol voedingsstoffen. Zo zul je merken dat gemodificeerd voedsel meer en meer z’n aantrekkingskracht verliest en het je makkelijk kunt laten staan.
  • Wil je verder komen? Verdubbel je fouten.
  • Have the best day ever!

Raw food

Raw food staat voor levende voeding en heeft een directe connectie heeft  met vitaliteit en energie. Dat raw foods energie bevatten liet David zien met Kirliaanse fotografie. Wij kunnen de energie rondom het voedingsmiddel met het blote oog niet zien, maar insecten vaak wel. In zijn boek Eating For Beauty zijn verschillende Kirliaanse foto’s te zien waarop de energie duidelijk zichtbaar is.

David noemt raw food levend omdat ze vol levende enzymen zitten, die verloren gaan wanneer je ze verhit. Enzymen heb je nodig om voedingsstoffen beter op te nemen, het lichaam beter te beschermen tegen toxische stoffen en veroudering.

Jing, Chi en Shen

Jing (ying), shen en chi zijn volgens het  Taoïsme de drie lagen uit het mensbeeld. Chi is de benaming voor allesomvattende energie, shen staat voor de spirituele geest, Jing staat voor de wil om te leven. Jing staat in verband met de nieren. Belangrijke voeding die voor jing zorgen ,zijn water en (zee)zout en zwarte voedingsproducten zoals bijvoorbeeld zwarte rijst of bonen, zwarte maca of cacao.

Water is samen met zout de basis van het leven. Vroeger wist men zout intuïtief op waarde te schatten en ging men bij voorkeur in de buurt van een mijn wonen (denk bijvoorbeeld aan Salzburg). Zout is betrokken bij zo’n beetje alle processen in het lichaam. Het helpt bij de voedsel opname en de vertering, het zorgt voor een balans in de cellen van het vochtsysteem en het is enorm belangrijk bij zoveel lichaamsfuncties.

Om aan te geven hoe sterk en direct zout en bronwater samen werken, vertelt David dat een glas bronwater met een paar schepjes zeezout, binnen tien minuten kan helpen bij een allergieaanval.

En heb je wel eens iemand gezien die heel erg gezond leeft, maar er toch bleek en grauw uitziet? Grote kans dat hij of zij lijdt aan een tekot aan zout.

(Bron)water

David pleit ervoor om zoveel mogelijk bronwater uit glazen flessen te drinken. Neem geen kraanwater en als je wel het drinkt, gebruik dan een filter anders ben je zelf de filter. Overigens zijn zelfs na filtering, ook niet in Nederlands kraanwater, bepaalde stoffen nog niet verdwenen, bijvoorbeeld  radioactieve stoffen en toiletpapier. Daarom poetst David zelfs niet eens zijn tanden met kraanwater.

Het meest perfecte water is wat je rechtstreeks uit een natuurlijke bron kunt halen. Hoewel dit op dagelijkse basis voor ons niet haalbaar is, is het één van David’s missies dat iedereen in ieder geval één keer op ‘gezondheidsbedevaart’ naar een bron gaat. Onder andere  op www.findaspring.com kun je kijken waar natuurlijke bronnen te vinden zijn.

Superfoods

David is, naast zijn ideeën over raw food, ook bekend om zijn pleidooi voor superfood. Superfoods zijn de meest krachtige, voedzame, mineraalrijke plantaardige voedselsoorten op aarde en aan ons gegeven door de grootste beschavingen die ooit hebben bestaan.
 Het is eigenlijk bijzonder dat we groenten als komkommer en broccoli, die ‘slechts’ een paar honderd jaar bestaan, als normaal beschouwen en superfoods als maca en goji als minder gewoon, terwijl deze laatstgenoemden een geschiedenis kennen die duizenden jaren teruggaat.
We leven in een tijd waarin we de toegang hebben tot alle superfoods in de wereld en daar moeten we ons voordeel mee doen!

Cacao

Cacao staat hoog in de top 10 superfoods van David. In andere artikelen op Miss Natural zijn we hier al eens op ingegaan. Voorafgaand aan het seminar en tijdens de pauzes kon je zijn befaamde chocolate smoothie kopen.  Naast alle fantastische gezondheidsvoordelen die cacao heeft vergroot het de pijnappelklier, wat belangrijk is voor een goede geestelijke gezondheid en het vergroten van het bewustzijn. Elke dag plezier met cacao!

Superherbs

Naast superfoods bestaan er ook superherbs. Er  bestaan wel zo’n 40.000 soorten kruiden, waarvan er zo’n 60 een plek krijgen in de superherbs lijst. Kruiden die echte levenselixers zijn, adaptogene en andere heilzame eigenschappen bevatten. Speciale aandacht besteedde David aan de paddenstoelen Chaga en Reishi.

Reishi is een geneeskrachtige paddenstoel uit China en Japan, die helpt bij het ondersteunen van het immuunsysteem, hart, longen, nieren en het jong houden van de hersenen en weefsels. Het wordt ook wel de paddenstoel voor de onsterfelijkheid genoemd. Ook op geestelijk niveau heeft Reishi effect, zonder hallucinerende werking. In de Chinese kruidenleer is het een Shen tonic en krachtige Chi tonic. Reishi heeft een direct kalmerend effect en men zegt dat het op de langere termijn de wijsheid vergroot en kan leiden tot spiritueel inzicht.

Chaga is een zwam die maar liefst meer dan 15 jaar aan (veelal berken)bomen in de koudste regio’s van het Noordelijk halfrond (met name Siberië, delen van Noord-Amerika, Noord-Korea en China), groeit als parasiet.  Tijdens deze lange periode absorbeert het de voedingstoffen van de boom. Het is het meest krachtige kruid op de wereld. De geneeskrachtige eigenschappen worden al eeuwenlang onderkend en benut door de lokale bevolking. Het creëert onder meer een super immuniteit tegen virussen, allergieën en astma en auto-immuunziekten. Het is zeer rijk aan antioxidanten, die een zeer sterke celregenererende, DNA beschermende en daardoor kankerbestrijdende en -voorkomende werking hebben en de verschijnselen van het ouder worden helpen vertragen.

De bekendheid van Chaga neemt meer en meer toe en volgens David zal de vraag ernaar (en daarmee ook de kosten) over 20 jaar explosief gestegen zijn. Ook in de wetenschap is de zwam al vele decennia voorwerp van onderzoek.
Onlangs is David’s boek ‘Chaga, the King of medicinal mushrooms‘ verschenen, die te zijner tijd ook in het Nederlands zal uitkomen.

Olijfolie

David ging ook in op hoe ons hormoonstelsel invloed heeft op veroudering. Als we ouder worden, aromatiseren de hormonen in slechte hormonen. Olijfolie (naast vele andere producten) helpt bij het tegengaan van de omzetting van androgenen (zoals testosteron) naar slechte oestrogenen, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd. Vaak zie je dat mensen in de ‘blue zones’, demografische en/of geografische zones waarbinnen mensen significant langer leven, veel olijfolie gebruiken.

Have the best day ever!

Omdat David drie levens in één wil stoppen en daardoor nogal snel spreekt, was het af en toe lastig te volgen. Maar duidelijk is dat we mensen zoals hij nodig hebben: een verkenner op zoek naar de allerbeste voedingsmiddelen die wij kunnen eten om ons optimale energie te geven, ons leven te verlengen, ziektes te voorkomen en innerlijke en uiterlijke gezondheid te creëren.  Wij gingen beiden naar huis met een exemplaar van de Nederlandse-vertaling van het boek Superfoods, wat een waardevol naslagwerk wordt!

Dit artikel werd geschreven door Ilse Boer en Christel Hoeflaken. “We had the best day ever!

Ben jij fan van David Wolfe?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Layla P.
Door

Layla P.

op 15 Nov 2012

Geweldig artikel, heel interessant! En wat een inspirerende man, ik zou 'm ook graag live willen meemaken!

Karin
Door

Karin

op 15 Nov 2012

Interessant om te lezen. Kan me voorstellen dat jullie geinspreerd naar huis gingen.

Anne Moison
Door

Anne Moison

op 15 Nov 2012

Erg interessant! Helaas kon ik er deze keer niet bij zijn. Mocht hij nog eens in Nederland zijn, dan zou ik hem zeker eens willen meemaken en zijn verhaal willen horen.Fijn artikel!

miran
Door

miran

op 16 Nov 2012

leuk verslag, ik vond het erg jammer dat ik er niet bij was. ik hoop dat hij nog eens komt, dan ga ik zeker!

Urszwrq
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine