arrow_drop_up arrow_drop_down
29 oktober 2012 

Update Superfoods David Wolfe

Superfoods

Het afgelopen jaar ben ik begonnen met het beschrijven van de verschillende Superfoods uit het boek van David Wolfe. Door tijdgebrek heeft dit even een tijdje stil gestaan, de komende weken zal ik echter de lijst met Superfoods afmaken.

Om je weer een beetje bij te praten een kleine update over wat Superfoods zijn en welke we ondertussen allemaal al behandeld hebben.

Superfoods zijn een voedingsmiddel én een medicijn, ze bevatten elementen van beide. Superfoods helpen je bij je weg naar het ultieme gezonde lichaam en het ideale gewicht.

Tot nu toe hebben we de volgende Superfoods al behandeld

  1. Goji bes
  2. Raw Chocolate
  3. Maca, het medicijn tegen libidoproblemen en zwangerschapsproblemen
  4. Bijenproducten, een van de meest natuurlijke ontstekingsremmers
  5. Spirulina, de basis van de voedselketen

De komende weken praat ik je bij met de laatste Superfoods

  1. AFA Blauw-groene algen
  2. Fytoplankton
  3. Aloe Vera
  4. Hennep zaad
  5. Kokosnoten en kokosproducten

Superfoods volgens David Wolfe

Deze bovenstaande lijst is samengesteld door David Wolfe, hij bestempelt bovenstaande ingrediënten als zijn Superfoods. Hij geeft in zijn boek Superfoods echter ook nog een lijst van ingrediënten die wellicht niet in zijn top tien staan, maar die toch het noemen waard zijn en wellicht wel in jouw Superfood top tien komen: Acai bes, Camu camu bes, Chlorella, Inca bessen, Kelp, Noni en Yacon.

Aan deze ingrediënten zal ik ook nog aandacht aan besteden in het afsluitende artikel.

Welke superfoods eet jij?

Over de schrijver
Irene van Gent is gek op gezond en lekker eten. Ze gaat terug naar de basis van eten, wat betekent dat ze kookt met pure en verse producten en uit de regio en van het seizoen. Irene is eigenaar van Natural Bite, catering van vegetarische lunches, diners, buffetten of picknicks. Alles bereid met natuurlijke en verse ingrediënten. In december 2011 bracht Irene haar eerste kookboek Natuurlijk! Eten! uit. Met meer dan 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten.
Astrid
Door

Astrid

op 16 November 2014

Hallo miss Natural, Ik ben heel blij met jouw informatie over de superfoods van david wolfe. Alleen vind ik het zo jammer dat veel van die superfoods hierheen gevlogen moeten worden en daarmee het milieu zo belasten. Terwijl er zoveel superfoods hier in het weiland staan. Zijn boodschap is goed hoor, daar twijfel ik geen moment aan. Maar deze man is inmiddels ook al zo vermogend dat hij die superfoods en biologisch eten kan betalen. Ik kan dat niet altijd en fiets regelmatig hier de velden in om zo mijn groen binnen te krijgen. Het verbaast mij eigenlijk dat zo,n man als david wolfe niet stilstaat bij dat milieu aspect. Maar ik pak altijd heel veel op van je site, staan leuke dingen op, informatief ook.

jan
Door

jan

op 17 March 2015

Superfoods bestaan niet het is een grote marketing truc. 100 jaar geleden aten ze het ook al. Alleen toen had het de naam superfood niet. En david wolfe heeft puur copy paste gedaan . Niks zelf bedacht! Er zijn zoveel goedkopere alternatieven zoals pruimen / abricozen en bosbessen. Of gewoon droge witte zilvervlies rijst

Reactie plaatsen

THRIVE II: This Is What It Takes

Nieuw! Miss Natural 🍀 Awake News ⏳

In 20 min. een update van wat er echt gaande is in de 🌍 wereld. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.