datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Voor Altijd Jong seminar van Jesse van der Velde
05 juni 2013 
3 min. leestijd

Voor Altijd Jong seminar van Jesse van der Velde

Voor altijd jong zijn, wie wil dit nu niet? De energie terugkrijgen van toen je 8 jaar oud was en er 10 jaar jonger uitzien. Volgens Jesse van der Velde, auteur van de bestseller ‘Voor altijd jong‘ en bekend van de kettle bell workouts en diverse dvd’s en programma’s, is dit mogelijk door het aanpassen van je voeding en levensstijl. Sinds enkele jaren organiseren Jesse en zijn team regelmatig eendaagse seminars en ik had het geluk hier onlangs voor Miss Natural bij aanwezig te mogen zijn.

De eerste keer

Voor mij was het de tweede keer dat ik bij een Voor Altijd Jong Seminar aanwezig was. De eerste keer was in het voorjaar van 2011. Toen ook een dag vol informatie (maar af en toe wat van de hak op de tak), proeven van groene smoothies die ter plekke klaargemaakt werden door Bastiaan Swager en de mogelijkheid om in de pauzes en na afloop superfoods aan te schaffen. Daarnaast kwam Ralph Moorman destijds ook nog een praatje houden en aan het eind van de dag ging ik gemotiveerd naar huis. Het kwam echter niet van structureel groene smoothies drinken en de paar pogingen om ze te maken,  verdwenen rechtstreeks in de gootsteen omdat ze ronduit niet te drinken waren.

Een dag vol info

Al vroeg uit de veren want de start van het seminar was al om 09:00 uur.  Voorzien van een hand-out die we bij binnenkomst al kregen, zaten we klaar voor een dag vol info. En daarin werden we niet teleurgesteld!

Eén van Jesse’s motto is : You only get what you give. Met andere woorden: hoeveel je eruit haalt, wordt bepaald door hoeveel je erin stopt. Hoe meer aandacht en inzet je geeft, hoe meer je terug krijgt.

Volgens Jesse zijn er 3 sleutels die nodig zijn voor een lichaam in volle gezondheid en volledige gewichtscontrole, namelijk:

 1. Mentale kracht
 2. Balans in je hormoonhuishouding. Deze kan verstoord zijn door voeding, stress, (gebrek aan) beweging, aanwezigheid van tekorten in je lichaam.
 3. Laatste stadium: maximale energie

En zijn er 2 oorzaken van ziektes:

 1. Deficiënties / tekorten
 2. Toxiciteit (dit ontstaat als je lichaam niet kan ontgiften, beïnvloedt je hormoonhuishouding en verzwakt je immuunsysteem)

Gedurende de dag werden we ‘overspoeld’ met informatie over o.a. de volgende onderwerpen:

 • Het genezen van een lekkende darm (belangrijk: eet geen suiker, gluten en zuivel!)
 • Candida
 • Insuline en hoe je insuline gevoeliger wordt
 • De schildklier
 • Cortisol en uitgeputte bijnieren
 • 3 redenen waarom mensen eten
 • Een persoonlijk voedingsplan (diverse tips voor ‘andere’ ontbijten, lunches en diners)

Groene smoothies

In het persoonlijk voedingsplan kwam als nr 1 bij de ontbijt- en lunchopties de groene smoothie te staan.  Er zijn eindeloos veel variaties te bedenken en volgens Annemieke, medewerkster van Jesse van der Velde en auteur van ‘Annemiekes Keuken’ is de volgende smoothie een topper.

Dit heb je nodig:

 • 100-150 gram spinazie
 • ½ mango
 • 1 banaan
 • Snuf kaneel
 • Water

Zo maak je de smoothie klaar:

 1. Doe de spinazie in de blender en druk het aan.
 2. Doe er wat water bij (het water moet niet boven de spinazie uitkomen).
 3. Blender de spinazie.
 4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en genieten maar!

Natuurlijk kun je superfoods aan je smoothie  toevoegen. De mogelijkheden zijn oneindig, denk bijvoorbeeld aan chiazaadjes, macapoeder, spirulinapoeder, bijenpollen, lucuma en/of camu camu.

Andere tips van Jesse van der velde

Wat Jesse verder adviseert, is veel groente en fruit, quinoa, voldoende eiwitten, noten, zaden en pitten. Zo puur en onbewerkt mogelijk eten dus, helemaal passend in de Miss Natural lifestyle!

Ik heb veel geleerd deze dag maar deze 2 punten zijn mij vooral bijgebleven:

 • Omega 3 kan het risico op hart- en vaatziekten met 70% verlagen. Zelf ben ik afgelopen week gelijk weer gestart met het slikken van een hoge dosering Omega 3 visolie.
 • Resveratrol (antioxidant) heeft heel veel gezondheidsvoordelen en kan o.a. gunstig werken bij overgewicht, vervetting van de lever etc. Ook dit supplement heb ik de afgelopen week aangeschaft. Wil je geen supplement gebruiken, eet dan producten zoals pistache,  cacao, druivensap, blauwe bessen, bosbessen of cranberry’s. Al deze producten bevatten resveratrol.

Conclusie

Voor mijzelf geldt dat ik wederom erg gemotiveerd de seminar locatie verliet en ik heb geïnvesteerd in de aankoop van enkele superfoods (maca, bijenpollen, spirulina en lucuma) en supplementen (omega 3 visolie en resveratrol).  Chiazaad en greens poeder had ik zelf nog in de kast staan.

Ik heb de afgelopen week 4 keer ’s ochtends een groene smoothie gemaakt (meestal genoeg voor zowel ontbijt als lunch) en ze smaakten stuk voor stuk prima. Voor mijn gevoel was ik helderder in mijn hoofd en voelde ik me fitter.

Natuurlijk heb ik veel meer gehoord en opgeschreven tijdens het seminar als wat ik hierboven opgeschreven heb. Maar naar mijn mening moet iedereen die interesse heeft in gezond eten en gezond leven en hierover toch nog meer wil weten een keertje naar ‘een dagje Voor Altijd Jong’ . Een echte aanrader wat mij betreft!

Jesse heeft veel kennis van zaken en weet dit op enthousiaste wijze op zijn publiek over te brengen. Geen tijd of zin in een seminar? Lees dan Jesse’s gelijknamige boek.

Kende jij Jesse van der Velde al?
Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eliza
Door

Eliza

op 05 Jun 2013

Ik dacht - en had gehoopt - dat dit een aankondiging voor een seminar van Jesse van der Velde zou zijn! :(

Christel
Door

Christel

op 05 Jun 2013

Eliza, kijk even op zijn website. Er worden regelmatig 1-daagse seminars georganiseerd en zelfs ook 3-daagse gezondheidsweekends. Groetjes, Christel

Els
Door

Els

op 05 Jun 2013

Jeetje deze site lijkt de laatste dagen meer op een reclamesite dan een informatieve! Waarom wordt er zoveel over Jesse vd Velde gesproken? Ik kan die man niet uitstaan!! Heeft geen gedegen opleiding, kopieert mensen zonder te citeren en praat ontzettend irritant (maar daar kan hij ook niks aan doen). Sorry ik moet me even uiten, het stoorde me vandeweek al dat er reclame voor hem werd gemaakt. Het zal wel uit financieel oogpunt zijn maar het beïnvloed in mijn ogen de kwaliteit van Miss Natural.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 07 Jun 2013

Hoi Els, bedankt voor je reactie en eerlijke mening. Twee artikelen in 1 week is inderdaad niet handig en daar zullen we op letten... Jesse en ik delen wel dezelfde missie :)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading