datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Waarom bananen gezond voor je zijn
06 september 2013 
1 min. leestijd

Waarom bananen gezond voor je zijn

Als tussendoortje eet ik het liefst fruit. Ook mijn zoon geef ik graag fruit als snack, dat is wel zo gezond en het geeft hem energie om de (school)dagen door te komen. Omdat mijn kind nogal een langzame eter is, heeft het weinig zin om hem bijvoorbeeld een appel mee naar school te geven. Daar doet hij zeker een half uur over! Tegenwoordig is een bakje met druiven of aardbeien een praktische keuze, maar tot voor kort waren het voornamelijk bananen: makkelijk mee te nemen en snel te nuttigen.

Toen ik jong was hoorde ik regelmatig dat bananen kunnen zorgen voor verstopping van de darmen en daarom ben ik toch maar op onderzoek uit gegaan of (bijna) dagelijks een banaan nou wel zo gezond voor je is. En ik deel mijn bevindingen graag hier, op Miss Natural.

Waarom bananen gezond zijn

Bananen zijn een tropische fruitsoort met vele gezondheidsvoordelen. Ze leveren onder meer veel koolhydraten (energie), Vitamine A en bètacaroteen. Dat laatste is vooral goed voor je weerstand en voor de groei en ontwikkeling bij kinderen. Datzelfde geldt voor ijzer. Zelf had ik als kind vaak bloedarmoede (door ijzertekort) waardoor ik vaak moe, futloos en duizelig was. Voor mij weer een goede reden om mijn zoon veel ijzerrijke voeding te geven. Zoals bananen dus, maar ook vlees, vis, bonen en andere groene groenten.

Bananen zijn bovendien rijk aan het mineraal kalium: belangrijk voor het leveren van prestaties, zowel mentaal als fysiek! Dit mineraal ondersteunt het lichaam bij het transport van zuurstof naar de hersenen en is tevens essentieel voor de vochtbalans in het lichaam.

Goed voor de energie en het humeur

Bananen zijn zeer goede energieleveranciers en daarom een voedzaam onderdeel van het ontbijt, een gezond ’10 uurtje’ voor schoolgaande kinderen en een goede snack voor als je gaat sporten. Ook de vitamine B, kalium en magnesium in de vrucht zijn erg behulpzaam bij het sporten, door de ondersteuning van de sieren.

Daarnaast zit er tryptofaan in bananen, die ervoor zorgen dat je humeur een oppepper krijgt. Ook dit maakt het een goede start van de dag, doordat je meteen in een goeie stemming bent!

Zorgen bananen voor verstopping?

Dat bananen obstipatie veroorzaken is een fabeltje. Elke dag een banaan kan zeker geen kwaad, zoals je verder ook een gezond eetpatroon aanhoudt. Zorg er dan wel voor dat de banaan goed rijp is, onrijpe bananen of bakbananen kunnen wel voor verstopping zorgen.

Eet jij graag bananen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Jouke
Door

Jouke

op 06 Sep 2013

Leuk artikel! Enkel wat ik mij afvroeg is dat je tegenwoordig veelvuldig leest dat bananen heel vroeg worden geplukt en daarmee niet echt gerijpt zijn en daardoor weinig voedingsstoffen bevatten. Ik ben benieuwd naar jouw mening hierover. Bedankt!

Eva van Zeeland
Michelle
Door

Michelle

op 06 Sep 2013

Omdat bananen een hoge GI hebben zouden ze niet passen in een dieet waarbij je wilt afvallen. Wat vinden jullie hiervan?

Marjon
Door

Marjon

op 20 Oct 2013

hier worden ook veel bananen gegeten door mij en de kinderen. Makkelijk mee te nemen, lekker, gezond en goed te eten voor mijn dochtertje welke nog maar twee tandjes heeft!

Marcella
Door

Marcella

op 24 Oct 2014

Oh, je kunt ze ook eten? ;-))

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading